Söke Belediyesi'nde malı kepçe ile götürüyorlar

Söke Belediyesi'nde malı kepçe ile götürüyorlar

Aydın Şafak gazetesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi (BŞB), Didim, Efeler ve Söke Belediyesi'nin adının yolsuzluk iddiaları ve skandallarla anılmasına dair bir dizi suçlamayı ele alıyor.

Özellikle, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ve çevresindekilerin yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilişkilendirildiği bir olaydan bahsediliyor.

İddialar ve Suçlamalar:

  1. Kepçe Tamir Vurgunu İddiası:

    • Söke Belediyesi'ne ait Beko Loder marka bir kepçenin tamiri için İzmir'deki bir firmayla 568 bin TL karşılığında anlaşıldığı, ancak tamir sürecine Belediye Başkanı'nın vekili olarak bırakılan Hilal Kabasakal'ın eşi Hüseyin Kabasakal'ın müdahale ettiği belirtiliyor.
    • Hüseyin Kabasakal, kepçenin tamir edilmesi için İzmir yerine Söke'deki bir tamirciye yönlendirilmesini istemiş ve bu tamirci tarafından 1 milyon 600 bin TL gibi çok daha yüksek bir fatura çıkarıldığı iddia ediliyor.
  2. Belediye Başkanı'nın Tatilde Olması:

    • Olayların, Başkan Mustafa İberya Arıkan'ın Özel Kalem Müdürü Nazlı Atbinici ile bir tatil beldesinde bulunurken gerçekleştiği iddia ediliyor. Arıkan’ın, bu süreçte belediyeyi vekaleten Hilal Kabasakal'a bıraktığı ve olaylar zincirinin bu vekalet döneminde yaşandığı belirtiliyor.
  3. Bürokratlara Yönelik Tehdit İddiaları:

    • Hüseyin Kabasakal'ın, yüksek tamir ücretini kabul etmeyen belediye bürokratlarını tehdit ettiği iddia ediliyor. Bu tehditlerin, “Eğer parayı ödemezseniz ağır Çerkes abilere söylemek zorunda kalacağım” gibi ifadelerle yapıldığı ileri sürülüyor.
  4. Belediye Yönetimine Yönelik Eleştiriler:

    • Söke Belediyesi'nin yönetimi, CHP’nin elinde olduğu belirtilen diğer belediyeler gibi "siyasi derebeylik" zihniyetiyle idare edildiği iddia ediliyor. Belediye Başkanı Arıkan’ın, selefi merhum Levent Tuncel’in iş ahlakından uzak olduğu ve belediye işlerine gereken önemi vermediği vurgulanıyor.

Bu haberde, Söke Belediyesi'nin içindeki idari zafiyetler ve yolsuzluk iddiaları üzerine ağır suçlamalar yer alıyor. Olaylar, belediyenin şeffaflık ve hesap verebilirlikten uzak bir şekilde yönetildiğine dair ciddi eleştiriler içeriyor. Ancak bu iddiaların doğruluğu, yapılacak bağımsız soruşturmalar ve yargı süreçleri ile kesinleşebilir.

Telegram Haber editöryal çalışması. 

EGE Haberleri

Aydın'da 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi
Manisa'da eğitim sendikaları okul müdürüne silahlı saldırıyı protesto etti
Efeler’de rüşvet talepleri sosyal patlamaya gidiyor!
Bodrum açıklarında 102 düzensiz göçmen yakalandı
Fethiye açıklarında su alan teknedeki 3 kişi kurtarıldı