Y-CHP'lilerde her şeye burnunu sokmak Tüzük gereği mi?

Y-CHP'lilerde her şeye burnunu sokmak Tüzük gereği mi?

Geçtiğimiz hafta Maltepe mitingine gitmek yerine Menemen ADD seçimlerine burnunu sokmayı yeğleyen CHP Menemen İlçe başkanı Ömer Güney, klasik bir deyişle adayını sandıktan çıkartamadı!

A+A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifrit olduğu konuların başında, yabancı ülkelerin iç işlerimize karışması gelirdi... Kim ki iç işlerimize karışıyor, anında Gazi'den yanıtını alırdı!

Gerçekten de bu devirde (KK başa getirildikten sonra) CHP'nin de "Y-CHP"leştirildikten sonra koltuk sahibi yapılmış Y-CHP'lileri anlayabilmek, inanın bir deveyi Afrika'dan Avrupa'ya (Cebelitarık üzerinden) atlatmaktan daha zor!

Temsil, 40 yıl düşünseniz KK'nın grup konuşmasında Bahçeli'ye hitaben "en hakiki milliyetçi benim, en hakiki ülkücü benim" diyeceği hiç aklınıza gelir miydi?

KK, nerede ne söylerse söylesin, söylediklerinin "FERİ" 24 saat sürüyor mu? Ya da bugüne kadar (12 yıl) söylediklerinden yola çıkarak; halk adına yapılmış/yapılan bir şey görebiliyor musunuz? 

Şimdi diyeceksiniz ki; "yahu adam adalet için yürümedi mi?" Doğru yürüdü! Halk için mi yürüdü yoksa; FETO'dan paketlenen Berberoğlu için mi yürüdü? Ya da TCK 235'te indirime gidilmesini TBMM'ye getirip geçirdikten sonra; halktan birileri mi, yoksa Y-CHP'li yandaşlar mı yolsuzluktan, ihaleye fesat karıştırmaktan cezaevine girmekten kurtarıldı? 12 Yılda Y-CHP'liler "Sarı Muhalefet" olmanın dışında bu ülke halkına ne katkı sundular? 

Çok şey var yazılacak ama, biz şimdi gelelim Devrim Şehidi Kubilay'ın şehri Menemen'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kongresine...

ADD, 100. yaşının arifesinde olan demokratik Cumhuriyeti yaşatmak ve bu Cumhuriyetin korunması ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini yaymak için siyaset üstü yapılanması olan bir dernektir.  

Üyelerinin yüzde 95'i aynı zamanda çağdaş, demokrat olan ve CHP üyeleridir. Pek çoğu da bulundukları mahallelerde CHP delegesidir. Böylesi somut gerçekler ışığında; seçilecek olan ADD Başkanı ve yöneticilerin de kendiliğinden CHP'li olması kaçınılmazdır.

ADD Menemen Başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim de CHP üyesi Ahmet Korkmaz oldu. Buna rağmen Menemen CHP İlçe Başkanı olan Ömer Güney kendi yönetiminde yer alan ilçe sekreteri Nazan Aras'ı aday Korkmaz'ın karşısına aday olarak çıkardı!

Ha diyeceksiniz ki; ne var bunda?

Aslında çok şey var!

Tüm uyarılara kulaklarını tıkamış olan Ömer Güney, özünde akıl tutulması yaşadığının farkına bile varamamıştır!

Güney, Aras'ı aday çıkardıktan sonra temelinde iki CHP'li arasında geçecek olan seçim yarışını, Y-CHP'li olduğunu kanıtlarcasına; kendi ilçe yöneticilerini, CHP'li Menemen belediyesi meclis üyelerini salona doldurmuş, adeta güç gösterisi yapma zarafetini göstermiştir!

Güney, öyle bir vites büyütmüştür ki; ADD Genel Merkez Yöneticileri ile rozet polemiğine girmiş, az daha CHP ile ADD Genel Merkez Yöneticilerini karşı karşıya getirmek için tartışmaya tutuşmuştur!

Ne hoş değil mi? Lafa geldi mi "ADD, bizim arka bahçemiz" demekten bile utanmayan Y-CHP'lilerin barış türküleri eşliğinde yapılacak olan altı üstü bir ilçe kongresini bile dizayn etmeye kalkışmaları!

Peki, Ahmet Korkmaz'ın uzak ara ADD Menemen seçimini kazanacağı ortadayken; CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Y-CHP'li olduğunu kanıtlamak için mi ilçe sekreteri Nazan Aras'ı aday göstermiştir? 

ADD'nin kendi içindeki yarışa neden Güney burnunu sokmuştur? Kaldı ki; yönetimdekiler ve topladığı meclis üyeleri ile neden salonda gövde gösterisi yapmaya kalkışmıştır?

Ahmet Korkmaz'ın yüzde yüz seçimi (Öyle de oldu) alacağı ortadayken; Güney, neden Aşiret Kültürü edasıyla kongreye gölge düşürmeye, ADD Genel Merkez Yöneticileri ile polemiğe girme eğilimine gitmiştir? 

Aynı gün, "Geliyor Gelmekte Olan"ın Maltepe mitingine yüzlerce CHP Menemen üyesi katılırken; Güney, neden ADD kongresinde ortalığı karıştırmayı yeğlemiştir?

Sahi, CHP Menemen ilçe üyeleri Maltepe mitinginde yerlerini alırken; CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ve yönetimi, meclis üyeleri neden Maltepe mitinginde yoktular?

Güney ve ekibi, meclis üyeleri salt ADD seçimine müdahale etmek için mi Maltepe mitingine gitmemişlerdir?

Ayrıca; Ömer Güney'in bilmesinde yarar görüyoruz; yeni seçilen ADD Başkanı da yönetimi de CHP'lidir! Takıldığı bir nokta varsa; yeni ADD Menemen yönetiminin tamamını Yargıtay'ın Siyasi Partilerin üye kayıtlarına ilişkin elektronik ortamda verdiği hizmet web sitesinden sorgulayabilir! 

Şimdi Ömer Güney'e sormak lazım; ne gereği vardı da ADD'NİN İÇ İŞLERİNE BURNUNUZU SOKTUNUZ! 

Ömer Güney Bey, iki gün sonra ADD bir toplantı düzenlese, hangi yüzle gidip, hangi yüzle başkanın elini sıkabileceksiniz?  

Korkmanıza gerek yok! Sizi görevden alabilecek olan da zaten Y-CHP'li, CHP'li zaten değil! Ne diyordu; "CHP, vakıf olmalı!"     



 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.