Tire Süt Koop Başkanı Eskiyörük: "Başında Neptün Hanım var. İlgilenmiyorum da"

Tire Süt Koop Başkanı Eskiyörük: "Başında Neptün Hanım var. İlgilenmiyorum da"

Tire Süt Koop Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'in çiftçiye olan bakışlarını değerlendirdi...

A+A-

Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi, eşi Neptün Soyer'in kooperatifçilik merkezli çalışmalarına hız vermesi ve ardından kaygı veren Tire Süt Koop'un "başına geçme" çabalarına sessiz kalmayarak Ekim 2019 ayında "Tire Süt Koop'un Başına gelebilecekler" başlığı altında rapor hazırlamış ve hazırladığımız raporu da Ömer Faruk Savaş kanalıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ulaşmasını sağlamıştık... Raporumuzun ardından Tire Süt Koop Başkanı Mahmut Eskiyörük Ankara'ya çağrılmış, amiyane tabirle ağzına bir parmak bal çalınıp, İBB'nin de "Süt Kuzusu Projesi" başlatması sağlanarak, Tire Süt Koop'un başına gelmesi muhtemel TEHLİKELER sözde savuşturulmuştu!

Nihat Genç, Oda Tv'deki 27 Mayıs 2018 tarihli "CHP açılıma doymuyor" başlıklı yazısında "Kemal Bey, siz CHP'nin başına gelmiş en büyük belasınız." demişti... https://odatv4.com/makale/chp-acilimlara-doymuyor-27051837-139661   

Tire Süt Koop'un ay sonuna doğru genel kurulu var... Mevcut Başkan Mahmut Eskiyörük, yine Tire Süt Koop Başkanlığını eze eze kazanacağını düşünüyoruz!

Neden mi?

Tire kaynaklarından gelen bilgilere göre; Soyer'ler Eskiyörük'ü değil de, yeni bir aday çıkmış onu destekliyorlarmış! Kusura bakmayınız ama, Tireli üretici aklını peynir ekmekle mi yedi? Zahmet buyurmasınlar, Tireli üreticiler kime oy vereceklerini, hangi adayı destekleyeceklerini sayın Kılıçdaroğlu'ndan fersah fersah daha iyi biliyorlar!

Sayın Kılıçdaroğlu, şunu çok iyi bilmeli... Soyer'lerin iyi ya da kötü yaptıkları tüm işlerin tek sorumlusu sayın Kılıçdaroğlu'dur... Fitch Ratings, Aralık 2021 ayın İzmir Büyükşehir Belediyesini iflasın eşiğinde olarak açıkladı... İzmir Büyükşehir Belediyesinin bugün itibari ile 12-13 milyar lira borcunun olduğu konuşuluyor ve basında yazılıyor... Soyer, tıpkı Seferehisar'daki alışkanlıklarını (Satma) İzmir Büyükşehir'in başına geldiği günden itibaren yürürlüğe koydu ve bugün 1500'ün üzerinde taşınmazın satıldığı yazılıp çiziliyor... 

Sayın Kılıçdaroğlu, Anadolu insanının bir sözü vardır: "Yiğit yattığı yerden belli olur!" Sayın Kılıçdaroğlu, Soyer'i İzmir'in başına atarken, Allah aşkına Seferihisar'daki (10 Yıllık) hangi referanslarını baz alarak bu atamayı gerçekleştirdiniz? Geride bıraktığı 8-9 aylık işçi maaşlarını ödemediğine mi? Ya da salyangoz logosuna mı? Bereket versin ki "kukla" olacak birisi değil de üretken İsmail Yetişkin Seferihisar'ın başına geçti de, 2 yılda başta işçilerin, esnafın alacaklarını ödeyebildi! 

Merak buyurmayınız sayın Kılıçdaroğlu, 10 yılda enkaza dönüştürülen Seferihisar gibi, yakındır İzmir'in de Seferihisar'dan daha beter durumda olduğunun ortaya çıkması! 

Aday adaylığı dönemini hatırlayanlar iyi bilir... Medya soytarıları çıktıkları TV programlarında ellerindeki telefona bakarak şöyle konuşuyorlardı: "Şimdi bildirdiler, Tunç Soyer önde gidiyormuş!" Sanki, medya maymununun telefonunda başka bir şeye bakarak konuştuğu anlaşılmıyordu!

İlginç olan şu ki; sayın Kılıçdaroğlu'nun 12 yıllık CHP Genel Başkanlığı'nda belediye başkanlarının neler yaptıkları konusunda fındık kabuğunu dolduracak kadar siyasi bir yol kat edememiş oluşu!  

İstediğiniz kadar yazın çizin... Önceki gün İzmir Türk'ün canlı yayınına katılan Kemal Karataş'ın dediği gibi; "Eldeki kumaş bu!"

İşte Eskiyörük'ün Gerçek Haberci gazetesine verdiği röportajdan o bölüm:  

‘DIŞARIDA BIRAKILDIK!’

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bay- San A.Ş’ye değinen Eskiyörük, “Bergama’da şu an Büyükşehir Belediyesi’nin BAY-SAN adı altında yaptığı işi şirketle değil kooperatifle yapılacaktı. Bergama tulumunu aynı Ezine peyniri gibi raflara koymak gibi bir plan vardı. Ama şimdiki belediye başkanımız konuya daha farklı baktı. Sütü bir yerden değil, her kooperatiften az az alarak 5-10 kooperatif yerine daha fazla kooperatifi destekleyeceğiz dedi. Bizim dediğimiz o model yıkıldı. Artık İzmir Büyükşehir Belediyesi sütü Kınık’tan, Bergama’dan, Kiraz’dan ve bir miktarda bizden alıyor. Bizim süt kuzusu için çok büyük yatırımlar yaptık. Bütün köylere soğutma tankları kurduk. Bugünün parasıyla 15 milyon liralık yatırımdı. 62 tane sıfır araç aldık. Sonra belediye bunları dağıtınca her 6 aylık dönemde azaldıkça araçlarımız boşta kaldı. Şu an alım 3’te 1’e düştü ve 9 aracımız boşta kaldı. Umarım sonuç alınır.  Şu an ki süreçte süt kuzusuyla ilgili neler yapıldığını bilmiyoruz. Bizi nedense dışladılar. Artık onlar belediyenin tarımla ilgili uygulamalarını Köy- Koop. ile sürdürüyorlar. Başında Neptün hanım var. İlgilenmiyorum da. Biz işimize bakıyoruz” dedi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.