Artvin'de Reşit Kibar’ı öldüren Muhammet Ustabaş tutuklandı

Artvin'de Reşit Kibar’ı öldüren Muhammet Ustabaş tutuklandı

Cankurtaran'da ağaç kesimine karşı çıkan köylülere ateş açan Ustabaş tutuklanırken, ruhsatlı tabancanın sahibi Fikret M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A+A-

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde, mesire alanı yapılması planlanan bir projeye karşı çıkan köylülere yönelik saldırıda Reşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi ise yaralandı. Olayın ardından, ateş açarak Reşit Kibar'ı öldüren Muhammet Ustabaş, jandarma tarafından gözaltına alındı. Ustabaş, Borçka Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Olayda adı geçen diğer şüpheli Fikret M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, köylülerin ağaç kesimini engellemeye çalıştıkları sırada, şirket çalışanları ile köylüler arasında çıkan gerginlik sonucu meydana geldi. Muhammet Ustabaş’ın tabancayla açtığı ateş sonucu Reşit Kibar hayatını kaybederken, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı. Olay sonrasında, proje sahibi Yapı-Soy Beton, projeden çekildiğini açıkladı.

Bu olayın ardından Hopa başta olmak üzere, çeşitli illerde (İstanbul, Trabzon, Samsun) protesto gösterileri ve basın açıklamaları düzenleneceği bildirildi. Ayrıca, köylüler, olay öncesinde tehdit edilmelerine rağmen savcılığa yapılan şikayetlerin dikkate alınmadığını belirterek, bu saldırının önlenebilir olduğuna dikkat çektiler. Reşit Kibar’ın cenazesi ise bugün köyünde toprağa verilecek.

AA, Bia.net

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.