Soyer'den Türkiye Belediyecilik tarihine geçecek 'Deprem Anıtı' ihalesi!
Anıt ihalecisi şirketin merkezi Bayraklı'nın Çamkulesi'nde, Çaymahallesi'nde değil... İstanbul'un Aranavutköy'ünde...
Gel de CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Mart 2019 yerel seçimleri propaganda çalışmalarında ettiği lafı hatırlama: "Belediyecilik bizim işimizdir!"
Öztrak adına sevinelim mi yoksa üzülelim mi orasını pek kestiremedik ama, tarihi "Belediyecilik bizim işimizdir" tespitinin İzmir Büyükşehir Belediyesinde de vücut bulmasına inanın gerçekten çok sevindik!
Ne hoş değil mi; 30 Ekim Bayraklı Depremini unutmamak, unutturmamak için çaba göstermek!
Öncelikle, İzmir'in Bayraklı ilçesine "30 Ekim Deprem Anıtı" dikme fikri kimden çıkmışsa, onu bir güzel kutluyor ve tebrik ediyoruz...
Bayraklı'ya 30 Ekim Deprem Anıtı dikme fikri ne kadar önemliyse; onun on katı kadarda ihalesinin önemli olacağının düşünülmesi gerektiğini savunuyoruz!
Sonuçta Bayraklı'ya bir ANIT dikilecek; oyuncakçıdan 5 parça plastikten "Voltran" alınıp, birbirlerine yapıştırılmayacak!
Geliyoruz şimdi 30 Ekim Deprem Anıtı ihalesindeki "Belediyecilik bizim işimizdir" dedirten kısımlara!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Yeşil Alanlar Yapım Şube Müdürlüğü 22 Eylül 2021 günü yaklaşık maliyetini 401 bin 625 lira olarak belirlediği "30 Ekim Deprem Anıtı ALIMI" ihalesine çıkıyor!
İhalenin çıkış gerekçesine dikkat ederseniz; "30 EKİM DEPREM ANITI ALIMI" şeklinde belirtilmiş!
Düşündüğünüzde; akıllara hazır bir malzeme alımı ihalesinin gelmemesi mümkün değil!
Bir şekilde ihalenin içeriği üzerinde düşünüldüğünde; seri üretilen bir malzeme alımını gerçekleştirecekmiş gibi oluyorsunuz!
İhale usulünün de (PAZARLIK) 21 F'ten oluşu, insanı ister istemez ANITIN seri imalatçıdan alınılacağı düşüncesine sürüklemiyor mu?
Haydi diyelim ki Anıt seri imalatçıdan falan alınmıyor... Anıtın hususi yapılacak olduğunu varsayalım... O zaman geliyoruz ihalenin sözleşmedeki geçerli kılınan süresine...
Unutmadan... İhale için 3 şirket EKAP üzerinden doküman temin ediyor... Ne şanssa; ihaleyi kazanan firmanın dışında ihale masasına (PAZARLIK) oturacak şirket çıkmıyor!
İhale sözleşme belgesine göre; ihalenin sonuç belgeleri 400 bin 500 TL üzerinden 15 Ekim 2021 (5 GÜN ÖNCE) günü imzalanıyor! (İhaleci şirket, pazarlık masasında Bin 125 liralık kırım kıyağı yapıyor.)
İhaleci şirkete 30 Ekim Deprem Anıtı'nı teslim etmesi için de 5 GÜN süre tanınıyor!
BEŞ GÜN... BEŞ GÜN...
Anıt ihalecisi şirketin merkezi Bayraklı'nın Çamkulesi'nde, Çaymahallesi'nde değil... İstanbul'un Aranavutköy'ünde... ESHOT otobüsleri ile İzmir'in Güzelbahçe'sinden Çiğli'sine toplu ulaşım kartınızı 3-5 defa tıklatarak 3-4 saatte gidebilirsiniz ama; İstanbul'un Arnavutköy'ünden İzmir'in Bayraklısına 24 saatten önce O ANIT biraz zor gelir! (Nakliyesi, 3 tekerlekli bisikletle yapılamayacaksa.)
Bu nasıl bir ihaledir ki; taaa İstanbul'un Arnavutköy'ünde o Anıt hem imal edilecek (HAZIR AMBALAJINDA DEĞİLSE) hem de İzmir'e getirilip teslim edilecek!
Bu haberimizi 16 Ekim 2021 gününden beri bekletiyorduk... Neden mi?
Anıtın teslim süresi bugün (5 Gün) doluyordu... İzmir Büyükşehir kaynakları, Anıtın gününde teslim edilip edilmediğine yönelik bilgiyi 21 Ekim 2021 günü (Yarın) verecekler...
Şimdi tekrar ihaledeki 7 Delikli Edremit Zurnası hallerine dönersek; ihaleci şirket 30 Ekim Deprem Anıtı'nı kaç günde imal ettiğini, nakliyesini nasıl yaptığını, 5 günlük süre içinde Anıtı nasıl imal edip, İzmir Büyükşehir'e teslim ettiğini görselleri ile açıklarsa; İzmir halkı adına çok memnun kalırız!(e-posta: telegramhabercom@gmail.com)
Türkiye Belediyecilik tarihinde eşine benzerine rastlanılmayacak bu ihaleyi hazırlayan, gerçekleştiren ihale komisyonu üyelerine (Pazarlık masasına oturan), ihaleye tek başına aslanlar gibi girip ve Bin 125 lira gibi dev bir rakamında gözünün yaşına bakmadan kırım yapan, taaa Aravutköy'den gelip kazanan bu şirketi İzmir ve Ülkemiz halkı adına can-ı gönülden kutluyoruz!
Ya İzmir Aşkla yönetilmeseydi?
Düşünün; daha buna benzemez ne güzel ihaleler gelirdi artık başımıza!
Çinlilerin sözü: "Anıtın iyisi, Arnavutköy'de yapılandır!"
Dip soru: Anıtlar, boyacı küpüne sokulup çıkarılarak mı imal ediliyor?
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.