"Yalakalık yapmadım istifamı istediler"

"Yalakalık yapmadım istifamı istediler"

"Yalakalık yapmadım istifamı istediler"

A+A-

İzmir’in ünlü gastronomi ustalarından şef Jo Kohen, yönetim kurulu üyesi olduğu Grand Plaza şirketiyle yollarını ayırdı. Yeni Asır’a konuşan Kohen, “Genel Müdür Hasan İkat, ondan daha başarılı olmamı çekemiyordu. Yalakalık yapmadığım için sonuç bu oldu. Herhalde istifamı Başkan Soyer istemiştir” dedi

İzmir'de 2011 yılından bu yana Genel Müdür Hasan İkat yönetiminde 100 milyon liradan fazla zarar ettiği ortaya çıkan Büyükşehir bünyesindeki Grand Plaza A.Ş'de sürpriz bir ayrılık yaşandı. İzmir'e yeme içme sektöründe birçok marka, restoran ve kafenin kazandırılmasında önemli rol oynayan şef Jo Kohen, Başkan Tunç Soyer'in teklifiyle geldiği şirket yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

"YALAKALIK YAPAMIYORUM"
Yeni Asır'a konuşan Kohen, "Şirkette görevli bir kadın tarafından arandım ve istifam istendi. Herhalde bunu başkan istemiştir. İzmir'e yemek sektöründe çok katkım oldu. Türkçe konuşmasını çok iyi bilmediğim için doğru kelimeler kullanmıyorsam çok özür dilerim ama şunu söylemek isterim: Ben yalakalığı bilmiyorum. Anlatabiliyor muyum?" ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer ile Seferihisar'daki görevi sırasında çalışmaya başladıklarını belirten Kohen, "Seferihisar'da bir yemek okulu açacaktık, daha doğrusu bir zeytinyağı okulu. Çok güzel bir projeydi, ancak sahilde olduğu için izin verilmedi. Sonra Sakız'a gittim ve ardından geri geldim. Başkan Soyer'e dedim ki, 'Bana katkı koyacağım bir iş ver.' Kemeraltı'nı istedim. Kemeraltı dünyanın en güzel yeri. Fakat hem işyerleri iş yapamıyor hem de standartları biraz yükseltelim güzel bir mekan yapalım İzmir'e istedim. Ancak o iş allak bullak oldu. Beni Grand Plaza'ya aldı" dedi.

"BELEDİYEDE ÇOK KURT VAR"
Grand Plaza'da da bir sürü proje yaptığını dile getiren Kohen, "Ancak bunların gerçekleşmesine izin vermediler. Çok kurt var. Ben de kurtluğu bilmediğim için hiçbir şey yapamadım açık ve net. Yaptırmadılar öyle diyeyim size, o yüzden üzgünüm. İzmir bir şeyler kaybetti. Yani daha yapılacak o kadar güzel şeyler var ki İzmir için" diye konuştu.

Büyükşehir'in yeni fuar alanının altında şahane bir fabrikası olduğunu ifade eden Kohen, "Ben pandemi döneminde 'Orada ucuza yemek yapalım halka' dedim. Orada 6 tane makine var. Bugün her biri 600 bin lira değerinde. Kimse bir şey yapmıyor. Ben başkanı bir arkadaş gibi görüyorum, hakikaten bana arkadaş gibi davrandı. Ancak tabii ben her seferinde Başkan'ı rahatsız etmek istemedim, arada başkaları vardı. Onlar hiç duymak bile istemediler projelerimi. 'O yerde ücretsiz demeyelim de maliyetine yemek verelim' dedim, insanlar aç, belediyenin de vatandaşa bir katkısı olurdu. Hem de mekanlar tazelensin istedim. Başkan beni Genel Müdür Hasan İkat'a yönlendirdi. Hasan İkat beni sevmiyor, çünkü ben ondan daha başarılıyım, bu işi daha iyi biliyorum. Benim oraya girmem rahatsız etti onu açıkçası" sözleriyle yaşanan krizin arka planını anlattı.

ERHAN GÜLENÇ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.