AK Parti heyeti Bakü’ye gidiyor

AK Parti heyeti Bakü’ye gidiyor

AK Parti heyeti Bakü’ye gidiyor

A+A-

AK Parti heyetinin 25 Temmuz’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geleceği belirtildi.

Azerbaycan’da iktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi’nin Başkan Yardımcısı Tahir Budagov, 25 Temmuz’da gelecek olan AK Parti heyetinin Bakü’de ülke yetkilileriyle görüşeceğini belirterek, “Ardından, 28 Temmuz’da Gence’de yapılacak ortak konferans sırasında, Şuşa Beyannamesi ile ilgili konular ele alınacak” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Temmuz’da iki ülke arasında 'Şuşa Beyannamesi'ni imzalamıştı. Beyanname, Azerbaycan ve Türkiye'nin uluslararası ve bölgesel rolünü güçlendirmeyi ve otoritelerini artırmayı amaçlıyor.

Belgede, ortak ulusal çıkarlar açısından siyasi, askeri ve güvenlik alanlarında koordineli ve ortak eylemlerin teşvikine özel önem veriliyor. Üçüncü bir ülke veya ülkelerin tehdit veya saldırısı durumunda, BM Antlaşması’na uygun olarak karşılıklı yardımın sağlanması öngörülüyor.

Beyannamede ayrıca ulusal ekonomileri ve ihracatı çeşitlendirmeye yönelik çabaların yoğunlaştırılması, malların serbest dolaşımını organize etme mekanizmalarının oluşturulması, Zengezur koridorunun açılması, bölgedeki ulaşım ve iletişim bağlantılarının yeniden kurulması gibi güncel konular yansıtılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.