Tire belediyesinin işten attığı 16 işçi yargı kararıyla işe dönüyor! Geriye dönük 18 aylık maaşlarından dolayı oluşan kamu zararını kim çekecek?

Tire belediyesinin işten attığı 16 işçi yargı kararıyla işe dönüyor! Geriye dönük 18 aylık maaşlarından dolayı oluşan kamu zararını kim çekecek?

Öte yandan Tirelilerin ilaç bağışları ile hiç bir sosyal güvencesi olmayan, fakir fukaranın ücretsiz ilaç temin ettiği Belediye Eczanesinin kapatılması da tepkilere neden olmuş!

A+A-

Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, göreve gelir gelmez isten attığı 16 sözleşmeli personel mahkeme kararı ile işe iade edildi.

Yargı kararının ardından 16 sözleşmeli personelin çalışmadığı ve geriye dönük ortalama 18 aylık maaşlarının ödenmesi gündeme geldi...

Tire Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgilere göre; yargı kararı ile işe edilen 16 sözleşmeli personele ödenmesi gerekecek olan rakam 3,5 milyon artı faiz olduğu belirtiliyor!

Bu para bir şekilde Tire Belediyesi kasasından çıkacak! Tire Belediye Başkanı Atakan Duran'ın almış olduğu bu işten atma kararı kamu zararı oluşmadı mı? İşten atma kararı yanlış olmasaydı mahkemeden de işe iade kararı çıkar mıydı?

İYİ Partili başkan Duran, oluşan bu kamu zararının nereden ve nasıl karşılanacağı konusunda bir açıklama yapabilecek mi?

Yargı kararı ile işe iade edilen bu 16 sözleşmeli personel, umarız bundan böyle başkaca (Mobbing gibi) yaptırımlara maruz kalmaz!

Öte yandan önceki başkan Tayfur Çiçek'in dönemimde açılan "Belediye Eczanesi"nin kapatıldığı bildirildi! Tirelilerin ilaç bağışları ile hiç bir sosyal güvencesi olmayan, fakir fukaranın ücretsiz ilaç temin ettiği Belediye Eczanesinin kapatılması da tepkilere neden olmuş!

Belediye Eczanesi'nin eski bakan ve mevcut CHP'den Tire Belediyesi Meclis Üyesi olan (Eczacı) Halil Çulhaoğlu'nun da sessiz kalışına Tirelilerin bir anlam veremediği belirtiliyor.

Böylesi sosyal güvencesi olamayan, fakir fukaraya hizmet veren bir birimin kapatılmasına başta mesleği eczacılık ve eczanesi olan Çulhaoğlu'nun karşı çıkmamasının Tireli CHP'lileri üzdüğü aktarıldı! 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.