Sıra Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin'e mi geldi? Celiloğlu ile Özata hangi hesabın içindeler?

Sıra Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin'e mi geldi? Celiloğlu ile Özata hangi hesabın içindeler?

Celiloğlu'nun Özata'ya "Ben daha ne kadar bekleyeceğim; yine bir şey demeden gitti!" demesi ve Özata'nın "Bunca zaman bekledin, az daha sabret" şeklinde yanıt vermesi, onlarca CHP'li Seferihisar Belediyesi işçileri tarafından duyulur! 

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün 1 Mayıs kutlamaları kapsamında Seferihisar Belediyesi emekçilerini ziyaret etti...

Başkan Soyer'in geleceği garaj temsilcisi tarafından işçilere duyurulur! Kutlama yerine (garaja) ilk olarak CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ile birlikte Başkan Yardımcısı Yelda Celiloğlu gelir... Onların ardından garaja Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin gelir.  Başkan Yetişkin, Solak ve Celioğlu'na selam bile vermeden garajdaki büroya geçer. Daha sonra Büyükşehir'in yerel hizmetler Seferihisar sorumlusu Gürhan Özata gelir ve Solak ve Celiloğlu ile minik bir görüşme yaptıktan sonra Başkan Yetişkin'e selam bile vermeden toplanma yerine geçerler.

Yaklaşık 800 çalışan işçinin olduğu Seferihisar Belediyesinden 150'ye yakın işçi 1 Mayıs kutlamaları çağrısına katılırlar ve Meclis Üyeleri de 1 Mayıs kutlamasına katılım göstermezler... 

Başkan Soyer garaja gelir ve konuşmasına başlar: "İki yıldır sizleri görmediğimden özlemişim. Ancak sizleri çok yıpranmış buldum. Saçlarınız bile beyazlaşmış diyerek" Başkan İsmail Yetişkin'e de mesajını vererek; "İzmir'de işçilere yüzde 21 zam yaptım" dediğinde; işçilerden Özgür Adana'dan "Bana faydası olmayan kilisenin..." yorumu gelir ve işçiler arasında gülüşmeler yaşanır!

Daha sonra söz alan Başkan Yetişkin, belediyenin içinde bulunduğu mali krizi ve 17 gün kapanmadan dolayı emlak servisinin dahi çalışmadığını, her koşulda bayram öncesi işçilere bir kısım ödeme yapılacağını söyler.

Soyer gittikten sonra...
Başkan Soyer garajdan ayrıldıktan sonra Başkan Yardımcısı Celioğlu ile Büyükşehir Seferihisar sorumlusu Özata arasında dehşet bir diyalog yaşanır! 

Celiloğlu'nun Özata'ya "Ben daha ne kadar bekleyeceğim; yine bir şey demeden gitti!" demesi ve Özata'nın "Bunca zaman bekledin, az daha sabret" şeklinde yanıt vermesi, onlarca CHP'li Seferihisar Belediyesi işçileri tarafından duyulur! 

Celioğlu-Özata konuşmasına tanık olan CHP'li işçiler, yaşanılanları "Burada bir tezgah mı var? Tunç başkan, konuşmasında İsmail başkana gömüyor! Bunlar aralarında böyle konuşuyorlar. Yoksa İsmail başkana kumpas mı kuruluyor?" şeklinde yorumlayıp aktardılar!  

Öte yandan Gürhan Özata'nın Yelda Celiloğlu'nun, Senem Gürer Solak'ın Başkan Yetişkin'le ipleri kopardığı Seferihisar'da CHP'lilerin arasında konuşulanların başında geliyor.

Dayanak olarak; Özata'nın Büyükşehir'in çalışmalarının kontrolüne giderken sadece İlçe Başkanı Solak'ı çağırdığı gösteriliyor! 

Dün Seferihisar'da yaşanılanlara bakıldığında, insanın aklına ister istemez Kemal Karataş'ın Menemen ve Torbalı'da yaşanılanlarla ilgili yazdıkları geliyor: 
"Ne ilke ne ideoloji kalmış yeni CHP'de... 
Entrika... Adam satma... Arkadan vurma... Güvensizlik...Tuzak... İkiyüzlülük... Ayak kaydırma...
Hepsi bir arada... Toplama kampına dönmüş yeni CHP'de..."

Not: Haber, dün 1 Mayıs kutlamaları için garaja giden 5-6 görgü tanığı işçilerin aktardığı bilgilerden derlenmiştir. Ayrıca, Yelda Celioğlu, Mart 2019 seçimlerinde Soyer'in adayı olarak CHP Genel Merkezi tarafından Seferihisar Belediye Başkanlığına adaylığı açıklanmış, çığ gibi büyüyen tepkilerden sonrasında adaylıktan geriye çekilmişti!  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum