TARİŞ Pamuk Birliği’nde küspe yolsuzluğu patlak verdi

TARİŞ Pamuk Birliği yönetimi büyük çıkmaza girdi. Geride kalan olağan genel kurulda sahte delegelerle seçim usulsüzlüğüne imza atan TARİŞ Pamuk Birliği yönetiminin küspe yolsuzluğu iddiaları nedeniyle de Ticaret Bakanlığı tarafından mercek altına alındığı

TARİŞ Pamuk Birliği yönetimi büyük çıkmaza girdi. Geride kalan olağan genel kurulda sahte delegelerle seçim usulsüzlüğüne imza atan TARİŞ Pamuk Birliği yönetiminin küspe yolsuzluğu iddiaları nedeniyle de Ticaret Bakanlığı tarafından mercek altına alındığı öğrenildi.

Yoğun denetlemelerle iyice köşeye sıkışan ve çemberin adeta daraldığı TARİŞ Pamuk Birliği Genel Müdürü İsmail Peker’in, önceki dönemde yönetim kurulu üyeliği yapan Baki Bakanoğlu’nun aparat olarak kullanılarak Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi’ne yönelik asılsız şikayetlerle denetim misillemesine kalkışmalarıyla ilgili söylemleriyse birlik yönetiminin içerisine düştüğü acziyeti gözler önüne serdi.

DENETİMDEN KAÇIŞ YOK YÖNETİM PANİKTE

Geçtiğimiz olağan genel kurulda sahte delegeler aracılığıyla yapılan seçim usulsüzlüğünün ardından TARİŞ Pamuk Birliği yönetimi, şimdi de küspe yolsuzluğu iddialarıyla Ticaret Bakanlığı'nın merceği altında. Birlik, yoğun denetimlerle köşeye sıkışırken, iddialar kamuoyunda büyük infiale neden oldu. Seçimlerdeki şaibeli süreçle üyelerine büyük güven sendromu yaşatan TARİŞ Pamuk Birliği, küspe yolsuzluğu iddialarıyla birlikte daha da büyük bir çıkmaza girdi. Ticaret Bakanlığı'nın başlattığı kapsamlı denetimlerin ardından, birlik yönetimi paniğe kapılırken, 2021-2022 döneminde tarihin en büyük denetiminden alnının akıyla çıkan Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi’ne karşı asılsız şikayetler öne sürmeye başlaması TARİŞ Pamuk Birliği yönetiminin çaresizliğini iyice ayyuka çıkardı.

Geçtiğimiz dönemde Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi'ni temsilen birlik yönetiminde yer alan Baki Bakanoğlu’nun, yeni dönemde yönetime giremeyişinin ardından, memleketinin kooperatifine karşı asılsız şikayetlerde bulunacak kadar ileri gitmesi, Sökeli üreticiler tarafından büyük bir ihanet olarak değerlendirilerek koltuk hırsının gözleri nasıl kör ettiğini de bir bakıma tescilledi.

PEKER’İN ŞAŞKINLIK YARATAN İTİRAFLARI TARİŞ

Pamuk Birliği Genel Müdürü İsmail Peker’in, edinilen bilgilere göre geçtiğimiz süreçte Baki Bakanoğlu’nu misilleme aparatı olarak kullanarak Söke TARİŞ’e denetim yaptırma planları kurduğu, yakın çevresine “Bu işi zor bela başardık. Kimleri, hangi siyasileri devreye soktuk, ne siz sorun ne ben söyleyeyim ama bir şekilde çözdük” dediği öğrenildi. Bu itiraflar, TARİŞ Pamuk Birliği Yönetimi’nin ne kadar çaresiz bir noktaya geldiğini ve Türkiye’nin en büyük pamuk tarım satış kooperatifi konumundaki Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi’ni sözde yıpratmaya yönelik rutin bir Bakanlık denetimine bile nasıl bel bağladıklarını gözler önüne sermiş oldu.

TARİŞ PAMUK BİRLİĞİ YÖNETİMİ İTİBARINI YİTİRİYOR

Bu gelişmelerle birlikte TARİŞ Pamuk Birliği yönetimi, birlik üyesi üreticiler nezdinde tamamen gözden düşmüş durumda. İlerleyen süreçte, yönetimin karşı karşıya kalacağı yaptırımlar ve yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor. Skandalın derinleşmesiyle birlikte, TARİŞ Pamuk Birliği’nin içindeki bu çöküşün nasıl sonuçlanacağıysa üreticiler nezdinde büyük bir soru işareti olarak duruyor.

Kaynak: https://www.aydinsafak.com/haber/taris-pamuk-birliginde-kuspe-yolsuzlugu-patlak-verdi-7290

EGE Haberleri

Aydın'da 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi
Manisa'da eğitim sendikaları okul müdürüne silahlı saldırıyı protesto etti
Efeler’de rüşvet talepleri sosyal patlamaya gidiyor!
Bodrum açıklarında 102 düzensiz göçmen yakalandı
Fethiye açıklarında su alan teknedeki 3 kişi kurtarıldı