Tokyo Olimpiyatları'nda vaka sayısı 259'a yükseldi

Japonya’da devam eden Tokyo Olimpiyatları'nda görevli 18 kişinin daha korona virüse yakalandığı açıklandı. Oyunlarla ilişkili vaka sayısı 259'a yükseldi.

Korona virüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen ve 1 yıllık gecikmenin ardından geçtiğimiz hafta 23 Temmuz'da kapılarını açan Tokyo Olimpiyatları'nda görevli 18 kişinin daha korona virüse yakalandığı bildirildi. Organizasyon Komitesi CEO'su Toshiro Muto yaptığı açıklamada, organizatörlerin her gün yapılan 30 binden fazla testle pozitif vakaları tespit etme, sonrasında hızla izole etme ve enfeksiyonun yayılmasını önlemek için uygun önlemleri almada başarılı olduğunu kaydetti. Son gelişme ile birlikte 1 Temmuz'dan bu yana dev organizasyonla ilişkili açıklanan korona virüs vakalarının toplam sayısı 259'a ulaştı. Son 24 saatte korona virüse yakalananlar arasında müsabakalara katılan sporculardan yer alan olmadı.

1 yıllık bekleyiş son buldu
2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları, Covid-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunları geçtiğimiz hafta cuma günü seyircisiz olarak gerçekleştirilen görkemli bir törenle kapılarını açmıştı. Paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacağı bildirilmişti.

GÜNCEL Haberleri

AK Partili Kırkpınar İzmir’de su tarifelerine tepki gösterdi
VEFA VE DAYANIŞMA: İZMİR DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNDE ANLAMLI VEDA KABULÜ
Kars Sarıkamışlılar Derneği'nden CHP İzmir İl Başkanlığı'na Hayırlı Olsun Ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Partililerle Buluştu
Birikim Okulları İzmir Kampüsü'nden LGS 2026'da Türkiye Birinciliği