ANTALYA CHP KARIŞTI

ANTALYA CHP KARIŞTI

Muhitin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek de babasının kısa süre içerisinde CHP’den istifa edeceğini belirterek Antalya siyasetinde etkin olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kast ederek “Babam Mevlüt Amcamın yanında duracak” sözlerini sarfetmişti.

A+A-

Geçtiğimiz aylarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hastaneden taburcu olmasının ardından CHP Genel Merkezi’ne istifa resti çekmesi ile başlayan huzursuzluklar bitmek bilmiyor.

Antalya’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hastaneden taburcu olduktan sonraki ilk icraatı “Kara kutusu” olan ve FETÖ’den yargılanan RİXOS Oteller Zinciri’nin sahibi Fettah Tamince’nin de SEMBOL İNŞAAT A.Ş isimli şirkette avukatlığını yapan Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’i himayesine alarak bu ismin “Tırpanlanan” yetkilerini geri vermek olmuştu.

Muhitin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek de babasının kısa süre içerisinde CHP’den istifa edeceğini belirterek Antalya siyasetinde etkin olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kast ederek “Babam Mevlüt Amcamın yanında duracak” sözlerini sarfetmişti.

Antalya’da yaşanan bu süreçte Başkan Böcek bir yandan “Duygusal” bir “Veda” videosu ile vatandaşlara seslenmiş bir yandan da Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer’i istemeyen CHP Antalya İl Başkanı ve yönetiminin görevden alınması için CHP Genel Merkezi ile pazarlık masasına oturmuştu.

İlk başta CHP Genel Merkezi Antalya İl örgütünün arkasında dursa da Muhittin Böcek’in ısrarla “İstifa” kozunu kullanmaya devam ettiği ve kesinlikle hali hazırda görevde olan CHP Antalya İl Örgütü ile çalışmayacağını çok net biçimde Genel Merkez’e ilettiği ve konunun artık son aşamaya geldiği kulislerde konuşuluyordu.

CHP içerisindeki güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre CHP Genel Merkezi Muhitin Böcek’in “İstifa” kozuna daha fazla karşı koyamadı ve CHP Antalya İl Örgütü’nün Pazartesi gününe kadar istifasını istedi…

Ancak Genel Merkez’in Antalya İl Örgütü’nün arkasında duramaması da Antalya’da büyük tepki çekerken parti genel merkezine büyük bir tepki oluştu.

Önümüzdeki 3 gün içerisinde Antalya ile Ankara arasında yoğun bir “Diplomasi trafiği” yaşanacağı, örgütlerin Antalya İl Örgütleri’nin arkasında olduğu ancak Muhittin Böcek’in geri adım atmadığı belirtilirken CHP Genel Merkezi’nin Antalya örgütünden gelen tepkileri göğüsleyebilirse Antalya İl Başkanlığı’nın  istifasını Pazartesi günü resmen isteyeceği, tepkilerin göğüslenemez boyuta ulaşması halinde ise bir orta yol bulabilmek için yeniden formül aranacağı ifade ediliyor.

Ancak HABER ALTERNATİF’in Antalya CHP İl Örgütü içerisinde görüştüğü kaynaklar sonuç ne olursa olsun CHP Genel Merkezi’nin Muhittin Böcek’ten yana aldığı tavrın Antalya’da büyük bir rahatsızlık ve bölünmeye şimdiden yol açtığını belirtiyorlar…

CELAL EREN ÇELİK-Haber Alternatif

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.