Tariş Pamuk Birliği Genel Kurulu'ndaki skandallara yenileri ekleniyor!

Tariş Pamuk Birliği Genel Kurulu'ndaki skandallara yenileri ekleniyor!

Aydın gündeminde; muhtarlardan geçmiş tarihlere yönelik düzmece evrak tanzim etmeleri istenildiği konuşuluyor!

A+A-

Tariş Pamuk Birliğinin 18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen "hülleli" skandal genel kurulundan sonra, hülleyi örtbasa yönelik girişimlerde bulunularak, hukuksuz bir skandala daha yol açıldığı ortaya çıktı. 

Yıllardır pamuk üretmeyen ortakların üzerlerine pamuk yatırarak ana tüzük hükümlerini, ortaklık şartlarını ve kooperatifçilik ilkelerini hiçe sayarak, bu kooperatifleri yaşatacağız bahanesiyle kendi seçilmelerini garanti altına alındığı, organize edildiği belirtiliyor!

Skandalların ardı arkası kesilmiyor!

Hülle ile seçildikleri belirtilen skandal genel kurul sonrasında; üzerlerine pamuk yatırılan gerçek pamuk üreticisi olmayan sözde delegelere, geçmişe dönük, "MUHTAR İHTİYAR HEYETİ ONAYLI" kira sözleşmeleri tedarik etmelerinin sağlandığı öğrenildi!

Devlet tarafından destekleme primi ile teşvik edilen pamuk üretiminin, Ziraat Odaları, İl/İlçe Tarım Müdürlükleri ve diğer resmî kurumlardan alınacak belgelerle ispatlanabileceği, geçmişe dönük hayali "muhtar onaylı" kira sözleşmeleri hem onaylayan muhtar ihtiyar heyetini, hem de ilgili kişileri ve bu kişileri teşvik edenler uyarılıyor ve hukuki ve cezai sorumlulukları hatırlatılıyor!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.