Şike davası CHP'li başkana sıçradı! SABAH, şike davasında Şamil Ünal’ın ifadesine ulaştı

Şike davası CHP'li başkana sıçradı! SABAH, şike davasında Şamil Ünal’ın ifadesine ulaştı

İzmir'de futbol menajeri Ömer Bedioğlu'nun Bölgesel Amatör Lig'de Torbalıspor ile Çeşme Belediyespor arasında oynanan play-out mücadelesi öncesinde şike teklifinde bulunması ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

A+A-

İzmir'de futbol menajeri Ömer Bedioğlu'nun Bölgesel Amatör Lig'de Torbalıspor ile Çeşme Belediyespor arasında oynanan play-out mücadelesi öncesinde şike teklifinde bulunması ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. SABAH, 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak Bedioğlu'nun görüştüğü Torbalıspor oyuncusu Şamil Ünal'ın ifadesine ulaştı.

İzmir'de futbol menajeri Ömer Bedioğlu'nun Bölgesel Amatör Lig'de Torbalıspor ile Çeşme Belediyespor arasında oynanan play-out maçı öncesinde şike teklifinde bulunması ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Bedioğlu'nun görüştüğü Torbalıspor oyuncusu Şamil Ünal ifadesinde, "Kişi başı 50 bin lira karşılığında yüz yüze buluşma teklif etti. Ben de konuşmalarımızı kaydettim. Bedioğlu bize, 'Para hazır. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediyespor'a para aktaracak. Bize pay verecekler' dedi. Ayrıca müsabakadaki hakemlerin de bağlandığını söyledi" dediği ortaya çıktı. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarda 2 Mayıs 2023'te Bornova Doğanlar Stadı'nda Torbalıspor-Çeşme Belediyespor takımları arasında oynanan ve kaybedenin bir alt lige düşeceği play-out mücadelesi öncesinde futbol menajeri Ömer Bedioğlu'nun (41) şike yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.
İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sanık Bedioğlu'nun kritik mücadele öncesi Torbalıspor oyuncusu Şamil Ünal ile takım kaptanı Durmuş Eroğlu'na maçı satmaları karşılığında takım 50 bin lira teklif ettiği belirlendi. Ömer Bedioğlu ile Ünal, Eroğlu arasındaki görüşmeni ses kaydı da delil olarak soruşturma dosyasına eklendi.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında futbol menajeri sanık Ömer Bedioğlu (41) hakkında iddianame hazırlandı.
İddianamede, maçı satmaları için Torbalıspor oyuncuları Şamil Ünal ile Durmuş Eroğlu'na kişi başı 50 bin lira teklif eden futbol menajeri Ömer Bedioğlu (41) hakkında hazırlanan iddianame İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Ömer Bedioğlu'nun 'spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla kazanç teminine teşebbüs' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.
Sanık Bedioğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. Kazanan takımın BAL liginde oynamaya devam edeceği maçı 1-0 Çeşme Belediyespor kazandı.

YANINDA KİMSE VAR MI?

SABAH, 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak Bedioğlu'nun görüştüğü Torbalıspor oyuncusu Şamil Ünal'ın ifadesine ulaştı. Ünal ifadesinde, "Ben Torbalıspor'da orta saha mevkiinde futbol oyuncusuyum.
27 Nisan 2023 Perşembe günü saat 16.00 sıralarında önceden tanıdığım futbol menajeri Ömer Bedioğlu beni Watsapp üzerinden aradı. İlk etapta bana, 'Yanında kimse var mı?' dedi. Ben de yanımda oda arkadaşım olduğunu söyledim. 'Yalnız olunca görüşelim' diyerek telefonu kapattı. Ömer Bedioğlu'nu daha sonra tekrardan geri aradım.

Ömer bana 'Çeşme Belediyespor'un kazanması için saha içinde ne yapabilirsin? Bu konuda takımda başka yardımcı olabilecek kimse var mı?' diye sordu. Şike karşılığında 50 bin lira verebileceğini söyledi. Ömer'in tek olmadığını ve arkasındaki kişilerin kim olduğunu öğrenebilmek için ısrarlı bir şekilde bu paranın nereden geleceğini sormaya devam ettim. Bu konuşmaları kaydettik" diye konuştu.

50 BİN LİRA KARŞILIĞINDA BULUŞMA TEKLİFİNİ KABUL ETTİM

Şike için 50 bin karşılığında buluşma teklifini kabul ettiğini anlatan Ünal, "29 Nisan Cumartesi günü Gaziemir'deki bir AVM'de bulunan kafede bir araya geldik. Takım kaptanımız Erol ile birlikte gittik. Buluşma öncesi başkanımız bana görüşmemizin tamamını kaydetmem için bir ses kayıt cihazı verdi.
Buluşma yerine Ömer Bedioğlu bizden 1 saat sonra geldi. Yanımıza oturdu ve konuşmaya başladık. Üzerimdeki ses kayıt cihazını açamadığım için konuşma başında bir bahaneyle tuvalete gittim. Cihazı açtım. Ömer Bedioğlu'nu konuşturmak için 'Nasıl olacak bu iş? Bu parayı kesin verecek misin? Parayı nerden temin ettin?' diye sordum.

Arkadaşım Durmuş da beni destekler sorular sordu. Ömer Bedioğlu da bize, 'Para hazır. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediyespor'a para aktaracak. Bu aktarılan paradan bize nakit olarak pay verecekler' dedi. Ayrıca müsabakadaki hakemlerin de bağlandığını söyledi" diye konuştu.

0x0-son-dakika-sike-davasi-chpli-baskana-sicradi-sabah-sike-davasinda-samil-unalin-ifadesine-ulasti-1686113546434.jpg

0x0-son-dakika-sike-davasi-chpli-baskana-sicradi-sabah-sike-davasinda-samil-unalin-ifadesine-ulasti-1686113547185.jpg

0x0-son-dakika-sike-davasi-chpli-baskana-sicradi-sabah-sike-davasinda-samil-unalin-ifadesine-ulasti-1686113550140.jpg

CEYHAN TORLAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.