Urla'nın en nefis projeleri yeni başkanını bekliyor!

Urla'nın en nefis projeleri yeni başkanını bekliyor!

Seçim öncesi "BETONCULAR"ın projeleri de seçim ofislerinde konuşulmaya başlanıldı! En iddialı proje muhabbetleri CHP'nin Urla seçim bürolarında dönüyor...

A+A-

Sandık gününe yaklaşıldıkça, CHP adaylarında "adrenalin" yüksekliği gözlenmeye başladığı bildirildi!

Telegram Haber, 10-15 gün kadar öncesinde Değişimcilere karşı KK güdümlü muhalefetin başlatıldığını, muhaliflerin "10 Aralık Harekatçısı" Oğuz Kaan Salıcı'nın artık "1 Nisan Harekatçısı" olduğunu ve etrafında toplanmaya başladıklarının müjdesini vermişti!
Şimdi Urla'daki yatırım şenliklerine geçmeden, 1 Nisan Harekatçılarının seçim sonrası OLAĞANÜSTÜ KURULTAY için düğmeye basacaklarını, 3-4 Nisan tarihlerinde yeterli imzayı toplamış olacaklarının altını da bugünden çizmiş olalım!

En az 5-10 yıl olmuştur... Emekli bir üst düzey banka yöneticisi, katıldığı bir TV'nin ekonomi programında, "Büyük inşaat şirketleri, yeni projelerinin en az yüzde 35'ni pazarladıktan sonra kazmayı vururlar!" (Temel atmaya başlarlar.) demişti...

Medyada "....... inşaat firmasından 300 milyonluk yatırım" vb. gibisinden pek çok haber okumuşsunuzdur... (Telegram Haber hariç!) Böylesi haberlerin gerçeği, inşaat firmalarının proje kapsamında sattıklarından toplayacağı paraların rakamı değil midir?
Yatırım projesi diye açıkladıkları rakamın altında para toplayan inşaat firması gördünüz mü?
Bugün merkezleri İzmir'de olmayan yüzlerce inşaat firması, ama rezidans dairesi, ama villa, ama gökdelen dikiyor ve satıyor İzmir merkezde ve ilçelerinde... 
Sizler hiç bugüne kadar; işin başında şu projeye şu kadar yatırım yapacağım diyen bir inşaat şirketinin, sözünü ettiği (haber olan) yatırımı yaptıktan sonra ceketini alıp gittiğini duydunuz mu???!!! 
Ama, "Lansmana özel fiyatlarla" sunulan binlerce pazarlama reklamı görmüşsünüzdür... 
Türkçesi, insanlar çoğaldıkça, ego ve cepleri de şiştikçe bu "barınma" sorunları çeşitlenerek devam edecek, inşaat firmalarda bu soruna değişik projeler üretecekler ve pazarlayacaklar...
Özetle, rahmetli Özal'ın deyişiyle; "Bir koyup üç alacaklar!" yani...

Urla... Sadece İstanbul sosyetesinin değil, artık Miami sosyetesinin de gündeminde olan bir İzmir ilçesi...
Kim ne derse desin, Urla'nın DÜNYACA tanıtımına en büyük katkı CHP'li aday adaylarından gelmiştir diyebilirsiniz! (Ayrıca, CHP'nin İzmir vitrinin de görebileceğiniz ne kadar küçük burjuva siyasetçisi varsa, ya Urla da oturuyordur ya da fırsatını bulduklarında Urla'ya kapağı atmayı düşünüyordur! Bu da böyle biline!)
Malumunuz; yarım düzineye yakın aday adayı, CHP'den Urla'ya belediye başkan adayı olmak için yarışmışlardı... Bu sayıya, acaba dedikten sonra "içinden" CHP'den Urla adaylığını geçirenler de eklendiğinde, bir düzine rakamı havada kalmış bile olabilir!
CHP'de Urla halleri böyle olunca, İstanbullulardan sonra, Urla'ya yerleşmek isteyen sosyetelere (Varsıl) Miami'dekiler de eklenmiş! 
Başlamışlar Google Earth üzerinden Urla'nın üzerinde tepinmeye! 
Sizin anlayacağınız sosyetenin derdi; boş bir yer bulalım, villamızı konduralım halleri...
Eh... Hal böyle olunca, Telegram Haber de Urla turlarına çıktı...

Gelelim şimdi Urla'daki CHP'lilerin konuştuklarına... 
CHP Urla adayı Selçuk Balkan'a da yakın olduğu belirtilen (hatta işlerini yaptığı) İstanbul merkezli ünlü bir inşaat şirketi de yatırım yapmak için Urla'yı seçiyor ve düğmeye basıyor!
CHP Urla seçim kulislerinde konuşulanlara göre; ünlü şirket, Urlalıların da yakından bildikleri bir çiftlik için temaslara başlıyor... Çiftlik ufak tefek canım... 360 dönüm falan... Yüzde 90'nı tarım arazisi diye konuşuyorlar... Ünlü şirketin bu alanda kat karşılığı villalar üreteceği söyleniyor... (Detaylar bir sonraki haberimizde) CHP'liler, ünlü şirketin ilk projesinin Kalabak'ta olduğunu, yüksek gerilim hattı yüzünden plan ve projelerinin yeniden düzenleneceğini, yeni seçilecek başkanın da bu işi ivedilikle çözmesinin gerektiğini belirtiyorlar!
Böylesine güzel muhabbetleri kim kaçırır!!!
Eeee... Dedikten sonra, "yüksek gerilim"e de çarpılmadan konunun geri kalan detaylarına kulak veriyorsunuz... 

whatsapp-gorsel-2024-03-04-saat-14-40-46-29398ac4.jpg Yer burası... Urla Kalabak... Denizi gören, denizden yukarıya doğru yükselen bir mevkii de... Görsele göre bakıldığında; yaklaşık 26 dönümlük arazinin denize en uzak noktasının üzerinden yüksek gerilim hattı geçiyormuş... Arazinin yapısı böyle olunca; yaklaşık 80 ila 100 villa sığacak projede, yeşil alan planları yukarıya doğru, yüksek gerilim hattının geçtiği yerlerde bırakılmış mı!... Bir şekilde 26 dönümlük ve cillop gibi denizi gören arazinin yerleri, projede "yeşil alana" ayrılmış!... Böylece, yüksek gerilim hattı yüzünden villalar da mecburen ya denizi görmez ya da az görür yerlere kaydırılmış!
Derken...
Konuşulanlara göre; Kalabak muhtarı da olabilir... Yüksek gerilim hattının kaldırılması için yapılan girişimler sonuçlanıyor ve yüksek gerilim hattı direkleri sökülüyor ve yerleşim bölgesinin dışına çıkarılıyor!

Şansa bakar mısınız?
Sayısal Lotoyu ne yapacaksınız; bu defa doğal olarak projenin ters yüz edilmesi gündeme geliyor!
Yüksek gerilim hattı yüzünden arazinin en güzel yeri yeşil alana bırakılmıştı ya... Villalar da aşağıda yapılacaktı ya...  
Bu defa villaların denizi cillop gibi gören yerde yapılması için düğmeye basılıyor!
Ama...
Araya da yerel seçim sezonu giriyor!..
İşte bu yüzden bu nefis arazinin üstüne kondurulacak villa işleri de yeni seçilecek Urla belediye başkanına kalıyor!
Urla'ya kim seçilir orasını bilemiyoruz ama, CHP'nin adayı seçilirse ve de bu konuşulanlar doğru ise; bu firmanın işi akşamdan sabaha kalmaz çözülür! 
Yapmayıp da ne yapacaksınız?
Adamın mesleği mimarlık!

Bu da Urlalı usta gazeteci Mutlu Tuncer'den: 

whatsapp-gorsel-2024-03-06-saat-13-36-26-b22a8493.png

Not: Betonlu yatırım proje haberlerimiz Urla, Karaburun, Foça, Çeşme vb. ilçelerden gelen ihbar ve bilgiler dahilinde belgeli devam edecek... Kalabak projesi hangi şirkete ait? CHP adayı Selçuk Balkan'la bu şirketin bir bağlantısı olabilir mi? İlginç detaylar bir sonraki haberimizle geliyor... 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.