Topuklu Efe'den Kuşadası turizmcilerine "Topuksuz" darbe!

Topuklu Efe'den Kuşadası turizmcilerine "Topuksuz" darbe!

Samos’a sefer yapmak üzere Kuşadası’na gelen İDO’nun bilet satışı için koyduğu kaldırıma koyduğu kulübe esnaf, taksiciler ve turizmcilerin tepkisini çekti.

A+A-

Samos’a sefer düzenleyen İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) firmasına Kuşadası’nda yapılan kıyak büyük tepki çekti.

Kaldırıma konduruldu!

Kuşadası Liman girişinde kaldırım üstüne konulan bilet satış gişe kulübesine her kesimden tepki yağdı. Bilet satış kulübesinin bölgedeki trafiği ve hareketliliği daha da arttıracağını  söyleyen bölgedeki çarşı esnafı, “Gemi hareketliliği nedeniyle zaten her sabah ve akşam üzerleri burada trafik felç oluyor. Kaldırım üzerindeki bilet gişesinin yaratacağı karmaşa bu karışıklığı daha da arttıracak. Buradaki esnaflar belediyeye kiralar ödüyor. Kimse kapısının önüne işgaliye çıkaramıyor. Ama İDO’ya kaldırım üzerinde bilet satış kulübesi koymasına izni veriliyor. Bunu anlamak, kabullenmek mümkün değil” diyerek firmanın Kuşadası’nın her hangi bir yerinde, ücretini ödeyerek satış ofisi kiralayabileceğini, buna kimsenin itirazının olmadığını dile getirdi. 

Bayağı bir güzel alüminyum profil destekli polyester büfe!

Kamusal değil, tamamen ticari amaçlarla gelen bir firmaya Kuşadası’nın değerlerinin feda edildiğini söyleyen bir turizmci de, “Kulübenin konulduğu yer dikkat çekici. Dünyanın en önemli kruvaziyer limanının girişi. 1950 Yılından bu yana hizmet veren Kazım Usta Restaurant ile o tarihlerden bu yana Samos’a sefer düzenleyen Meander Travel’in önü. Kuşadası’nın en eski taksi duraklarından birinin önü. Bu izin nasıl ve kimler tarafından verildi, hangi amaçla verildi bilmiyoruz. Kuşadası’nın marka değeri bu kadar ayağa düşürülmemeli. O kulübe oradan kaldırılmalı, eğer kaldırılmayacaksa bilet satışı yapan onlarca acenteye de aynı şekilde kaldırım üzerinde kulübe izni verilmeli. Acenteler neden binlerce lira kira ödesin. Eğer İDO Kuşadası’nda ticaret yapmak istiyorsa, herkes gibi hareket etmeli” tepkisini dile getirdi. 

Tekne kalkış saati öncesinde gişe önünde uzun kuyrukların oluşacağını, bunun da limana giriş ve çıkış yapan araçlar açısından tehlike oluşturacağını söyleyen bir rehber ise, “Bu kulübeye izin verenleri anlamak mümkün değil. Sabah saatlerinde onlarca otobüs liman otoparkına giriş yapıyor. O bilet gişesinin önünde işlem yapanlar için büyük bir tehlike. Gündüz saatlerinde ise genellikle güvenlik amaçlı polis araçlarının durduğu noktaya bu kulübenin konulması güvenlik açısından da büyük risk oluşturacak” şeklinde konuştu.

Son dakika gelişmesine göre; Aydın BŞB, İDO gişesine logosunu da yapıştırdı:

whatsapp-gorsel-2024-06-05-saat-09-57-42-b42daa30.jpeg

whatsapp-gorsel-2024-06-05-saat-09-57-42-4390760f.jpeg

Dün çekilen bu fotoğrafta, Aydın BŞB logosu yer almıyordu. 

İşte bugün öğleden sonraki bilet büfesinin son hali: 

whatsapp-gorsel-2024-06-05-saat-16-53-09-a2adfc85.jpg

whatsapp-gorsel-2024-06-05-saat-16-53-09-094527ec.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum