Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı altyapı çalışmasının tamamlanmasını istiyor

Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı altyapı çalışmasının tamamlanmasını istiyor

İzmir'in Konak ilçesindeki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf, altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor. Çalışmaların sürdürüldüğü cadde ve sokaklarda, havanın yağışlı olduğu günlerde su birikintileri oluşuyor.

A+A-

Esnaf Yılmaz Akköy: "4-5 ay önce bir ince kazı yaptılar buraya. 'Altyapı yapacağız' dediler. Ses çıkarmadık. Ufaktan başladılar ama buranın işi bitmedi"

İzmir'in Konak ilçesindeki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf, altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin projesi kapsamında Kemeraltı'nda tüm altyapı hatları etaplar halinde yenileniyor.

Çalışmaların sürdürüldüğü cadde ve sokaklarda, havanın yağışlı olduğu günlerde su birikintileri oluşuyor.

Yollardan yaya olarak geçilememesi nedeniyle esnaf iş yapamamaktan şikayet ediyor.

Kemeraltı esnafından 55 yaşındaki Yılmaz Akköy, Büyükşehir Belediyesince Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi ile bağlantılı sokaklarda 4 aydır altyapı yenileme çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Çalışmaların tamamlanmaması dolayısıyla yağmurlu günlerde iş yerlerini açamaz hale geldiklerini ifade eden Akköy, şöyle konuştu:

"4-5 ay önce bir ince kazı yaptılar buraya. 'Altyapı yapacağız' dediler. Ses çıkarmadık. Ufaktan başladılar ama buranın işi bitmedi. Sorun daha da büyüdü. Yağmur yağınca çamur oldu. Çamur olunca kimse geçmiyor. Elektrik kabloları açıkta. Kimse buradan ne malını geçirir oldu, ne bir şey yapar oldu."

"Esnaf iş yapamıyor"

Bölgede 38 senedir esnaf olduğunu belirten Nihat Sivritepe de çalışmaların bir an önce bitmesini istediklerini vurguladı.

Herkesin şikayetçi olduğunu aktaran Sivritepe, "4 aydan beri burası böyle. Çamurdan, yağmurdan perişan halde her taraf. Koskoca Kemeraltı, İzmir'in göbeği. Bu pisliğin, çamurun kalkmasını istiyoruz. Esnaf iş yapamıyor, gelen müşteri sokaktan içeri girmiyor. Çamurdan başka bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Esnaf Halit Akgül ise "Her gün toz yutmaktan astım hastası olduk. Yani bu çile yeter artık." dedi.

Yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor

Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında bugüne kadar Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi, 852, 866, 865. sokaklar ile Veysel Çıkmazı'nda pis su, yağmur suyu, içme suyu, aydınlatma ve elektrik altyapı hatları ile yol gövde kaplamalarının tamamlandığını bildirdi.

Yolların tarihi dokuya uygun olarak granit taşla kaplanacağı belirtilirken ilk ve ikinci etap çalışmalarının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

aa-20230309-30522535-30522533-tarihi-kemeralti-carsisi-esnafi-altyapi-calismasinin-tamamlanmasini-istiyor.jpg

aa-20230309-30522535-30522534-tarihi-kemeralti-carsisi-esnafi-altyapi-calismasinin-tamamlanmasini-istiyor.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.