Totem kirliliği

Totem kirliliği

Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki tramvay ve vapur giydirmelerini de kapsayan tabela, billboard, totem gibi reklam ünitelerini 10 yıllığına Kentvizyon firmasına kiraladı.

A+A-

Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki tramvay ve vapur giydirmelerini de kapsayan tabela, billboard, totem gibi reklam ünitelerini 10 yıllığına Kentvizyon firmasına kiraladı. İhalenin ardından İzmir’in her yanını görüntü kirliliği sarınca, vatandaş isyan etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sadece kendi dönemi değil kendisinden sonraki dönemi de kapsayan yıllık 24.5 milyon lira bedelle, 10 yıllığına tramvay ve vapur gibi toplu taşıma araçlarının giydirilmesini de içeren reklam ünitelerinin kiralanması ihalesinin ardından, kentte tabela ve totem kirliliği oluştu.

DİKKAT DAĞITIYOR!
İzmir'deki; tabela, billboard, totem gibi reklam ünitelerinin sayısında adeta patlama yaşandı. Körfez kirliliğiyle anılan İzmir'i bir de tabela, totem, barkovizyon kirliliği sardı. Kentin olur olmaz her yerinde reklam üniteleri pıtrak gibi bitmeye başladı. Vatandaşlar, özellikle yol kenarlarına dikilen tabela, totem ve barkavizyon gibi reklam alanlarının dikkatlerini dağıttığını ve bunun kazalara neden olabileceğini vurguluyor.

TRAMVAYA REKLAM
Kent genelindeki 931 mevcut reklam ünitesinin kiraya verilmesi ve 2 bin 770 yeni reklam ünitesinin oluşturulması için yapılan ihale, geçen Ocak ayında sonuçlandı. İhale kapsamında toplu taşıma araçlarından tramvay ve vapurların üzerine de reklam konuldu. 10 yıllık ihalenin bedeli yıllık 24 milyon 500 bin lira yapıyor. Bunu toplam reklam alanına böldüğünüzde ise, tane başına 6 bin lira civarına geliyor.

10 YILLIK İŞLETME HAKKI
Soyer'in bu dönemki görev süresinden sonraki yılları da kapsayacak şekilde 10 yıl süreyle reklam alanlarının işletilmesini kapsayan ihaleyi, 245 milyon lira bedelle kazanan Kentvizyon firması her yeri reklam üniteleri ile doldururken, görüntü kirliliğinin yanı sıra trafikte de sorunlar yaşanmaya başladı. İzmir'de vatandaşlar, dikkat dağıtan ve bazı yerlerde görme açısını azaltan reklam üniteleri nedeniyle kazalara davetiye çıktığını söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e büyük tepki gösterdi.

 

VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERDİ
● erdalalisim: Tunç Soyer neyi paraya çevireceğini şaşırdı. Belediye otobüslerine kadar reklam aldı doymadı hala pano yapacağım diye uğraşıyor. ● bilgessu_: Trafiğin hızlı aktığı yollarda maalesef dikkat daığıtıyor, sürücü istemsizce okumaya çalışıyor ve tehlike yaratıyor. ● emine.sever35: Belediye aç reklamdan da gelir alsın da belki doyar da hizmet verir.
● olkanuyutgen: Kaza yapmamız için bire bir olmuş sağolsun belediyemiz. ● t.erdemir_: Kazaya davetiye bence. Hele ki, geceleri ● thegorki: Gereksiz görüntü kirliliği. Yeteri kadar var zaten yenilerine ne gerek var. ● sahincetinalp: Özellikle küp olan LED ekranların trafikten uzakta olması gerekirken dibimize soktular. Dikkat dağıtıyor, göz alıyor. CİMER'e yazalım lütfen. Ciddi anlamda kaza nedeni.
● birucurtmavcisi: Altınyol'da kazalar artarsa sebep aramaya gerek yok. Millet yazıları okurken önünde yavaşlayan arabayı göremiyor. Hep ani fren hep ani fren... ● asli_dokuzer: En kötüsü de Halkapınar'da İzmirgaz'a inen köprüde. Döner dönmez insanın gözünü alıyor. Bir de pasparlak ekran yapmışlar. Kaza olsun diye bilerek sanki. emrekaracaa35: Gereksiz. Hele tramvayda bari camları açık bıraksalardı da insanlar dışarıyı seyredebilseydi.

METİN BURMALI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.