Soyer’den imar ve planlamada kritik değişiklik!

Soyer’den imar ve planlamada kritik değişiklik!

Soyer’den imar ve planlamada kritik değişiklik!

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İmar ve Planlama dairesinde değişiklik kararı aldı. Soyer, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Zeliha Demirel’i görevden alırken yerine Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesiyle yakın çalışan Üst Ölçek Plan Şube Müdürü Yağmur Han Şenel‘in getirildigi kulislerde konuşuluyor. 
 
 İddialara göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye kadrolarına yönelik başlattığı değişim ve dönüşüm çalışmaları sürüyor. Belediyenin birçok yerinde atamalar yapan Başkan Soyer bu kez rotayı en kritik alan olan İmar ve Planlama dairesine çevirdi.

Başkan Soyer’in uzun yıllardır tartışılan isim olan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Zeliha Demirel’i görevden aldığı öğrenildi. Demirel İZSU Genel Müdürlüğü’nde boş bir kadroya gönderilirken, yerine hazırlanan ismin de büyük tartışmalara gebe olacağı şimdiden konuşulmaya başlanıldı.  

Soyer’in kritik göreve getireceği isim olan Yağmur Han Şenel, şu an Üst Ölçek Plan Şube Müdürü görevini yürütüyor. Şenel'in Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin Büyükşehirdeki kriptosu olduğu, kamu oyunda onaylandı algısı yaratılan bir çok planla ilgili odaya dava açması için sürekli olarak bilgi sızdırdığı, üstündeki bazı yöneticilerinin bu durumdan haberdar olup sessiz kaldığı iletilen kulis bilgileri arasında yerini koruyor.  
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arka bahçesi haline gelen İzmir Şehir Plancıları Odası'nın, geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel kurulu öncesi yayınladığı bildiriye ismini yazan meslek insanlarının yarısının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden olması, bu iddiaları adeta kanıtlar nitelikte bulunuyor!

Soyer’in kendi CHP’li ilçe belediyeleri olmak üzere; hemen hemen getirilen her planı mahkemeye taşıyan Şehir Plancıları Odası'nın görevli yöneticilerini baş tacı etmesi, belediyede kritik makamlara getirmesi, kendi partisi içinde de büyük rahatsızlık yaratığı belirtiliyor!

İzmir Depremi sonrasında meclislerden geçen K sınırları, kat sıkıştırması ve emsal artışı gibi konulara itiraz eden odaların Soyer’le kurduğu danışıklı dövüş ilişkisi anlaşılacağı artacak ve vatandaş “mış” gibi yapma siyasetiyle aldatılmaya devam edecek gibi görünüyor! 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.