Arnavutköy CHP’de skandal!

Arnavutköy CHP’de skandal!

İstanbul Büyükşehir Belediyesince durumu iyi olmayan vatandaşlar için dağıtılan alışveriş kartlarını Arnavutköy’de CHP İlçe örgütünün ihtiyaçları için kullanmışlar.

A+A-

Kartların İlçe Örgütünün çay şeker gibi ihtiyaçlarını tedarik etmek için kullanılmasını da başka partiden Meclis Üyesi adayı olunca CHP’den atılan Hüseyin Çelik önermiş.
 
Milletvekili Özgür Karabat’ın verdiği yardım kartları kullanılarak alışveriş yapılan marketten alınan kasa fişleri örgütün gider hanesine yazılmak istenince, skandal patlak verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın Arnavutköy’de ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara dağıtılması için verdiği kartlar, CHP İlçe Örgütünün ihtiyaçları için kullanılmış. Olayı öğrenen vatandaşlar, “Bunlar CHP gibi köklü bir partinin yüz kirleridir. Arnavutköy CHP İlçe Örgütünün yanlışları peş peşe sıralanırken aynı isimlerin hala yönetimde kalmalarına da bir anlam veremiyoruz. Burada yaşananları Genel Merkezden duyan yok mu?” diyerek tepki gösterdiler.
 
SAVUNAN DA PARTİLİ DEĞİL

Geçim sıkıntısı içindeki vatandaşlara küçük de olsa bir katkı amacıyla İBB tarafından hazırlanan yardım kartlarından, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından CHP Arnavutköy İlçe Örgütüne de teslim edildi. CHP’li yöneticiler kartları yoksul vatandaşlara dağıtmak yerine kendileri için kullandılar. Kartlarla İlçe Örgütünün ihtiyaçlarını giderdiler. Yapılanı savunmak da partili olmayan ama Arnavutköy siyasetinin tanıdık bir ismine düştü. Başka bir partiden Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi adayı olunca CHP’den atılan ancak CHP İlçe yönetimi ile sıkı ilişkilerini sürdüren Hüseyin Çelik’in yaşananları savunması da dikkat çekti. “Ne olmuş yani, alışveriş yapılmışsa Özlem babasının evine harcamamış” diyen Hüseyin Çelik’in yaklaşımı da yadırgandı. Arnavutköy CHP İlçe Başkanı Özlem Kutbay’ın Hüseyin Çelik’e açıktan siyasi taviz verdiğini belirten partililer, “Bu kişi partiden atıldığı halde nasıl bu kadar etkili olabiliyor? Özlem Kutbay, el altından başka partiye mi çalışıyor, buna bir açıklık getirilmeli” dediler.
 
PARTİDEN ATILDI AMA SÖZ SAHİBİ
2019 yerel seçimlerinde başka partiden Belediye Meclis Üyesi adayı olduğu için CHP Arnavutköy İlçe Örgütü üyeliği düşürülen Hüseyin Çelik’in, ilçe yönetimi ile söz geçirir gibi sıkı bir ilişki içinde olması partililerin tepkisini çekiyor. Yardım kartları geldiğinde “20 tanesini ayırın, çay şeker gibi ihtiyaçlarınızı karşılayın” önerisinde bulunan Hüseyin Çelik, yapılanın yanlış olmadığını da savundu.
 
GİDER GÖSTERMEK İSTEMİŞLER
Vatandaşa dağıtılması gereken ama İlçe Örgütü için yapılan alışverişte kullanılan kartlar karşılığında marketlerden verilen fişlerin gider gösterilmesi de istenmiş. CHP İlçe saymanı ve sekreterinin fişlerin gider hanesine yazılmasına karşı çıkmaları üzerine skandal patlak verdi. Skandal ortaya çıktıktan sonra sayman ve sekreter görevlerinden alındı. Öte yandan, aynı kartlarla alışveriş yapıldığı ve alınanlarla Hadımköy’de bir kahvaltı verildiği de ortaya çıktı. Bunu savunmak da yine partiden atılan Hüseyin Çelik’e düştü. Çelik, CHP İlçe Başkanı Özlem Kutbay’ı kastederek, “Ne olmuş kahvaltı verildiyse, kim yemiş, Özlem mi yemiş, sonuçta partililer yemiş” dedi. Buna büyük tepki gösteren CHP’liler, “Bu kabul edilemez bir savunmadır. Hem partiden atılan birisi konuşuyor, hem de CHP’lileri ‘yiyici’ gibi gösteriyor. CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay ve yöneticiler bu kişiyle neden hala kol kola dururlar? Arnavutköy’de yönetici olacak özellikte birçok CHP’li varken, bu yönetimin partimizi daha fazla rezil etmesine göz yumulmamalı. Kartları yoksul vatandaşlara dağıtılsın diye getiren milletvekilimiz Özgür Karabat’ın, bu skandalı Genel Merkeze taşıması gerekiyor” dediler.

Kaynak: Gazete A Kapısı

74b980c7-6284-4e13-8e79-ba7835c9617e.jpg

Not: Skandal habere ilişkin CHP'li yöneticilerin konuşma bandı haberde verilmemiştir. Çünkü rezilliklerini dahi savunabiliyorlar!  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.