Soyer’le ilgili asıl sorun güven problemi

Soyer’le ilgili asıl sorun güven problemi

Soyer’le ilgili asıl sorun güven problemi

A+A-

x4s3xcuk-156.jpg

ERHAN GÜLENÇ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, danışmanı Güven Eken'in de verdiği akılla, kuyuya bir taş attı ve İzmir'in 100 yıllık 9 Eylül Kurtuluş Zaferi'ni, 'barışa' indirgedi. Bu, üç aşağı beş yukarı Yunanlardan "Size karşı galip geldiğimiz için özür dileriz. Zaferi falan unutalım gitsin" demenin farklı bir anlatımıydı.
Bakmayın siz öyle bazı CHP yöneticilerinin Soyer'in 'barış' dayatmasının arkasındaymış gibi durmaya çalıştıklarına. Öyle yapmasalar iş CHP açısından daha da sarpa saracağı için öyle gözükmek zorundalar.
Bir ikisi dışında İzmir milletvekilleri bile doğru düzgün girmediler konuya.

GERİ ADIM ATMAK İSTİYOR
CHP'liler de Büyükşehir'in astırdığı farklı farklı afişlerde 'zafer' kelimesini özellikle kullanmamasından ve bu konuda kamuoyunda oluşan hassasiyetten dolayı çok rahatsızlar. Soyer de bu hareketinden geri adım atma noktasında ama bunu açıkça yapamıyor. Önceki akşamki gibi "İzmir, zafer bize çok yakışıyor" şeklinde paylaşımlar yaparak durumu düzeltmeye çalışıyor. Bu arada Büyükşehir, 'barış' yazılı afişleri azaltarak daha çok 'Demokrasinin ikinci yüzyılı' yazan afişleri ön plana çıkarmaya çalışıyor.
Belediyeler de 'zafer' temalı afişlerle durumu düzeltme çalışmalarına katkı veriyor.

KOCAOĞLU TEPKİ ÇEKMEZDİ
Teşhisi doğru koymak lazım. Burada aslında sorun bizzat Soyer'in kendisinde.
Soyer'in yaptığı bazı şeyleri eski Başkan Aziz Kocaoğlu yapsa böyle tepki çekmezdi.
Çünkü Kocaoğlu'nun ne olduğunu, ne düşündüğünü İzmir halkı çok iyi biliyordu, ondan emindi. Ancak İzmirlide Soyer'le ilgili derinlerde bir güvensizlik var. Bu yüzden yaptıkları ve söylediklerinin altında hep bir çapanoğlu aranıyor. Seçim öncesi ortaya çıkan loca fotoğrafları, Kıbrıs çıkışı, İzmir eyaleti, bayrağı, parası söylemleri hep bu güvensizliği körükledi. PKK'nın uzantısı olan HDP üzerinden kadrolaşma da tuzu biberi oldu. Soyer'in asıl sorunu bence bu derinlerdeki güvensizlik...

(...)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.