Togg, CES 2023'te "yarından sonrasının" vizyonunu sergiledi

Togg, CES 2023'te "yarından sonrasının" vizyonunu sergiledi

CES 2023'e duyuları harekete geçiren bir deneyim alanıyla katılan Togg, dünyada ilk kez uygulanacak bir yöntemle yapılacak ön sipariş sürecine dair bilgi paylaştı.

A+A-

Türkiye'nin mobilite alanında küresel teknoloji markası Togg, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'te yarından sonrasının mobilitesine ilişkin vizyonunu sergiledi ve ön sipariş sürecine ilişkin detayları paylaştı.

ABD'nin Las Vegas şehrinde 5-8 Ocak tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES'e duyuları harekete geçiren bir deneyim alanıyla katılan Togg, dünyada ilk kez uygulanacak bir yöntemle yapılacak ön sipariş sürecine dair bilgi verdi.

Ayrıca, Togg'un Beyond X adıyla gösterilen ve mobiletinin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren stand alanında ziyaretçiler, duyularını harekete geçiren bir mobilite deneyimine dahil oldu.

"Teknolojimizi ve sürdürülebilirlik yaklaşımımızı dijital sanatla ifade etmeyi seçtik"
Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, burada yaptığı sunumda, CES'e bu yıl "Kullanıcı Deneyimiyle Mobiliteyi Yeniden Tanımlamak" başlığı altında katıldıklarını söyledi.

Karakaş, geçen yıl dünya çapında ses getiren Konsept Akıllı Cihaz'dan sonra bu kez CES'e akıllı bir cihazdan fazlasını temsil eden Beyond X deneyimini getirdiklerini anlattı.

Karakaş, "Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da teknolojimizi ve sürdürülebilirlik yaklaşımımızı dijital sanatla ifade etmeyi seçtik. Beyond X ve Dijital Mobilite Bahçesi, Togg'un DNA'sını oluşturan dualite temasıyla insan ve teknoloji, sanat ve bilim, akıl ve kalp, birlik ve çokluk gibi kavramların altını çiziyor." dedi.

"Kullanıcıların henüz farkında olmadığı ihtiyaçlarını öngörüyor, bunun için çalışıyoruz"
CES 2023'te küresel olarak tescil ettirilen USECASE Mobility kavramı etrafında 4 boyutta anlatılan "Akıllı Cihaz", "Dijital Platform", "Temiz Enerji Çözümleri" ve "Gelişimin Yapıtaşları"nı vurgulayan bir içerikle bulunduklarını belirten Karakaş, bu yıl yine dijital sanat aracılığıyla "doğuştan elektrikli", "doğuştan sürdürülebilir", "doğuştan dijital" ve "doğuştan yeşil" kavramlarının altını çizdiklerini kaydetti.

Karakaş, yeni dünyanın tamamen dijital boyutta şekillenip hayallerin ötesine gideceğini belirterek şunları kaydetti:

"Kullanıcı da bu dünyanın nereye gideceğini bugünden göremiyor, bilemiyor. Biz, kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara açacağımız dijital platformumuz Trumore’da, ekosisteme kattığımız oyuncularla bir araya gelip proaktif olarak o dünyayı şekillendiriyoruz. Oyun alanlarını yeniden tanımlıyoruz. Kullanıcıların henüz farkında olmadığı ihtiyaçlarını öngörüyor, bunun için çalışıyoruz."

Ön siparişler dünya çapında yenilikçi bir yöntemle alınmaya başlanacak
Avrupa'nın en temiz kampüsünde ilk akıllı cihazın seri üretimine başladıklarını anımsatan Karakaş, cihazın mart sonunda Türkiye'den başlayarak kullanıcılarla buluşacağını dile getirdi.

Türkiye'de başlayacak ve yakında detayları açıklanacak ön sipariş sürecine ilişkin de bilgi veren Karakaş, Togg'un doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV'un ön siparişinin dünya çapında yenilikçi bir yöntemle satışa açılacağını aktardı.

Karakaş, satış stratejilerinde kullanıcıyla doğrudan temas yöntemini seçtiklerini belirterek, "Küresel rekabette kullanıcıya yakın olanlar daha başarılı oluyor. Akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla doğrudan buluşturacak, satışları doğrudan kendimiz organize edeceğiz." dedi.

Kullanıcıyı merkeze alan, dijital ve fiziksel deneyimi harmanlayan yapıda hizmet vereceklerini vurgulayan Karakaş, şunları söyledi:

"Şubat ayında da siparişleri açıp, ilk çeyrek sonunda ilk akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla buluşturmaya başlayacağız. Siparişleri bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edeceğiz. Kullanıcılarımız Trumore platformu üzerinden katılacakları bir yarışma ya da dilerlerse kura yöntemiyle Togg akıllı cihazlarına ön sipariş verme hakkını elde edebilecekler. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına özel olarak üreteceğimiz ve açık artırma ile satışa sunacağımız NFT (Nitelikli Fikri Tapu) koleksiyonu ise 2023 adet akıllı cihazın ön siparişine katılma hakkı ve sıralama önceliği sunacak."

"Akıllı cihazımızı üçüncü yaşam alanı olarak tanımlıyoruz"
Dört yıl önce bir otomobilden fazlası için yola çıktıklarında 2 stratejik hedefleri olduğunu hatırlatan Karakaş, şöyle devam etti:

"İlki, küresel boyutta rekabet edebilir ve fikri mülkiyeti Togg'a ait bir mobilite teknoloji markası geliştirmek. İkinci hedefimiz de kullanıcıyı merkeze alarak akıllı cihazımız ve dijital ürünlerimizin etrafında, herkes için açık ve erişilebilir bir ekosistem oluşturmak. Geride bıraktığımız dört yılda planlarımız doğrultusunda adım adım ilerledik. Mobilite ekosistemimizi de dijital platformumuzla genişletiyor ve yaygınlaştırıyoruz. Mobilite deneyimini A noktasından B noktasına gitmekten öteye taşıyarak, kullanıcıya günlük yaşamını kolaylaştırıp keyifli hale getirecek akıllı yaşam çözümleri sunuyoruz. Çünkü biz akıllı cihazımızı üçüncü yaşam alanı olarak tanımlıyoruz."

Duyuları harekete geçiren “Dijital Mobilite Bahçesi”
Togg, Las Vegas Convention Center'daki standında, "Dijital Mobilite Bahçesi" adını verdiği 910 metrekarelik alanda sürdürülebilir ve bağlantılı bir mobilite geleceğini keşfetme deneyimi sunuyor.

CES 2023'te Togg standına gelenleri iki katlı yapının önünde yerleştirilmiş 21 metreye 7 metre ebadında dev LED ekrandan akan, siber fiziksel mimar ve dijital sanatçı Güvenç Özel'in tasarladığı dijital şelale karşılıyor. Standın zeminindeki kanallarda buluşan dijital ve gerçek su, Togg'un dualite kavramını gözler önüne seriyor.

Togg'un hem dijital hem doğayla iç içe deneyim alanında, dualite yaklaşımındaki insan ve teknoloji, sanat ve bilim, akıl ve kalp, birlik ve çokluk gibi kavramlar buluşuyor.

Beyond X, Akıllı Yaşam, Temiz Enerji ve Self AI alanlarından oluşan "Dijital Mobilite Bahçesi", ziyaretçilere duyuları harekete geçiren bir deneyim yaşatıyor.

Ziyaretçiler Togg'un dualite kavramını vurgulayan logosuna atıfta bulunan girişten geçtikten sonra, 15 metre uzunluğunda ve LED ekrandan oluşan bir tünele giriyor. Tünel içinde başlayan deneyim, tünelin sonunda mobilitenin yarından sonrasını dijital sanatla ifade eden Beyond X kapsülünde devam ediyor.

Beyond X
Mobilitenin yarından sonrasının ipuçlarını veren ve Togg Dizayn Stüdyosu'nun tasarladığı ve Pininfarina ile birlikte geliştirilen Beyond X alanı, katılımcılara kişiselleştirilmiş bir mobilite deneyimi sağlıyor.

Yolculuklarına tünelde başlayan ziyaretçiler, heykelsi ve dairesel bir kapsülün içinde hayal gücünü zorlayan bir görsel sanat eşliğinde mobilite deneyimi yaşıyor.

Katılımcılar, kendileri için en uygun müzik ve ortamın içinde, Satürn, Orman, Fütüristik Şehir ve Sanatsal Türkiye gibi dört olası senaryodan birini yaşayabiliyor. Beyond X, sıra dışı dijital bir deneyim ile akıl, ruh, kalp ve dört duyuyu harekete geçiriyor.

USECASE Mobility'nin yapı taşları
Stantta 4 farklı köşede sürdürülebilirlik ve mobilite ekosistemi kavramlarını vurgulayan 4 farklı tema anlatılıyor.

Ziyaretçiler bu alanlardan ilkinde Togg'un kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve işbirlikleriyle sürekli gelişen bir dijital deneyim platformu olarak tasarladığı ve Trumore markası altında topladığı kişiselleşmiş, akıllı, empatik ve kesintisiz kullanıcı deneyimini tanıma fırsatı buluyor.

Togg ziyaretçileri temiz enerji çözümlerini deneyimleme alanında ise Siro'nun elektrikli araçlar için karbon nötr hücre çözümleri, yenilenebilir enerji santralleri ve haneler için enerji depolama çözümleri ile Trugo'nun yüzde 100 yenilenebilir sertifikalı enerji kullanan, uçtan uca, kullanıcı odaklı elektrikli araç şarj hizmetlerini yakından tanıma imkanına erişiyor.

"Temiz enerji çözümleri" köşesi blok zinciri teknolojiyle, kullanıcıların üretmesini, yönetmesini ve temiz enerji ticareti yapmasını sağlayan bir ekosistemi anlatıyor.

Akıllı şehirler için Trumore deneyimi
Togg, Trumore'un kullanıcılarına kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve sürekli gelişen uygulamaları ile akıllı yaşam alanındaki dijital platformunu deneyimletiyor.

Kullanıcı ihtiyaçlarını anlayan yapay zeke günlük rutinleri planlıyor, asistanlık yapıyor. Akıllı rotalama ile uygun şarj istasyonuna göre, park yeri planlama, sipariş verebilme ve ödeme yapabilme gibi çözümleri sunuyor.

Kazandıran blokzincir tabanlı fintek çözümleri ile kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sağlıyor. Sürekli gelişen iş ortaklığı ağıyla kullanıcılarına daha fazlasını deneyimletiyor.

Temiz Enerji ve Self AI
Togg şirketleri Trugo ve Siro'nun Temiz Enerji Çözümleri başlığıyla yer aldığı bölümde de kullanıcıları sadece enerji tüketen olmaktan dönüştürüp aynı zamanda enerjiyi üreten ve tüm enerji döngülerini blok zinciri tabanlı bir platform üzerinden yöneten taraf olmalarını sağlayan bir ekosistem anlatılıyor.

Ziyaretçilerin kendileriyle aynı hareketleri yapabilen dijital ikizlerinin oluşturulduğu "Self AI" alanında ise geleceğin mobilitesinde dijital avatarların kullanıcılara sağlayacağı avantajlar hakkında bilgi veriliyor.

Kullanıcılar, oluşturdukları avatarlara yeni özellikler ekleyerek geliştirmeye devam edebiliyor ve ayrıca bu avatarları NFT olarak adlandırılan dijital varlıklara dönüştürebiliyor. Böylece, kullanıcılar bu avatarları çevrim içi topluluklarda ve Togg mobilite ekosisteminin tüm mecralarında kullanabiliyor.

burak-yilmaz-2023-ocak-aa-29920631.jpg

burak-yilmaz-2023-ocak-aa-29920629.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.