ASKİ'de enflasyonun belini kıran ihaleler! Davutlar'a kilometresi 240 bin liradan 200'lük beton künk...

ASKİ'de enflasyonun belini kıran ihaleler! Davutlar'a kilometresi 240 bin liradan 200'lük beton künk...

Aydın Büyükşehir Belediyesinin Su ve Kanalizasyon İdaresi, enflasyona karşı direnen müteahhitlere 200'lük kanalizasyon künklerini döşettiriyor...

A+A-

TUİK verilerinde; yılın 11 ayında seyreden enflasyon oranı yüzde 21.5 rakamı olarak açıklanmıştı... TUİK'in açıkladığı bu rakam günlerdir TV'lerde tartışılıyor... TUİK, neye göre bu rakamı açıkladı orası konumuz olmasa da, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin güzide yöneticileri, enflasyona karşı hem ruhi hem de fiziki direnen/direnecek müteahhitti İzmir'in Urla ilçesinden bulmuş!

Urlalı müteahhit, öyle bir kırım yaparak ihaleyi kazanmış sormayınız! TUİK uzmanlarının bile bu ihalenin altından nasıl kalkılacağının hesaplayabileceklerini sizler de düşünemezsiniz!

davutlar3.png

Yapılacak işin adı doküman dosya kapağı. (Yukarıda) 

davutlar.jpg

ASKİ, 12 Nisan 2021 günü Davutlar kanalizasyon şebekesi yapımı ihalesine çıkıyor...İhale için 12 firma doküman alıyor, 6 şirket teklif veriyor, 5 teklif geçerli kılınıyor ve ihaleyi İzmir Urla merkezli Murat Kara adlı kişi kazanıyor...

ASKİ, Davutlar kanalizasyon şebekesi yapım işi için 19 milyon 94 bin 174 lira 32 kuruşluk yaklaşık bir maliyet tespit ediyor ve bu rakam üzerinden ihaleye çıkıyor...

İzmir Urla'dan ihaleye katılan Murat Kara, ASKİ ihale uzmanlarının hesapladığı yaklaşık maliyetinin yüzde 60'na isabet eden (10 milyon 649 bin 474 lira) bir kırımla ihaleyi kazanıyor!

Çok merak ediyoruz; ASKİ yöneticileri ihale sözleşmesine imza koyarken; hesapladıkları ve buldukları yaklaşık maliyet karşısında ihaleyi yüzde 60 kırım yaparak kazanan müteahhittin yüzüne nasıl bakabilmişlerdir?

Başka bir deyişle; ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç, altı üstü kanalizasyon beton künk döşeme ihalesinde müteahhittin yaptığı kırıma göre; yüzde 60'lık maliyet belirleme hatası yapanlar hakkında ne gibi bir işlem yapmıştır?

İhale doküman dosyasındaki belgelere göre; yapılacak işler (Döşenecek 200'lük kanalizasyon künkleri) metre metre inşaat mühendisleri Serkan Özenboy ve Mehmet Cem Akıncı tarafından toplamda 16 sayfaya sığdırılmış!

Mühendisler Özenboy ve Akıncı, "Mahal Listeleri" adı altında Davutlar'a döşenecek olan beton künklerin çapını ve nereden nereye döşeneceğini metre metre çıkarıp, ihale dosyasının içine koymuşlar. Metre metre döşenecek künklerin mahal listesinde yer alan mesafelerini hesapladığınızda (16 Sayfa) karşınıza 35.2 kilometre çıkıyor!

Türkçesi, ASKİ ihale hazırlama uzmanlarının Davutlar'a döşenecek olan 35.2 KM'lik 200'lük beton künkler için 19 milyon 94 bin 174 lira 32 kuruşluk bir maliyet hesapladıkları anlaşılıyor...

En iyimser şekliyle enflasyonun yüzde 20'ler üzerinde seyrettiği ülkemizde; hangi akıldane bir ihaleyi yüzde 60 gibi bir kırımla almaya KALKIŞIR?

Sizce de ortada bir tuhaflık yok mu?

Velev ki ihaleyi kazanan müteahhit ihale dosyasını yüzde 60 kırım ve sıfır hata ile hazırladığını var saydığımızda; ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç'ın bu yüzde 60 fazlası ile ihale dosyasını hazırlayanları kapı önüne koyması gerekmez mi? 

Hadi diyelim ki ihaleyi kazanan müteahhittin ihale dosyası hazırlayanları dünyadan ve ülkemizden bir haber... Enflasyonmuş... Künkmüş... Boruymuş... Döşemekmiş... Bu döşeme işlerinden anlamıyorlar ve öylesine kafalarına göre ihale dosyası hazırladılar diyelim... İyi de yapılacak olan iş 3 günlük değil ki? 2 Yıllık! İşin bitiş tarihi Nisan 2023... Hele ki bu günlerde market raflarına arkanızı döndüğünüz anda etiketlerin de değiştiğini göz önünde bulundurursanız; bu Urlalı müteahhittin bu paralara Davutlar'a 35 KM 200'lük künk döşemesi mümkün olabilir mi?

Hangi devirde yaşıyoruz ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç? Buyurun o zaman bu künk döşeme ihalesi işini bir güzel anlatıveriniz Aydın halkına! Halkçı belediyenin güzide temsilcileri değil misiniz? 

Anadolu insanı böylesi müteahhit hallerini her halde şöyle özetlerdi: "Ya bunlar sayı saymasını bilmiyor ya da dayak yememişler!"

Ha... Bu arada... Tarım Kredi Kooperatifi üzerinden sözde alınan boruları Mülkiye Başmüfettişi (İsmi saklı) ortaya çıkarmış! 

Bu skandalda çarkın nasıl döndüğüne ilişkin çıplak detaylar belgeli şekilde yeni haftada gelecek olan haberlerimizde yer alacak... Belki ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç ve sağ kolu olduğu belirtilen Ozan Çavuşoğlu, bu Tarım Kredi Koop boru dosya haberlerimiz için birer açıklama yaparlar! 

Haydi uzman ihaleci ASKİ'cileri bir kenara koyalım... Peki, bu müteahhittin bu paraya (Yüzde 60 kırımla) 200'lük beton künkleri 2 yılda Davutlar'a döşeyeceğine Aydın BŞB'nin güzide Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu'nun aklı kesiyor mudur? (19 Milyon nire... 8 Milyon nire...)

Hele ki bu devirde... 

Buyursunlar o zaman aklı kesen güzide yetkililer Aydın halkına açıklama yapsınlar ve bu ihaleyi savunsunlar!... 

davutlar2.jpg

İşte iki kişinin ucundan tutup döşeyeceği künklerin cinslerinin yer aldığı Mahal Listesinin (16 Sayfa) 1. sayfasından YÜZDE 60'lık bölüm! (Yukarıda.) 

Not: İhale belgeleri ve ihalenin kazanıldığı rakama göre; müteahhit künkleri kilometresi 240 bin TL'den Davutlar'a 2 yılda döşemiş olacak! ASKİ ihale haberlerimiz belgeli şekilde devam edecek... Bizi izlemeye devam ediniz... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum