Ak Partili Hızal, Telegram Haber'in ortaya çıkardığı İZBETON-İzBB arasındaki ihale trafiğini Meclise taşıdı!

Ak Partili Hızal, Telegram Haber'in ortaya çıkardığı İZBETON-İzBB arasındaki ihale trafiğini Meclise taşıdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının 3. oturumuna TELEGRAM HABER'in ortaya çıkardığı İZBETON araç ihaleleri damgasını vurdu! Ak Partili Hızal'da ortaya çıkardığımız araçların İZBETON envanterinde bulunmadığını savundu!

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının 3. oturumu gerçekleşti. Oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in olmaması nedeniyle Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı. Komisyonlardan gelen çok sayıda madde oy çokluğuyla kabul edildi ve bu oturumda AK Parti ve CHP üyeleri sık sık karşı karşıya geldi.

İZBETON'a 200 Milyon TL sermaye artışı oy çokluğuyla kabul edildi
İZBETON'un mevcut sermayesi 986 milyon 550 bin TL iken, olağanüstü genel kurul toplantısı ile sermaye artışı kararı alındı. Bu karar sonucunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 98 hissedarı olarak, 197 milyon 584 bin TL kaynak aktarımı Plan ve Bütçe-Şirketler Komisyonları tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.  AK Parti ve CHP üyeleri sık sık karşı karşıya geldi ve en dikkat çekici tartışma, İZBETON'un sermaye artışı talebi üzerine yaşandı. 
Ak Partili İzBB Meclis Üyesi Özgür Hızal yaptığı konuşmada, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'yı istifaya davet ederken; aylar öncesinde Telegram Haber'in ortaya çıkardığı ihale gerçeklerini meclise taşıdı!

Özgür Hızal: Önümüzdeki günlerde İzBB, İZBETON'dan hak ediş de alamayacak.
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İZBETON’un aldığı
kaynakların CHP içi siyaset için kullanıldığını belirtirken “Biz bu konuyu uzun süredir mecliste tartıştık. İzBB’nin iştirakleri olan şirketlerin uzaya mekik göndermesini beklemiyoruz. Asgari belediyecilik hizmetlerini yerine getirmesini bekliyoruz. İZBETON, temel görevi şehrin asfalt, kaldırım, yol gibi sorunlarını gidermek için kurulmuş bir iştirak. Ancak İZBETON son dönemlerde o kadar dallanıp budaklandı ki. Müteahhit gibi yapmaya başladı, bizim bilmediğimiz bir takım devirler oldu, taşıma işine girdi, İzBB’den milyarı bulan ihaleler aldı ancak gelinen noktada hala İZBETON’a ciddi bir finansal destek vermek zorunda kalıyoruz. Bir şirketin ne kadar kötü bir yönetebileceğini görüyoruz. Ancak anlamsız bir şekilde koruma kalkanı olduğunu görüyoruz. İzmir'de bir iştirakin bırakın karını ne kadar zarar ettiğini bilemeyecek noktaya geliyoruz. Veriyoruz, veriyoruz.... Karanlık kuyuya taş misali atıyoruz, nereye gittiğini bilmiyoruz. Önümüzde o kadar basitçe, dalga geçercesine bir rapor koymuşlar ki... Daha önceki sermaye artırımlarında ne yaptınız? Burada CHP'li belediye başkanları bas bas bağırıyor asfalt dökemiyoruz diye. İZBETON ne yapıyor? Ancak alsın da alsın... Sonuç sıfır. Siz İZBETON'ın başına yönetici olarak bu işleri bilmeyen, işlerden anlamayan, bu işlerle meşgul olmayan kişileri atarsanız, şirketin geleceği nokta bu. Bugün CHP'nin şirketinin neredeyse tamamına siyasi gerekçeler ile yöneticiler atandı ve ciddi bir zarar eden şirketler haline geldi. İlk İZBETON konusunu açtığımızda kar eden bir belediye şirketi diye övünmüştü CHP'li arkadaşlar. Ben bir bütçe görüşmesinde Aziz Bey dönemindeki İZBETON cirosu ile sizin döneminizde ciro arasındaki farkı söylemiştim. İZBETON sadece İzmir siyasetini dizayn etmek için personel alır, para harcar, Soyer'i övmek için video mu çeker? İZBETON Müdürü karış karış şehir gezmesi lazımken şehir siyasetini dizayn etmeye çalışıyor. Geldiğimiz noktada 6 ayda İzmirlilerin bütçesinden 400 milyon kaynak ayrıldı. Birileri size telefon açıp kandırıyor ve inşaatın seviyesi şu kadar diyebilir. Ancak gelip buraya 200 milyon TL sermaye artırımı yapılmaz. Bununla sermaye arttıramayacak, şehrin siyasetini dizayn etmeye çalışacak. Hadi oradan derler! İZBETON'un girdiği ihaleye hiçbir firma girmiyor. İzBB bir ihale açıyor, İZBETON gelip istediği rakam alabiliyor. Sonuç? Olmayan araçların ihalesini yaptılar. 159 aracın yaklaşık 500 milyon TL'lik ihalesini yaptılar. İZBETON'un elinde bu araçlar yoktur. Araçları teslim etmeden 90 gün sonra araçları alıp teslim etti. Önümüzdeki günlerde İzBB, İZBETON'dan hak ediş de alamayacak. Kurtarıcı diye kentsel dönüşüme soktuğunuz İZBETON çok yakın sürede inşaatları bitiremediği için cezalı hale gelecek ve hiçbir bürokrat cezayı silmek için altına imza atmayacak.” dedi.

Telegram Haber, 24 Ocak 2023 tarihli haberinde "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği! İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği!" İZBETON'la İzBB arasındaki ihalelere dikkat çekmişti...

47873-005-001.jpg

Telegram Haber, 18 Eylül tarihli haberinde, CHP İzmir il kongresinin tamamlandığını hatırlatarak; bundan böyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretlerini İZBETON'un "avlu"sunda gerçekleştirmesini, İzmir'e inmeden de Ankara'ya dönmesini önermişti...

İşte Ak Partili İzBB Meclis Üyesi Özgür Hızal'ın Meclis'te gündeme getirdiği İZBETON-İzBB arasındaki ihale gerçekleri bu haberimizde: 

İZBETON, sağlam adımlarla iş yapmaya devam ediyor! İZBETON, sağlam adımlarla iş yapmaya devam ediyor!

58625.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.