Üyeler yargı yolu örgütlenmesine başlayınca... Kentsel Dönüşüm AVM'de geri adım!

Üyeler yargı yolu örgütlenmesine başlayınca... Kentsel Dönüşüm AVM'de geri adım!

İzmir Kentsel Dönüşüm'de "ÖRNEK" gösterilen İş Alemi Konut Yapı Kooperatifinde 550 üye, haklarını "Yargı Yolu" ile aramaya kalkışınca, Kooperatif yönetimi sattıkları AVM arsası için geri adım attığı üyelere gönderilen mesajla duyurdu!

A+A-

Bilindiği üzere; İzmir Kentsel Dönüşüm projeleri için "Koop Formülü" bulunmuş, başını da CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun çektiği ve örgütlediği Kooperatiflerde bir bir devreye sokulmuş, İZBETON'la yapılan "Konut" sözleşmelerin ardından da temelleri atılmıştı...
Başta, dönemim İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer olmak üzere; İzmir Kentsel Dönüşümü için bulunan "Koop Formülü" CHP Genel Merkezi tarafından da desteklenmiş; dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da törenler düzenlenerek temelleri attırılmıştı!
Adeta "Devrim" havasında sunulan İzmir Kentsel Dönüşüm Koop Formülü için, İzmir'in güzide medyası da düne kadar desteklerini esirgememişti!
Telegram Haber, daha yolun başında Koop Formülü'nün çözüm olmayacağını, Konut Yapı Kooperatiflerinin adeta müteahhit firmalar gibi İZBETON'la sözleşmeler yaparak işe başlamalarının hukuka aykırı olduğunu, devreye sokulan konut kooperatiflerinin başta "Arsa Sahibi" olmaları gerektiğinin altını çize çize savunmuştu!
Türkçesi, Mustafa Tunç Soyer'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Oğuz Kaan Salıcı'nın, Şenol Aslanoğlu'nun, Heval Savaş Kaya'nın vb. temel atma törenlerinde yaptıkları "süslü" kelimelerden oluşan konuşmalarla İzmir Kentsel Dönüşümünün başarılamayacağını savunmuştuk!
Telegram Haber'in arşivinde onlarca İzmir Kentsel Dönüşüm haberi bulunuyor... Örnekköy'ün pür meali ortada... Örnekköy'le birlikte Kentsel Dönüşüm Gerçeği dosyasını da bayramın ilerleyen günlerinde İzmir halkının ve okurlarımızın bilgilerine sunacağız...  

İzmir Kentsel Dönüşümü için bulunan Koop Formülüne yüzeysel bakıldığında, ancak Aysberg'in ucunu görebilirsiniz! Temsil, kurulan ve hale kuluçkada yatan 28 adet "Halk Konut" Kooperatifleri ne olacak? Mesela, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun Bayraklı'daki binasında kaç tane Kooperatif kurulmuştur? Kaç tanesi kuluçkadadır? İş İnsanları adı altında kurulan kooperatiflerde kaç tane "Konu Mankeni" kadın yönetici rol almıştır? Halk Konut formülü, İzmir'den Osmaniye'ye ihraç edilmiş midir? Bu ve buna benzemez yüzlerce konunun tamamını haberlerimizde bulacaksınız... 

Gelelim şimdi arsasını, evini İzBB'ye veren hak sahipleri ile dışarıdan SS İş Alemi Konut Yapı Kooperatifine üye olan 550 İzmirlinin hallerine... 

whatsapp-gorsel-2024-06-14-saat-07-37-57-1dc777a7.jpg

Evini, arsasını İzBB'ye verip "1 TL"ye (Bakın 1 TL lafını biz söylemedik. Dönemin İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer'e ait.) İzmir Kentsel Dönüşümden daire bekleyenler bir tarafa, Koop Formülü kapsamında İş Alemi Konut Yapı Kooperatifi için estirilen rüzgara kapılan 550 üye, bugün hukuk mücadelesi başlatmak üzere kolları sıvamış bulunuyor! 
Konuyu derinleştirirsek, hafta içinde 550 üyeden 60'ı hukuk mücadelesi başlatmak üzere avukata vekalet vermiş durumdaydı... Bu sayının gün içinde 100'ü aşacağı, bayram sonrasında da en az 200 üyenin hukuk mücadelesine katılacağı bildirildi! 
Bakın, İş Alemi Konut Yapı Kooperatifine üye olanlara yukarıdaki broşürler verildi ve dairelerinin 33 ayda teslim edileceği, sözlü olarak da koop yöneticileri tarafından "Newtown" projesinin detayları bir bir anlatıldı!
Dikkat ederseniz, broşürün sağ üst köşesinde de "İZBETON"un logosu yer alıyor... Üyeler, Newtown projesinin İZBETON'un öncülüğünde yapılacağının, koop yöneticileri tarafından anlatıldığını belirterek, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da şu an kapalı olan (İzmir Ticaret Odası eski binası sırasında) kooperatif ofisinde üyelere proje tanıtımı yaparak, bilgilendirdiklerini belirttiler!

Alın size dönemin İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer'den Sınırlı Sorumlu İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi incileri! 
Soyer, bu lafları çok değil 1 yıl önce söylemiş: https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/hem-cok-gururluyuz-hem-cok-heyecanliyiz/48489/156

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin üçüncü etabı için çalışmaları başlattı. Kooperatif modeliyle hız kazanan proje kapsamında 33 ayda bin 422 konutun teslim edileceğini belirten Başkan Tunç Soyer, “Hem çok gururluyuz hem çok heyecanlıyız. Diliyorum ki Türkiye’de kentsel dönüşüm bu modelin hayata geçirilmesiyle daha büyük ivme kazanacak” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde yüz uzlaşı, belediye garantörlüğü ve yerinde dönüşüm ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı'nın birinci ve ikinci etabını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, üçüncü etap için çalışmaları başlattı. Alanda incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Arzu Özçelik, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Sınırlı Sorumlu İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi Başkanı Hüseyin Cengiz, Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu ve yetkililer eşlik etti.
 
“Hem çok gururluyuz hem çok heyecanlıyız”
Uzundere 3’üncü etap kapsamında 7 imar adasında yapılacak bin 422 bağımsız birimin inşaatının başlatılmasını değerlendiren Başkan Tunç Soyer, “Arkadaşlarımız büyük bir heyecanla çalışmayı sürdürüyorlar. 33 ayda bin 422 konutun teslimini gerçekleştireceğiz."
 
“Hak sahiplerine söz”
Sınırlı Sorumlu İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi Başkanı Hüseyin Cengiz de kentsel dönüşümde kooperatifçilik modelinin önemine dikkat çekerek “Bu uygulama, Türkiye’ye model olacak. Başladı. Örnekköy’de ilk kaba inşaatlar bitmek üzere. Biz de bugünden sonra hak sahiplerine ‘sana söz’ diyelim. Üyelerimize 33 ay sonra anahtar teslimini yine başkanımızla beraber yaparız” diye konuştu.  

12052023-103948-1.jpg

12052023-103948-2.jpg

12052023-103935-0.jpg

İzBB'nin web sitesinde yayınlanan haberden aldığımız fotoğraflara bakılınca; kooperatifçiler, Soyer ve Ekibi mutluluktan havalarda uçuşuyorlar! Yanlarına yaklaşılacak gibi değil hani...!
İyi de 13 ay öncesinde çekilen bu fotoğraflarda inşaatlara ait bir ize rastlanılmazken, bugün şantiye ne durumdadır?
İşte Soyer'in "33 ayda bin 422 konutun teslimini gerçekleştireceğiz" dediği İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi inşaatlarının bu haftaki hali: 

whatsapp-gorsel-2024-06-12-saat-16-50-36-23dcf4f5.jpg

whatsapp-gorsel-2024-06-12-saat-16-50-52-4d6795a1.jpg

Şunu da belirtmekte yarar var... Bu inşaatlar arsasını, evini İzBB'ye devir ederek Kentsel Dönüşümden konut bekleyenlere ait... Newtown projesi görüp de İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifine üye olan 550 üyeye ait değil! 
Çünkü, 550 üyenin ortak olduğu Newtown projesine ait 20 aydır her hangi bir temelin dahi atılmadığı üyeler tarafından Telegram Haber'e bildirildi!
Koop yönetimi, 550 İzmirlinin ortak olduğu üyelere ait Newtown projesinin son haline ilişkin fotoğraf, açıklama gönderebilirler!

İşte İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifinin içinden Kentsel Dönüşüm ve Newtown projesi  geçen maket fotoğrafı: 

whatsapp-gorsel-2024-06-12-saat-16-04-09-e554de98.jpg

Peki, İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi, faaliyetlerini İZBETON mu yoksa Batı Koop adlı "Üst Birlik" kapsamında mı yürütüyor? 
Projenin broşürüne bakıldığında; İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifinin "garantörü" İZBETON... 
O zaman bu neyin nesidir? 
batiii.png
İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi, Kentsel Dönüşüm ve Newtown projesini, İzBB'nin şirketi İZBETON'un garantörlüğünde yürütüyorsa, Batı Koop adlı Üst Birlik, neyin nesidir?
Ayrıca, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın sözleşmelerine İMZA KOYDUĞU diğer kooperatiflerin ne işi var Batı Koop'ta? 

kentsel-donusum-projeleri-icin-kooperatif-kurdular.jpg

Gelelim şimdi İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifinin AVM arsasına...
Yukarıdaki maket fotoğraftan anlaşılacağı gibi; proje arsalarının yanında ticari (AVM) bir alanda bulunuyor... İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi, Kasım 2023 ayında yapılan genel kurulda AVM alnının satışına ilişkin üyelerden yetki istiyor... Yönetimin bu yetki önergesi ret ediliyor... Şubat 2024'te yapılan genel kurulda yönetim AVM arsasının satışına ilişkin yetkiyi almayı başarıyor... Ve SATIYORDA!
Peki kime?
5-6 Ay öncesinde kurulan bir şirket, yerel bir gazetede çıkan bir ilanı görmüş olmalı ki; AVM arasını satın alıyor! Hem de 24 ay vadeli çeklerle! 
Ne güzel değil mi?
Gelelim şimdi 7 delikli Edremit zurnasının cırt dediği yere... İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi yönetimin zihniyetini öğrenen üyeler, yaklaşık 1 aydır konuları yargıya taşımak için örgütleniyorlardı... Bu çerçevede; hafta içinde hukuk mücadelesine destek vermek, katılmak adına avukata vekalet verenlerin sayısının 60'ın üzerinde olduğu belirtilmişti... Bu sayının bayram sonrasında 200'ün geçeceği belirtiliyor... 
Üyelerin anlattıklarına bakıldığında; üye kayıtlarının kapanmasının üzerinden 20 ay geçmiş bulunuyor... Üyeler tek bir çivi çakılmadı diyor... Üstüne üstlük, üyeler tarafından AVM arsasının kooperatif yönetimi tarafından yandaşa peşkeş çekildi iddialarının yükseldiği bir anda; dün akşam  İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatif yönetimi üyelere bu mesajı gönderdi: 

"Değerli üyemiz, 

Denetim Kurulu raporu doğrultusunda hukukçulardan alınan hukuki mütalaaya uygun olarak kooperatifimize ait ticari alanların satımı ile ilgili MERTER MÜT.İNŞ.A.Ş. ile yapılan sözleşme Yönetim Kurulu tarafından tek taraflı fesih edilmiştir.

Bilginize.

Saygılarımızla

SS İŞ ALEMİ YENİ YAŞAM KONUT YAPI KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU."

Peki, AVM arsasından kimler rant elde edecekti? 
Merter şirketi, AVM arsasını 24 ay vadeli çeklerle ne zaman satın aldı?
AVM arsasını alan Merter şirketinin İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatif yönetimi ve diğer bağlantıları nelerdir? 
Ve nasıl bir rant düzeneği kurulmuştur?
Kooperatife ortak olan 550 üyenin zararı nedir?
Temeli dahi atılmamış olan İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi Newtown projesine ait üyelikler sahibinden.com'da satılıyor mu? 
Koop yönetimi, devirlerde Örnekköy modelini mi uyguluyor? 
Üyeler, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu nasıl tanıyor?

Ve... Çok daha fazlası "İş Alemi Yeni Yaşam Yapı Konut Kooperatifi" dosya haberimizle bayramda geliyor... 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum