Vay canına! Halkın Bakkalı ihracata başlamadan batmış...

Vay canına! Halkın Bakkalı ihracata başlamadan batmış...

Halkın Bakkalı'nın 1. yaşını sosyal medyadan sevindirik sevindirik kutlayan sayın Soyer, batan Halkın Bakkalı projesinde kamu zararının olup olmadığını açıklayabilir mi?

A+A-

"Tunç Soyer
14 Mart 2021
Halkın Bakkalı 1 yaşında!

Geçen sene bugün Kemeraltı'nda ilk mağazasını açtığımız Halkın Bakkalı bir yılda sekiz şubeye ulaştı. Şimdi sırada e-ticaretle tüm Türkiye'ye erişim ve kooperatif destekleriyle oluşacak ihracat projemiz var. Daha yolun başındayız."

1-002.png

Malumunuz; "Halkın Bakkalı" 2. yaşını doldurmadan geçtiğimiz ay iflas bayrağını çekip battı...

Meğer İzBB Tunç Soyer Halkın Bakkalı projesi ile "ihracat" işine de girmekmiş!

Başka bir deyişle, Halkın Bakkalı'nın kooperatiflerden derlediği ürünleri dünya ülkelerine de ihraç edip satacakmış!

Başkan Soyer, sosyal medya hesabından Halkın Bakkalı'nın 1. yaşını kutladığı mesajda, "Şimdi sırada e-ticaretle tüm Türkiye'ye erişim ve kooperatif destekleriyle oluşacak ihracat projemiz var. Daha yolun başındayız." diyor...

İyi de Büyükşehir belediyelerinin işi midir kooperatif ürünlerini ihraç etmek? 

Bu neyin kafasıdır?

Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır sayın Soyer?

Size mi kaldı kooperatif ürünlerini uluslararası pazarlarda satmak?

Dünyada eşi görülmemiş bir rekor! İzmir Büyükşehir'den İzmir Köy-Koop ve üyelerine 1164 ihale çıktı ve 110 milyonluk ciro yakaladılar! Dünyada eşi görülmemiş bir rekor! İzmir Büyükşehir'den İzmir Köy-Koop ve üyelerine 1164 ihale çıktı ve 110 milyonluk ciro yakaladılar! 

Başlıklı haberimizde; "Telegram Haber, bırakın Türkiye'deki Belediyeleri, Dünyada eşine benzerine rastlanılmayacak "BELEDİYECİLİK REKORU" haberine imza attı: Ocak-Nisan 2022 aylarında İzmir Büyükşehir'den kooperatiflere 1164 ihale çıktı ve toplam ciroları 110 milyonu aştı...

Öncelikle; Türkiye'de ya da Dünyada eşinin başkanı olduğu belediyeye Kooperatifçilik sistemi kurarak böylesine ekonomik bir başarı elde eden/etmiş bir çift (Karı-Koca) var mıdır orasını bilemiyoruz ama; İzmir Belediyecilik tarihinde böylesi 2. bir örnek yok!"

Daha henüz 1 yaşını yeni dolduran Halkın Bakkalı için Soyer, "ihracat projemiz var. Daha yolun başındayız" diyebiliyorsa; sadece 2022 yılının Ocak ve Nisan aylarında 1164 ihale ile 110 milyonun üzerinde kooperatiflerden alım gerçekleştiren Grand Plaza şirketini yönetenlere de soruyoruz; "100 Kuruşlukta olsa, dünya piyasalarında bu aldığınız kooperatif ürünlerinden satabildiniz mi?"

Bir önceki haberimizde; Halkın Bakkalı macerasında "Kamu Zararı" var mı yok mu diye altını çizmiştik... Halkın Bakkalı'nın 1. yaşını sosyal medyadan sevindirik sevindirik kutlayan sayın Soyer, batan Halkın Bakkalı projesinde kamu zararının olup olmadığını açıklayabilir mi?

"Gerçek lider, sosyolojik koşullara göre siyaset belirleyen kişi değil, sosyolojik koşulları değiştirmeyi başaran kişidir. Siyasetin popülizm olduğunu sanan, popülizm ile halkçılık arasındaki farkın ne olduğunu bilmeyen insanlar, lider de olamazlar, siyasetçi de olamazlar." Prof. Dr. Örsan K. Öymen

Başka söze gerek var mı?

Bu durumda; Parisliler de yazık Ödemiş "LOR"unun damak tadına varamadılar!

Aşkla ihracat... 

par2.png

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.