Alanlarda işçilere "Anayasal hakkınızdır sendikalarda örgütlenin" diyen Özgür Özel, Vestel emekçilerini ne zaman görecek?

Alanlarda işçilere "Anayasal hakkınızdır sendikalarda örgütlenin" diyen Özgür Özel, Vestel emekçilerini ne zaman görecek?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, alanlarda emekçilere "Anayasal hakkınızdır sendikalarda örgütlenin" derken, memleketi Manisa'daki 30 sendikasız Vestel emekçisini ne zaman görecek? Özel'in alanlardaki haykırışları yoksa hikayeden mi?

A+A-

"ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE'DE... "TÜRKİYE'DEKİ TÜM EMEKÇİLERE SESLENİYORUZ; ANAYASAL HAKKINIZDIR, SENDİKALARDA ÖRGÜTLENİN"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Saraçhane’de yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki tüm emekçilere sesleniyoruz; Anayasal hakkınızdır sendikalarda örgütlenin. Bütün sendikasız işçileri, sendikal mücadeleye dahil olmaya, hak arama mücadelelerini, sendikal bir örgütlenme içinde sürdürmeye davet ediyoruz. CHP iktidar olduğunda, Türkiye İttifakı iktidarı aldığında, işçilerin sendikalaşmasının önünde hiçbir engel olmayacaktır. Bugünkü bariyerleri ortadan kaldıracak da tüm işçilerin sendikalı olmasıdır. Yoksulluğu ortadan kaldıracak, işçinin hakkını alacak olan da sendikalı mücadeledir, sendikal mücadeledir" ifadelerini kullandı." 1 Mayıs 2024 Anka

Alanlarda bu sözleri haykıran CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'da Vestel'de çalışan neredeyse 30 Bin Vestel emekçisinin yıllardır sendikasız çalıştığını bilmiyor mu?
Hatta Manisa'da konuşulan iddialara göre; Özgür Özel'in Vestel emekçilerinin yıllardır sendikal örgütlenmelerini engellediği belirtiliyor!
Özgür Özel hakkındaki Vestel iddialarının gerçek olmadığını umuyoruz!
Fakat, alanlarda emekçilere sendikalarda örgütlenmenin Anayasal hak olduğunu haykıracaksınız; memleketiniz Manisa'daki emekçilere sendikalarda örgütlenmenin yolunu açmayacaksınız; hatta engel olarak gösterileceksiniz!!!
Bu nasıl bir yaman çelişkidir sayın Özel? 
Yarından tezi yok, Vestel'deki 30 bine yakın emekçiye sendikal örgütlenmede destek olacağınızı açıklayabilecek misiniz? 
Bu haftaki grup toplantısı konuşmanız Vestel'de sendikal örgütlenmenin başlatılması adına biçilmiş kaftan olmaz mı?

Haydin sayın Özgür Özel, 1 Mayıs 2024 günü kameralar önünde yaptığınız açıklamaların arkasında Vestel emekçileri için de durunuz ve Vestel'de sendikal örgütlenmenin önünde ENGEL olmadığınızı da dosta düşmana gösteriniz!

İçinden Özgür Özel geçen Vestel emekçilerin sendikal örgütlenme mücadelesi haberlerimiz devam edecek... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.