Soyer’in Akdeniz timi

Soyer’in Akdeniz timi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu Akdeniz Akademisi bünyesinde oluşturulan Akademi Kurulu’nda yer alan isimler dikkat çekti.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu Akdeniz Akademisi bünyesinde oluşturulan Akademi Kurulu’nda yer alan isimler dikkat çekti. Fransız Thierry Fabre, Lübnanlı HananeHajj Ali, Portekizli Catarina Vaz Pinto ve Hırvat Dea Vidovi’nin de yer aldığı kurul, tüm kararlarını ‘BAĞIMSIZ’ olarak alacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den yine çok konuşulacak bir adım geldi. Soyer'in danışmanı yaptığı İstanbullu akademisyen Serhan Ada aracılığıyla belediyenin kuruluşu Akdeniz Akademisi bünyesinde bir "Akademi Kurulu" oluşturdu.

ESKİ LONDRA ELÇİSİ
İzmir'i Akdeniz'de öncü kent yapmak için faaliyet gösterecek Akdeniz Akademisi bünyesindeki bu kurul üyeliklerin 4'ünün ise çeşitli ülkelerden sanatçı ve aktivistler olması dikkat çekti. Kurulda Akademi Başkanı olan Doç. Dr. Serhan Ada'nın yanı sıra Raşit Çavaş, Soyer'in Danışmanı ve İZDOĞA şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken, Thierry Fabre (Fransız), Hanane- Hajj Ali (Lübnan), Sarp Keskiner, Elif Kocabıyık Savasta, Ioanna Kuçuradi, Eyüp Özveren, Zeyno Pekünlü, Catarina Vaz Pinto (Portekiz), Dea Vidovi (Hırvat), Koray Velibeyoğlu ve Türkiye'nin eski Londra Elçisi Ümit Yalçın da yer aldı.

'BAĞIMSIZLIK' MADDESİ
Kanunlar belediyelerde kararların Başkan ve Meclis tarafından alınması gerektiğini hükme bağlarken Akdeniz Akademisi yönetmeliğinde kuruluşun kararlarını 'bağımsız' kurullar aracılığıyla aldığı maddesi tepki topladı.

MASRAFLAR BELEDİYEDEN
Bu arada yönetmelikte, Akademi Kurulu üyelerinin akademi çalışmaları çerçevesindeki seyahat, konaklama ve iaşe giderlerinin müdürlük tarafından karşılanacağı belirtildi. Yönetmelikte bunun yanı sıra Akademi'nin faaliyet alanında yapılan tüm çalışmalar katkıları ölçüsünde değerlendirileceği ve ilgili mevzuat çerçevesinde ücretlendirileceği hükme bağlandı. Ancak, bu "değerlendirme"nin hangi kritere göre yapılacağı ise net olarak belirtilmedi.

ERHAN GÜLENÇ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.