Yatay geçiş şartları değişti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yurt dışı yükseköğretim kurumları diploma denklikleri ile yatay geçiş işlemlerindeki suistimallerin engellemesine yönelik düzenleme yapıldı.

YÖK, yurt dışından Türkiye'deki üniversitelere geçişlerde ve diploma denkliğinde suistimalleri önlemek için yeni düzenlemeler yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yurt dışı yükseköğretim kurumları diploma denklikleri ile yatay geçiş işlemlerindeki suistimallerin engellemesine yönelik düzenleme yapıldı.

Dünya sıralamasında ilk 400'de olmalı
NTV'nin aktardığı düzenlemeye göre, dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan bir üniversitede kayıtlı öğrenciler, gerekli şartları taşıyorsa yatay geçiş yapabilecek.

Bunun dışındakiler için yatay geçiş şartları ortaöğretimini tamamladıkları ülkeye göre değişecek.

Ortaöğretimini Türkiye’de tamamlayanların, merkezi sınava girmesi ve yatay geçiş için başarı puanı sıralaması şartını sağlamış olması gerekecek.

GÜNCEL Haberleri

Paşa Han Çorba Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı
İnsan En Çok Açamadığı Kapıları Hatırlar
Melamilik Kültürünü Yaşatma Derneği’nden Çağdaş ve Kurumsal Vizyon: "Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz"
GÖKYÜZÜ ONUN DELİ SEVDASIYDI: ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI HAYYAM ALİYEV
BELEDİYELERDE BİLİMSEL YÖNETİM DEVRİMİ: İSRAF BİTECEK, HİZMET HIZLANACAK!