Vadi Peyzajın sicil kaydı var mı? Verilen ihaleler gerçek mi?

Vadi Peyzajın sicil kaydı var mı? Verilen ihaleler gerçek mi?

Maltepe belediyesinin "çözüm ortakları"ndan Vadi Peyzajın İstanbul Ticaret Odası'nda kaydı var mı? Şirket neden her ihalede başka başka adresler gösteriyor? "Fırat" şirketleri dosyası öncesinde "Vadi Peyzaj" ihale dosyalarını açıyoruz...

A+A-

Öncelikle belirtelim; Maltepe belediyesine ilişkin ihbarların tamamı CHP'lilerden geliyor!

Başka bir deyişle, CHP'nin "KURULUŞ FELSEFESİNE, ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINA" inanan, siyaseti kendi çıkarları için yapmayan bir avuç ÜLKESİNİ, PARTİSİNİ SEVEN, YOLSUZLUKLARA KARŞI korkmadan dik duran insanlardan geliyor bu ihbarlar... 

Bu insanlar ayrıca, Maltepe'de muhalefetin ve Ak Partililerin olmadığına, AKP'lilerin olduğunu öne sürüyorlar! 

Açıkçası, Ali Kılıç'ın Maltepe belediye başkanı olmasından AKP'lilerin son derece memnun olduklarını, Ak Parti ilçe başkanının da asli muhalefet görevini yerine getirmediğinden yakınıyorlar!

Ne güzel bir tablo değil mi?

Nasıl olsa Maltepe belediyesinde neler olup bittiğine bakan eden yok! Peki, kazın ayağı öyle mi? Anadolu insanı der ki; "Su uyur devlet uyumaz" hatırlatırız!

Haberimizde yer alan ayrıntılar tamamını başta Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç olmak üzere, ihaleye çıkan müdürlükler, ödenen paraların ve alınan malzemeleri iğneden ipliğine varıncaya kadar İSPAT ETMEK durumundadırlar! 

Çünkü, ihale teknik şartnameleri ÖYLE HAZIRLANMIŞ! Bu yüzden de alınan yüzlerce çeşit malzemenin tek tek irsaliyelerinin, teslim tutanaklarının kamuoyuna (Maltepe halkına) açıklaması gerekmektedir!

Şimdi gelelim Vadi Peyzaj A.Ş.'nin ihale dosyalarına... (Unutmadan, ihale dosyalarını henüz açıp yayımlamadığımız İKİZ FIRAT şirketleri için en son gelen ihbarda, Ali Kılıç'ın "GİZLİ KASASI" olduğu iddia ediliyor!)  

ÖNCE; VADİ PEYZAJIN 5 İHALEDE NELER SATTIĞINA BAKALIM: (MALZEME ÇEŞİTLERİNİN TAMAMI MALTEPE BELEDİYESİNİN ÇIKTIĞI İHALELERİN TEKNİK ŞARTNAMELERİNDEN ALINMIŞTIR.)

vadi7.pngvadi8.pngvadi9.pngvadi11.png

vadi12.pngvadi13.pngvadi14.pngvadi15.pngvadi16.pngvadi17.pngvadi18.pngvadi19.pngvadi21.pngvadi20.pngvadi22.pngvadi23.pngvadi25.pngvadi26.pngvadi27.pngvadi28.pngvadi30.pngvadi31.pngvadi32.png

Maltepe belediyesi, çıktığı 5 ihalede yaklaşık 300 ila 500 kalem arasında değişen malzemeleri Vadi Peyzaj adlı bu şirketten ihale yoluyla temin ediyor!

Yukarıda teknik şartnameye görselleri de konularak istenilen malzemelerin bazılarını vermeye çalıştık... Bu ülkede "bulaşık süngerini" dahi işinin adı "PEYZAJ" olan bir dükkandan alan Maltepe belediyesinin dışında başka bir belediye var mıdır orasını bilemiyoruz ama, öylesine elektrik malzemeleri satmış ki bu şirket, değme elektrik malzemesi yapı marketlere gidiniz, bulabilirseniz aşk olsun!

Bu güzellikler çerçevesinde; ihaleye çıkan Maltepe belediyesinin ve ihaleyi kazanan Vadi Payzaj şirketinin Maltepe halkı tarafından can-ı gönülden kutlanmaları gerektiğini düşünüyoruz!    

Maltepe belediyesi teknik şartnameyi öylesine güzel hazırlamış ki; ihale dosyasını alan ve şartnameyi gören şirketler, bırakın arkasına bakmadan tüymeyi, k.çına nışadır sürüp kaçmazlarsa...!

Teknik şartnameye kalsa iş kolay da... Bakın şartnamelerin sonuna nasıl "ŞARTLAR" konulmuş:

vadi4.pngvadi5.pngvadi6.pngMaltepe belediyesi, teknik şartnamenin altına koyduğu "NUMUNE GETİRMEYENler değerlendirme dışı kalacaktır" ŞARTI ile bir şekilde ihaleyi "Vadi Peyzaj'dan başkası alamaz" demek istemiyor mu? Yoksa 6 metrelik demir profil boru ihalenin yapılacağı yere nasıl sokulur? Neler yok ki istenilen numunelerin içinde! Kombi sayacı bilem var! 

Başka bir ilginç detay da bu Vadi Peyzaj kamuda Maltepe belediyesinin dışında ne bir ihaleye girmiş ne de Maltepe belediyesinin dışında bir ihale kazanmış!

İşte o ihaleler: 

vadi-ihale1.jpg

vadi-ihale2.jpg

vadiihale3-002.jpg

vadiihale5.jpg

vadiihale4.jpg

Bu şirketin MR'ını çekmek için Türkiye Ticaret Sicili gazetesi veri tabanında araştırdık... Vadi Peyzaj şirketini ilk olarak gazetenin İstanbul veri tabanında araştırdık... Karşımıza bakın ne çıktı:

vadi39.pngVadi Peyzajla ilgili Ticaret Sicili gazetesi veri tabanında ne bir ilana ne de bir bilgiye ulaşabildik! Yetinmedik, olasılıklar dahilinde bütün Büyükşehir'lerde taradık... Sonuç olumsuz çıktı... Açıkçası, VADİ PEYZAJ İNŞAAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ adında bir şirketin izine rastlayamadık!

Sizce de Maltepe belediyesi ile 5 ihalede 13 MİLYON 478 BİN 947 LİRA 66 KURUŞLUK alış-veriş yapan bir şirketinin SİCİL KAYDININ olmaması tuhaf değil mi?

Kaldı ki; bu Vadi peyzaj şirketi neden iki de bir adres değiştirir?

İlk aldığı/verilen ihalede şirketin adresi: SAHRAYICEDİT MAH. GÜZİDE SK. SEMİZ 11 / 4 İSTANBUL

2.'nci, 3.'ncü ve 4.'ncü ihalelerde şirketin adresi: CEVİZLİ MAHALLESİ YEŞİL SOKAK NO:4/39 34734 MALTEPE/İSTANBUL

5.'nci son ihalede şirket yine adres değiştiriyor: ZAFER MAH. 185. SK. NO:4F/56 ESENYURT/İSTANBUL 

İhale belgeleri yukarıda, bkz. sağlaması bedava! 

Maltepe belediyesinin çözüm ortağı Vadi Peyzaj şirketinin güzelliğine ve özelliğine bir bakar mısınız; Hiperaktif çocuklar gibi bir durduğu yerde durmuyor! Paso bir oradan bir buraya zıplayıp adres değiştiriyor!

Neyse, Ali Kılıç başkan bu ihaleci Vadi Peyzaj şirketinin neyin nesi olduğunu bilmese bile, ihaleleri veren müdürlükler her halde bu şirketin "NAYLON" olup olmadığını biliyorlardır! 

Şok Vadi Peyzaj haberlerimiz devam ederken, İKİZ Fırat şirketlerine hangi ihaleler nasıl verildiği haberimiz de PAZAR AKŞAMI NEŞESİ olarak gelecek...

Bizi izlemeye devam ediniz...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.