TCDD, otla mücadele kapsamında tren yollarında ilaçlama yapacak

TCDD Genel Müdürlüğü, 29 Mayıs-14 Haziran'da Sivas-Divriği, Sivas-Turhal arası gar, istasyon ve saydinglerde otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını duyurdu.

TCDD'den yapılan açıklamada, 29 Mayıs-14 Haziran'da Sivas, Taşlıdere, Tecer, Kayapınar, Karasar, Eskiköy, Ayvaz, Karagöl, Köroğlu, Bozarmut, Kangal, Çetinkaya, Avşar, Güneş, Göçentaşı, Cürek, Demirdağ, Divriği (Sivas il sınırları), 3-14 Haziran'da ise Sivas, Yapı, Kalın, Yıldızeli, Subaşı, Çamlıbel, Çizözü, Topulyurdu, Yeşilyurt, Kunduz, Artova, Yenice, Ulusulu, Göçenli, Güzelbeyli, Yıldıztepe, Zile, Turhal'da (Sivas ve Tokat il sınırları) gar ve istasyonlar arasında ilaçlama çalışması yürütüleceği belirtildi.

Mücadelede kullanılan ilaçların insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması nedeniyle tehlike oluşturduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Belirtilen demir yolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir. Demir yolu güzergahı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları önemle duyurulur."

GÜNCEL Haberleri

40 yıllık reklamcı ‘açık tanık’ oldu! İşte İBB’de dönen reklam vurgunu: Dikkat çeken 'naylon fatura' detayı
İBB soruşturmasında gözaltına alınan Kaan Ketenci tutuklandı
İBB soruşturmasında iş insanından yeni iddia: '1 milyar 200 milyon TL ve KİPTAŞ daireleri CHP'li delegelere dağıtıldı'
Avukat İBB’deki rüşvet pazarlığını anlattı: “5 milyon euro talep edildi! Taksitlendirmede yardımcı olacağız”
Beylikdüzü-Saraçhane hattında yolsuzluk çarkı! Ekrem İmamoğlu belediyeyi A takımıyla paylaştı