AK Parti'li Çankırı'dan, Karabağlar'da CHP'ye kentsel dönüşüm çağrısı

AK Parti'li Çankırı'dan, Karabağlar'da CHP'ye kentsel dönüşüm çağrısı

AK Parti'li Çankırı'dan, Karabağlar'da CHP'ye kentsel dönüşüm çağrısı

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşümün hayati önem taşıdığını belirterek, CHP'li yöneticilerin bu konuda adım atması gerektiğini bildirdi.

Çankırı yaptığı yazılı açıklamada, Karabağlar'daki 10 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanda kentsel dönüşümün yapılmasının hayati önem taşıdığını, özellikle Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki vatandaşların 11 yılı aşkın bir süredir kentsel dönüşüm beklediğini söyledi.

Uzundere'de İzmir Demokrasi Üniversitesine tahsis edilen 80 hektarlık alanın 42 hektarlık bölümünün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2019 yılında yürürlüğe giren imar planıyla toplu konut alanı olarak ayrıldığına ifade eden Çankırı, şunları kaydetti:

"CHP'li Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu ve Şehir Plancıları Odası karşı çıktı. Tüm alanın üniversiteye tahsis edilmesini isteyen Karabağlar Belediyesi, Bakanlığın imar planlarını yargıya taşıdı. Mahkeme üniversite dışındaki konut ve diğer kullanım alanları hakkındaki planların yürütmesini durdurdu. Bakanlığımız mahkeme kararının ardından bu kez revizyon imar planı hazırladı. Sözkonusu plan 2021 yılında askıya çıktı. TOKİ eliyle 2021 yılında burada 809 konut, 2 ticaret merkezi, bir cami yapılması ile ilgili toplu konut projesinin ihalesi gerçekleştirildi. Bu projeye 30 bin aile başvurdu ve 809’u hak sahibi olarak belirlendi. CHP’li Karabağlar Belediyesi bu kez de TOKİ’nin bu projesinin ihalesinin iptali için yargıya gitti. Mahkeme TOKİ ihalesine iptal etti. CHP’li yerel yönetimin her adımı mahkemeye taşımasıyla depreme dayanıksız konutlarda oturan binlerce İzmirli sağlıklı konutlarda oturma hayaline yine kavuşamadı. Sayın Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sadece Uzundere’de değil Karabağlar'daki 14 mahallede de bakanlığın yaptığı planları mahkemeye verdirmek suretiyle iptal ettirdi. Belediye başkanının 'Buraya TOKİ konut yapmasın’ inat ve ısrarının nedeni nedir?' Konunun takipçisiyiz."

- "Ankara'dan destek verelim"

İzmir'in diri fay hatları nedeniyle deprem riski en yüksek kentlerden biri olduğuna işaret eden Çankırı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ankara'dan destek verelim diyoruz ancak bir yanıt alamıyoruz. Durum siyasi polemik konusu haline getirilmek isteniyor. Kendisi de İzmir milletvekili olan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da 6 Şubat depreminin ardından birbiri ardına açıklamalar yapıyor ancak seçildiği kentteki dönüşüm ihtiyacı ve beklentisine, vatandaşların çağrısına kulak tıkıyor. Yerel yöneticilerin Karabağlar ve diğer ilçelerimizdeki kentsel dönüşüm ihtiyacına dair zerre katkısı bulunmuyor. Buyurun siz yapın, elinizi tutan mı var? Sizi durduran ya da tutan mı var? Üstelik destek vermeye de hazırız diyoruz. Karabağlar’ı değiştirin, dönüştürün, bir adım atın. Ankara'dan destek verelim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.