Yok pahasına satılmıştı! Şimdi 'Eşek Adası'na fiyat biçilemiyor...

Yok pahasına satılmıştı! Şimdi 'Eşek Adası'na fiyat biçilemiyor...

Soyer'i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına taşıyan referansların arasında Eşek Adası'nın satışı da bulunuyordu...

A+A-

"Tunç Soyer'den kelepir Eşek Adası
Seferihisar’ın en değerli arazilerini parsel parsel satan CHP’li Başkan Tunç Soyer’in ilçedeki Eşek Adası’nı da yok pahasına sattığı ortaya çıktı. Sığacık’ta Eşek Adası manzaralı lüks bir villa 3 milyon 200 bin liraya satılırken, Soyer’in 28 bin 315 metrekarelik Eşek Adası’nı 1 milyon 350 bin liraya sattığı öğrenildi

780x411-tunc-soyerden-kelepir-esek-adasi-1537823939676-001.png

İzmir Seferihisar'da borçları bahane ederek ilçe mülklerini 'parsel parsel' satarken, belediye bütçesinden 178 kez yurtdışı seyahatine çıkmaktan çekinmeyen Belediye Başkanı Tunç Soyer'in marifetleri bitmek bilmiyor. CHP'li Soyer'in, Sığacık'ta Eşek Adası olarak bilinen 28 bin 315 metrekarelik adayı aynı bölgedeki 1 villadan daha ucuza sattığı ortaya çıktı. Şu an Sığacık'ta bin 100 metrekare arsa içinde bulunan lüks bir villa 3 milyon 200 bin liraya satılırken, aynı mahallede yer alan 28 dönümlük bir adanın 1 milyon 350 bin liraya satılması "Bu kadar da olmaz" dedirtti.

YOK PAHASINA GİTTİ

Seferihisar'da tatil köyü ve planların da aralarında bulunduğu dev arazileri satan CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Sığacık Mahallesi'nde denize sıfır konumda bulunan 2 kilometrelik sahil şeridindeki milyonluk belediye arazilerinin neredeyse tamamını parsel parsel sattığı ortaya çıkmıştı. Belediye bütçesinden 178 kez yurtdışı gezisine çıkan ve ilçede belediyeye ait satılmadık arazi bırakmayan Soyer'in, Sığacık'taki 28 dönümlük belediye ait adayı da yok pahasına sattığı ifade edildi."

Yeni Asır gazetesi, 25 Eylül 2018 tarihli manşet haberinde, dönemin Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Eşek Adası"nı yok pahasına, Anadolu insanının tabiri ile "ölmüş eşek fiyatına" sattığını ortaya çıkarmıştı... (Yukarıda)

3. Derece Sit olan Eşek Adası'nın Sit kapsamından çıkarılacağına ilişkin bir takım girişimlerin olduğunu aktaran Seferihisar kaynakları, Eşek Adası'nın bu haliyle günün koşullarında 100 milyon liraya rahatlıkla alıcı çıkacağını aktardılar...

Eşek Adası'nın Sit kapsamından çıkarılması durumunda edeceğe değere paha biçilmeyeceğini aktaran kaynaklar, Sığacık'ta bir villalık imarlı arsaların 3 ila 4 milyon arasında satıldığına dikkat çektiler!

kapak-072908-removebg-preview.png

Öte yandan Seferihisar kaynakları, Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediyesinde de gayrimenkullerini satarak tıpkı Seferihisar'da uyguladığı "borçlarımız var" taktikleri ile yönettiğini belirttiler!

Olmaz olmaz demeyelim de; Tunç Soyer'in ütopyaları arasında yer alan CHP'ye Genel Başkan olduğunu var sayalım; CHP Genel Merkez binasını da kat kat satışa çıkarır mı?

14.'ncü kattan aşağıya doğru... 

Not: Kaynaklar, bugün Eşek Adası'nın satıldığı 1 milyon 350 bin TL'ye Seferihisar Turabiye mahallesinde 2+1 daire alındığını söylediler. 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.