THY uçağında '10 fabrikası olduğunu' iddia ederek olay çıkaran yolcu tutuklandı

THY uçağında '10 fabrikası olduğunu' iddia ederek olay çıkaran yolcu tutuklandı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Londra seferinde, business class yolcusu B.G., yerinin değiştirilmesi üzerine kabin ekibiyle tartışma çıkardı. Kabin memurlarına ağır hakaretler eden B.G., polis müdahalesiyle uçaktan indirildi. Gözaltına alınan B.G., "Mala zarar verme" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklandı.

Olay, 14 Eylül 2024 tarihinde THY’nin TK1983 sefer sayılı İstanbul-Londra uçuşunda yaşandı. Yeri değiştirilen B.G., kabin memurlarına küfürler yağdırarak tartışmayı büyüttü. Uyarılara rağmen sakinleşmeyen yolcu için polis çağrıldı. Polis eşliğinde uçaktan çıkarılan B.G.'nin bu anları, diğer yolcular tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. B.G., polis ve kabin ekibine hakaret ederken, “Beni tutamazsın, benim 10 tane fabrikam var” şeklinde ifadeler kullandı.

THY'den açıklama
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “14.09.2024 tarihli TK1983 İstanbul-Londra seferinde kabin ekibimize ve yolcularımıza hakaret eden agresif yolcu polis eşliğinde uçaktan indirilmiştir. Uçağa maddi zarar veren B.G. hakkında hukuki süreç başlatılmış ve kural dışı yolcu listesine eklenmiştir” dedi.

Savcılık soruşturması ve tutuklama
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından "Mala zarar verme" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından soruşturma başlattı. Gözaltına alınan B.G., savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilerek tutuklandı. B.G.’nin, THY’nin kara listesine alındığı da açıklandı.

GÜNCEL Haberleri

Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem
Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 24 terör hedefi imha edildi
Burdur ve Karabük'te idare mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete'de
8 yıl süren Nurcan Arslan cinayeti davasında karar
Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşler davasında müştekilerin ifadesi alındı