İzmir’de yaşanan kuraklık ve su krizi sebebiyle kenti besleyen barajlarda doluluk oranları merak edilen unsur oldu.
İzmir’in kent unsurlarını besleyen ve en önemli barajı olan Tahtalı Barajı’nda su doluluk oranları yüzde 0,17 seviyelerine kadar düştü. 29 Aralık verilerine göre Tahtalı Barajı’nda sadece 486 bin metreküp su kaldı. İzmir’in günlük ortalama 860 bin metreküplere ulaşan ve hatta geçen su tüketimi düşünüldüğü zaman kenti besleyen suların diğer barajlar ve kuyulardan devam etmesi bekleniyor.
Kentte önemli bir bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Ürkmez Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 6,68 seviyelerinde devam ediyor. Ürkmez Barajı’nda toplam 551 bin metreküp su birikimi mevcut.
Güzelhisar Barajı’nda ise toplam 66 bin 748 metreküp su birikimi mevcutken, yarımadayı besleyen Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nda ise 380 bin metreküp su birikimi mevcut.