Maltepe belediyesindeki "ORGANİZE İŞLER" ve ihale alan/verilen şirketlerin sahipleri!

Maltepe belediyesindeki "ORGANİZE İŞLER" ve ihale alan/verilen şirketlerin sahipleri!

Maltepe belediyesinde tuz kokutan ORGANİZE İHALE işleri! Hangi şirketleri sıraya koyup ihaleler verildi?

A+A-

Maltepe belediyesinin çıktığı ihaleler bu kadar masum ve temiz ise; konuya tarih tarih süreç içinde bakmakta fayda var... 

Malumunuz; Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "KIRMIZI ÇİZGİSİ" ve aynı zamanda 2019 yerel seçimleri aday belirleme sürecinde adaylığına "KEFİL" olduğu ender bir belediye başkanı...

Böylesine CHP Genel Başkanı tarafından da sevilen kefil olunan Ali Kılıç'ın "BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ" de maksimum derecede önem arz etmiyor mu?

Attığı her adımın, Maltepe halkına ürettiği hizmetlerin de KIlıçdaroğlu'nun "Bizim belediye başkanlarımızın vermeyecekleri hiç bir hesabı yoktur. Bizim belediye başkanlarımız her zaman hesap verir." sözlerinden yola çıkılarak, ZİNCİRLEME çıkılan araç kiralama ihalelerinin de tek tek masaya yatırılmasında; ihaleleri kazanan şirketlerin MR'nın çekilmesinde, kamu adına fayda buluyoruz! 

Belgeleri ile ANALİZLERİNİ sunarak hazırladığımız bu ZİNCİRLEME İHALE DİZİSİ haberimizin başta "Belediyecilik bizim işimizdir" diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak olmak üzere; başkan Ali Kılıç'a da destek olacağını düşünmekteyiz!   

Altaş şirketi, (İhale no: 2015/8570) Maltepe Belediyesinin 5 Mart 2015 yılında çıktığı "Çöp toplama, araç kiralama" işini iki teklifin geçerli kılındığı ihalede 98 Milyon 982 Bin TL karşılığında kazanıyor. Bu ihaleye katılmak için 5 şirket Maltepe belediyesine para ödeyerek ihale dosyası satın alıyor ve ne hikmetse sadece 2 şirket teklif sunuyor! Peki, Altaş'la beraber 2. teklifi sunan şirket kimdir? Çevlog olabilir mi? 

İŞTE İHALE BELGESİ: 

cevlog9.jpg

Altaş, bu ihaleyi TEKNİK şartnamesine konulan "ÖZ MALI" detayı ve ARAÇ ADET sayısına göre mi kazanıyor! 

Nasıl mı? 

Maltepe belediyesi, 20 aylık ve 65 araçlık çıktığı bu ihaleye katılacak olan şirketlerden araçların cinslerinin yanında bazı araçlar için 18 adetlik "ÖZ MALI" şartını koyuyor:

İşte belgesi: 

cevlog2.png

cevlog3.pngcevlog4.pngcevlog5.pngcevlog6.pngcevlog7.jpg

Maltepe belediyesi, çıktığı bu ihalenin Teknik Şartnamesine 18 adetlik ÖZ MALI koyarak, ihaleye katılacak olan şirketlerin Teknik Şartnamedeki "ÖZ MALI" şartına uymalarını istiyor!

Tesadüfe bakar mısınız; 2015 yılında "elektrikli çöp toplama kamyoneti" Türkiye'de sadece Altaş şirketinde mevcuttu! (Bkz. Teknik Şartname 7. sıra. Yukarıda)

Ehh... Böylesine bir detayı da ihale teknik şartnamesine EKLEDİĞİNİZDE; ihaleyi kim alabilir ki!!!???

Altaş şirketinin kimlere ait olduğunu da bilmekte yarar var: (30 Eylül 2021 tarih, 10420 sayı, 502. sayfa Ticaret Sicili Gazetesi)

cop1.jpg

Altaş'ın kazandığı bu ihalenin hizmet süresi 1 Nisan 2015 ila 31 Aralık 2017 tarihleri arasını kapsıyor. 

2015 yılından itibaren Maltepe belediyesinde ihaleler kazanma oranları yıllara göre artacak olan Ankara merkezli "06 Antika" şirketine ilk ihalesi davet (Pazarlık) usulü çıkılan 2015/174423 ile veriliyor!  ( 01-31 Ocak 2015. 750.098.80 TL)

Ticaret Sicili Gazetesinin 13 Aralık 2021 tarih, 10471 sayı ve 247. sayfasındaki ilana göre; 06 Antika şirketinin sahibi Barış Yakşı...

cop2.jpg

Maltepe belediyesi, 2015-16 yıllarının son günlerinde olduğu gibi; 2017 yılının son günlerinde Ocak 2018'den Eylül 2018 ayları arasındaki "ARAÇ KİRALAMA AÇIĞINI" Pazarlık Usulü VERİLEN ihalelerle çözüyor!

KAÇ ŞİRKETE ORGANİZE ŞEKİLDE BU İHALELER VERİLİYORDU!

NVY, 06 ANTİKA, ALTAŞ, ÇEVLOG şirketlerini sıraya sokmuşcasına 9 aylık bir süreçte (4 İhale) Pazarlık Usulü ihalelerin verilmesi, tesadüfen olabilir mi? 

NVY ve 06 ANTİKA  (2016/531434 Nolu) yeni bir davetiye çıkarıyor! Pazarlık usulü çıkılan "2 Ay Süreli Hizmet Aracı, İş Makinesi Ve Hizmet Aracı İle İş Makinesi İhtiyacı Personel Kiralanması Hizmet Alım İşi" ihalesi bu defa iki şirket üzerinde kalıyor: NVY TURİZM TAŞIMACILIK HİZMET VE TEMİZLİK İNŞAAT SANAYİ DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, 06 ANTİKA TURİZM TAŞHİZ. VE TEM. İNŞ. SADIŞ TİC LTD ŞTİ. (2.512.614,00 TRY)

Peki, NVY şirketi ne zaman ve kim tarafından kuruluyor? 

cop3.jpg

Ne tesadüf ki NVY şirketi de bir başka Yakşı, Nevin Yakşı tarafından Asitane Temizlik şirketi ADINA 5 Kasım 2013 yılında kuruluyor! Şirket, 2022 yılında ilginç gelişmelere sahne oluyor! Test ve TBM araç kiralama, temizlik şirketleri ile birleşiyor daha sonra kendisini İNFİSAF (Dağılıyor. Kurulu düzenini bozuyor) ediyor!

cop4-001.jpg

Bakın Yaksı'ler yeni aldıkları bu Asitane şirketi ile Maltepe belediyesinin hangi ihalesini "iş ortaklığı" adı altında alıyorlar?

Barış Yakşı'nın 06 Antika şirketi ile Bişar ve Nevin Yakşı'nin Asitane şirketi, Maltepe Belediyesinin 4 Şubat 2016 tarihinde YAKLAŞIK MALİYET 16 Milyon 700 Bin 395 Lira 94 Kuruş şeklinde tespit ettiği "MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİRİMLERİNİN ÇALIŞMALARINDA GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE YARDIMCI PERSONEL DESTEK HİZMET ALIM İŞİ" ihalesini, "İŞ ORTAKLIĞI" kurarak kazanıyorlar!

21 Şirket EKAP üzerinden ve Maltepe belediyesinden ihale dosyası alırken, 2 şirket teklif veriyor; tesadüf bu ya bir şirketin teklifi geçersiz ÇIKIYOR! 

06 Antika ve Asitane iş ortaklığı yaklaşık maliyetin üstüne 3 MİLYON 385 BİN 666 LİRA 09 KURUŞLUK ZAM YAPIYORLAR ve tek başına girdikleri ihaleyi kazanıyor: 20 MİLYON 536 BİN 062 LİRA 03 KURUŞ.

Maltepe Belediyesinde Altaş Grup şirketlerinden Çevlog'un sahipleri kim?

Maltepe belediyesi, Altaş şirketi ile olan araç kiralama işinin süresi Aralık 2017 ayında bitiyordu... Maltepe belediyesi Çevlog'a verdiği 12 aylık ihaleye kadar bu 9 aylık BOŞLUKTA Pazarlık Usulü ihaleleri devreye sokuyor ve 1 Ocak 2018 ila 1 Ekim 2018 dönemi nasıl atlatılıyor?

NVY ve 06 Antika şirketlerine Pazarlık Usulü verilen ihaleyi yukarıda verdik... Ardından Altaş'a Pazarlık Usulü (2018/131239 Nolu) "KENT TEMİZLİĞİ İÇİN ARAÇ VE EKİPMAN KİRALAMA HİZMET ALIM İŞİ" ihalesi veriliyor... 

Maltepe belediyesi, bir şekilde kent temizliği işlerindeki araç kiralama işini Haziran 2018'e kadar bu ihaleleri 2'şer aylık dilimlere bölüp bu 4 şirkete vererek çözüyor...

Birbirine tutkalla yapıştırılmışcasına verilen bu 2'şer aylık ihaleler kapsamında; Altaş şirketinin sahiplerinin sahibi olduğu Çevlog şirketi devreye sokuluyor!

Sağlam çıkılacak ihale öncesinde Çevlog'a ayak alıştırma ihalesi!

Gerçekten de Maltepe belediyesinde bu ihale işlerini ORGANİZE edenleri yürekten kutluyoruz! Böylesi bir müşteri ayak alıştırma işini, her halde Kapalı Çarşı esnafı bile gerçekleştirememiştir!

Maltepe belediyesi, Haziran 2018'e kadar NVY, 06 ANTİKA, ALTAŞ şirketlerine verdiği ihalelerle temizlik işlerinde gereken araç kiralama işlerini çözerken, yine Pazarlık Usulü çıkılan "3 AY SÜRELİ ÇEVRE TEMİZLİĞİ İÇİN ARAÇ VE EKİPMAN KİRALANMASI HİZMET ALIM İŞİ" ihalesini tutuyor bu defa Altaş şirketi sahiplerinin sahibi olduğu Çevlog şirketine veriyor! 

Peki Çevlog şirketi kimin?

nmb13.png

Ticaret Sicili gazetesinin 29 Mayıs 2020 tarih, 10086 sayı ve 582. sayfasında yer alan ilana göre; Çevlog'un sahipleri Diren Üykü, Şeref Bülbül, Yılmaz Koç... Yukarıda Altaş şirketinin sahiplerinin kim olduğuna ilişkin Ticaret Sicili gazetesi ilanını koymuş, Altaş şirketinin sahiplerinin Diren Üykü, Şeref Bülbül ve Yılmaz Koç olduğunu belgeli bir şekilde ortaya çıkarmıştık. Türkçesi, bu iki şirket bu 3 kişiye ait... (Bu kişilerin başka şirketi var mı? Onlar hangi CHP'li belediyelerde cirit atıyorlardır acaba? Sırasıyla hepsini yazıp, belgeli belgeli yayımlayacağız!)

Zaten iki şirkette AYNI ADRESTE bulunuyor. Şirketlerin adresleri ihale belgelerinde böyle yer alıyor: 

d) Yüklenici    :    ÇEVLOG AYRIŞTIRMA VE GERİ KAZANIM LOJİSTİK ANONİM ŞİRKETİ
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
f) Yüklenicinin adresi    :    KÜÇÜKBAKKALKÖY M. EBEDİ SK. 16 ATAŞEHİR/İSTANBUL
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

d) Yüklenici    :    ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
f) Yüklenicinin adresi    :    KÜÇÜKBAKKALKÖY MAH. EBEDİ SOK. 16 ATAŞEHİR/İSTANBUL
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Şimdi... Maltepe belediyesinde Çevlog şirketi de devreye sokulduğuna göre; "AÇIK" ihale kazanmamış olması düşünülebilinir mi?

Asla!

İşte belgesi: 

cop5.jpg

Haziran ve Eylül 2018 ayları arasını Pazarlık Usulü (AYAĞI ALIŞSIN) çıktığı "3 AY SÜRELİ ÇEVRE TEMİZLİĞİ İÇİN ARAÇ VE EKİPMAN KİRALANMASI HİZMET ALIM İŞİ" (2018/319218 Kayıt nolu ihale) ihale ve Çevlog şirketi ile çözen Maltepe belediyesi, bu defa işin süresini uzun tutuyor: 12 Ay.

Peki, Grubunda en az 5-6 şirket barındıran Altaş'ın yan şirketleri ile Maltepe belediyesinden sıraları geldikçe ihaleler alan Yakşı'lerin şirketlerinin Çevlog şirketinin kazandığı bu ihalede geçerli (4) teklifi veren "YANCI ŞİRKETLER" olmadıkları ne malum?

Bakın bu Teknik Şartname de Çevlog şirketinin kazandığı ihaleye ait: 

nmb9.pngnmb10.pngnmb11.pngnmb12.png

Altaş'ın yukarıda "ÖZ MALI" detayı konularak kazandığı ve Teknik Şartnamesini koyduğumuz ihale ile Çevlog şirketinin kazandığı ihalenin Teknik Şartnamesine bir bakınız... Araçlar, tıpkısının aynısı mı değil mi; dikkatlice bir inceleyiniz! Araç sayısı Altaş'ta 65, Çevlog'ta 56... Şirketler zaten aynı adreste kurulu ve aynı şahısların! 

Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç, çıkıp şu 2018 yılının 10. ayına kadar olan bölümde 2'şer ve 3'er aylık dilimlerle ve 4 farklı şirkete Pazarlık Usulü çıkılan ihalelerle verilen araçların nasıl Maltepe belediyesine teslim edildiklerini kamuoyuna açıklamak ZORUNDADIR!

Bu ne yahu, yazarken bile insanın başı dönerken; ihalelerin verildiği bu şirketler, bu 2'şer ve 3'er aylık dilimlerde belediyeye kiraladıkları araçları iki ayda bir çekip, ondan sonra sıraları geldikçe mi teslim etmişlerdir?

NVY, 06 Antika kazanıyor... 2 Ay sonra çıkıyor... Arkasından Altaş giriyor... Altaş çıkıyor... Çevlog giriyor... İyi de arkadaş, bu şirketler ellerindeki tüm araçları Maltepe belediyesinin taleplerine uygun bir şekilde mi satın alıp, ihale kuyruğuna girmişlerdir? Bu nasıl bir ihale ve kiralık araç teslim et-çıkar sistemidir?

Peki, araç kiralama şirketlerinin başarıları ve sayıları sadece Maltepe belediyesi ile mi sınırlı? 

Hayır!

Ne belediyeler var... Ne ihaleler var... Sırasıyla hepsi gelecek... Temsil, Ataşehir, Yunusemre, Tekkeköy, Efeler vb. belediyeleri! 

İlginç olan, ihaleci şirketler kene gibi yapıştıkları belediyelerden çıkmakta bilmiyorlar! Bilirsiniz; Anadolu insanı köpeğinin kulağına kene yapıştı mı; anında zeytinyağını keneye ve kenenin yapıştığı kulağa sürer ve dakikalar içinde keneler başlar yere düşmeye! 

Anladığımız kadarıyla; belediye başkanları bu ihaleci şirketleri tepeden tırnağa zeytinyağına bandırsa, bu belediyelerden düşecek halleri yok!

O zaman, bize de bu ORGANİZE İŞLERİ yazmaktan geriye bir iş kalmıyor!

Not: Maltepe belediyesinde "naylon ihale" ihbarı! Hangi yandaşa neresinin işletmesi verildi ve yandaş zarar etmeye başlayınca hangi ihaleler verilerek kıyak çekildi? 

Maltepe belediyesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da çok sevdiği (!) Cengiz Holding'ten bürokrat mı transfer etti?

Yılın transfer bombası geliyor...

Bizi izlemeye devam ediniz... 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

   
 
   
   
   
   

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.