Ümit Özlale'den sonra Soyer'e bir "dişli" rakip daha: Sırrı Süreyya Önder

Ümit Özlale'den sonra Soyer'e bir "dişli" rakip daha: Sırrı Süreyya Önder

İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer'e adaylık kıyağı: Sırrı Süreyya Önder

A+A-

Yeşil Sol Parti'den İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in İzmir Büyükşehir Belediyesine aday olacağı siyaset kulislerinde konuşuluyor!
Önder'in İzBB adaylık iddiasına; İzmir'e sık sık gelmeye başlaması ve HDP eski İzmir milletvekilleri ile Kordon'da Tavacı'da yediği yemekler gösteriliyor!

İYİ Parti'nin İzBB adayı Ümit Özlale'nin 7/24 İzmir'de çalışmaya başlaması, İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer'i ne derece tedirgin ediyordur orasını bilemiyoruz ama, Sırrı Süreyya Önder'in Mart 2024 seçimlerinde İzBB adayı olması durumunda; Soyer'li CHP'nin İzmir'de seçimleri kazanmasının zor olacağına, riskli bir görüntüye büründürüyor!
Bir de bunlara Soyer'in iş bilmezliği, beceriksizliği, "Sata Sata" İzmir'i yönetme Aşkı gibi dezavantajlar da eklendiğinde; Ak Parti adayının ekmeğine yağ sürüleceği belirtiliyor! 
Ak Parti henüz İzBB adayını işaret etmemiş olsa da, İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın İzmir'in 30 ilçesinde program dahilinde yaptığı çalışmalarına ve de İzmir siyaset kulislerinde konuşulanlara bakıldığında, CHP ile Ak Parti'nin yerelde oylarının eşitlendiğine işaret ediliyor! 
Seçim sürecinde Önder'in entellektüel ve siyasi birikimi karşısında Soyer'e şans tanımayan kaynaklar, CHP'nin İzmir özelinde hata yapma, İzmir seçmenini "hor görme" lüksünün artık kalmadığını söylüyorlar!
Peki, Kemal Bey ve 5'li İzmir Ekibi, bu günden sonra İzmir gerçeklerini görebilirler mi?
Zaten en büyük sıkıntı da Kemal Bey'in İzmir gerçeklerine yüzeysel ve önyargılı (Çantada Keklik) bakışı değil mi? 
Kemal Bey, İzmir'in gerçekleri ile yüzleşmediği, rant kafalıların sözlerine baktığı sürece de İzmir yerel seçim sonuçlarının CHP açısından hüzünle sonuçlanacağını belirtmek içinde kahin olmaya gerek yok! 
Kemal Bey İzmir'de Soyer'le yürüyeceğim derse ve 5'li Ekibin çıkaracağı ilçe belediye başkanları aday listesini de onaylarsa; şimdiden Kemal Bey'e "geçmiş olsun" dileklerimizi iletiriz! 

Sırrı Süreyya Önder kimdir? 

Sırrı Süreyya Önder (7 Temmuz 1962, Adıyaman), Türk yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu, gazeteci ve siyasetçidir.

Yönetmenlik, senaristlik, oyunculuk, müzik yapımcılığı ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku (BDP'nin desteklediği bağımsızlar) saflarında katıldığı 2011 genel seçimlerinde, İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildi. 2014 yerel seçimlerinde HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu, ancak kazanamadı. HDP saflarında katıldığı Haziran 2015 genel seçimlerinde ve Kasım 2015 genel seçimlerinde ise Ankara 1. bölgeden milletvekili seçildi. TBMM 24. Dönem İstanbul, 25. Dönem ve 26. Dönem Ankara milletvekili olarak görev yaptı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Yeşil Sol Parti'den 28. dönem İstanbul milletvekili seçildi. Wikipedia.org

 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.