Turkcell'in depremzedeler için başlattığı eğitimlerde ilk dönem tamamlandı

Turkcell'in üniversite öğrencilerine yönelik Geleceği Yazanlar Programı kapsamında sınıf içi eğitim kısmını tamamlayanlar Hatay'da sertifikalarını aldı.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç: "Yazılım, yazılım test uzmanlığı, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satış ve pazarlama gibi eğitimlerle ülkeye nitelikli iş gücü kazandırmaya devam ederek istihdama önemli katkılar sunuyoruz", "Ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra Geleceği Yazanlar Programı kapsamında üniversiteli gençlerimizin gelişimlerini desteklemek ve istihdamlarını sağlamak amacıyla bootcamp programları düzenledik"

Turkcell'in Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlattığı Gönül Bağı Projeleri kapsamında Turkcell Akademi'nin eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, afet bölgesinin yeniden kalkınmasına destek sağlamak amacıyla başlattığı Gönül Bağı Projeleri'ne devam ederken, Turkcell Akademi eğitim programlarıyla 7 bin kişiye eğitim verilmesi, 1100 kişiye istihdam sağlanması hedefleri aşamalarla gerçekleştiriliyor.

Turkcell'in üniversite öğrencilerine yönelik Geleceği Yazanlar Programı kapsamında sınıf içi eğitim kısmını tamamlayanlar Hatay'da sertifikalarını aldı. Üniversiteli gençlerin eğitimi staj ile devam edecek ve başarılı olan adaylar Turkcell ve grup şirketlerinde istihdam edilecek.

Ayrıca, Turkcell'in bulut tabanlı oyun platformu GAME+ markasının katkılarıyla Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) kurduğu Teknolojik Eğitim Sınıfları'nda gerçekleşen kodlama eğitim programı da mezunlarını verdi.

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi'nde ve Defne ilçesindeki Muhtar Ahmet Yiğitoğlu Ortaokulu'nda 7 hafta sonu süren toplam 112 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan ortaokul ve lise öğrencileri de düzenlenen törenle sertifikalarını Turkcell yöneticilerinden aldı.

"Ülkeye nitelikli iş gücü kazandırmaya devam ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, depremden etkilenen bölgelerdeki her yaştan insanın mesleki ve kişisel becerilerinin artırılması, teknik gelişimlerinin desteklenmesi gibi konularda çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, bunlarla istihdama önemli katkılar sunduklarını anlattı.

Koç, Turkcell olarak depremden etkilenen illerdeki afetzede vatandaşlar ve onların bölge dışında eğitim gören birinci derece yakınları için "İstihdam Seferberliği" başlattıklarını vurgulayarak, bu kapsamda, deprem bölgesindeki eğitim ve gelişim programlarını Turkcell Akademi ile genişletip, bölgedeki 1100 kişiyi istihdam etmeyi ve 7 binden fazla kişiye eğitim vermeyi planladıklarını da paylaştıklarını anımsattı.

Programlardan biri olarak TÜBİSAD işbirliğiyle gerçekleştirilen Game+ kodlama eğitimlerinin de ilkinin tamamlandığını aktaran Koç, "Ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra Geleceği Yazanlar Programı kapsamında üniversiteli gençlerimizin gelişimlerini desteklemek ve istihdamlarını sağlamak amacıyla bootcamp programları düzenledik. Programları başarıyla tamamlayan ortaokul, lise ve üniversiteli arkadaşlarımız sertifikalarını aldılar. Siber dünyanın labirentlerinde güvenle dolaşan, kod yazmaya başlayan, oyun geliştirebilen gençlerimizin gözlerindeki enerjiyi gördük. İşte tam da gençlerimizin gözlerindeki bu umut için onların yanındayız." ifadelerini kullandı.

Koç, deprem bölgelerindeki insanların mesleki becerilerinin artırılması, teknik gelişimlerinin desteklenmesi gibi konularda çalışmaları sürdüreceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yazılım, yazılım test uzmanlığı, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satış ve pazarlama gibi eğitimlerle ülkeye nitelikli iş gücü kazandırmaya devam ederek istihdama önemli katkılar sunuyoruz. Turkcell'in sürdürdüğü projelerde eğitimlerini tamamlayanlar Turkcell, Paycell, Atmosware, Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Bayii Satış kanallarında iş bulma imkanına sahip olacak."

Atılan adımlar iyiliğe dönüştü

Turkcelllilerin yer aldığı "Geleceğe Adım At" projesiyle binin üzerinde şirket çalışanının attığı adımlarla bir iyilik projesi daha hayata geçti. Atılan 120 milyon adım, bölgedeki dört köy okuluna futbol, basketbol ve voleybol sahasına dönüştü.

Sahalar, Hatay Kırıkhan Çamsarı İlkokulu ve Ortaokulu, Hatay Arsuz Gözcüler İlkokulu ve Ortaokulu, Hatay İskenderun Bekbele İlkokulu ile Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Güzelyurt Ortaokulu'na yapıldı. Turkcell, "Geleceğe Adım At" projesi ile ileriki dönemde köy okullarına kitap bağışı ve kütüphanelerin yapılması için de çalışmalar yürütüyor.

Turkcell çalışanlarından oluşan "Geleceğe Adım At" gönüllüleri ve Turkcell Spor Kulübü Basketbol Takımı oyuncuları ile çocuklar arasında dostluk maçı oynandı ve çocuklara top dağıtımı da yapıldı.

Gönül bağı projeleriyle destek

Ayrıca, Hatay Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi de yakın zamanda faaliyete geçecek.

Bölgenin lokomotif gücü olan küçük işletmeler ve girişimci kadınlar Paycell, Financell, Pasaj ve İşTurkcell'le destekleniyor. Financell, deprem bölgesindeki ticari işletmelerin güneş̧ enerjisi projelerine kredi desteği sağlanıyor.

Yerel üreticilere, KOBİ'lere, çiftçiye ve bölge esnafına iyi gelecek projeleri adım adım gerçekleştirmek için çalışılıyor. Seferberlik ruhuyla başlanan faaliyetlere yenileri eklenerek devam ediliyor.

GÜNCEL Haberleri

Milyarlık İGDAŞ ihalesi Bilginay şirketine göre mi kurgulandı?
Mahkeme Martı Tag'ın temsilcisinin "çakma" olduğunu tespit etti!
CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında şok detaylar: Koruma ve şoförünün maaşı...
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat aylık gelirini savcılıkta ayrı mahkemede ayrı söyledi
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat görevden uzaklaştırıldı