Verdiği sokak röportajı sonrasında tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

Verdiği sokak röportajı sonrasında tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

Dilruba Kayserilioğlu, sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılandı.

A+A-

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir’de bir sokak röportajı sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklanmıştı. 12 Ağustos'tan bu yana İzmir Şakran Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kayserilioğlu, son mahkeme kararıyla serbest bırakıldı.

Olayın Geçmişi

Dilruba Kayserilioğlu, sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılandı. İlk olarak bu suçlamalarla tutuklanmış, ancak mahkeme sürecinde "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tutukluluğu kaldırılarak yurt dışı yasağı getirilmişti. Bununla birlikte, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlaması nedeniyle tutukluluğu devam ediyordu.

Son Gelişme

Kayserilioğlu’nun avukatlarının yaptığı itirazlar sonucunda mahkeme, tutukluluğunun kaldırılmasına karar verdi ve serbest bırakıldı. Bu olay, ifade özgürlüğü ve yargı süreçleri üzerine tartışmalara neden olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.