Seferihisar ve Ödemiş'te 29 Ekim kutlandı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerle kutlandı.

İzmir'in Seferihisar ve Ödemiş ilçelerinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Seferihisar Anı Evi önünde, saat 19.23'te kortej yürüyüşü ve fener alayı başlatıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, cumhuriyetin kazanımlarını anlattı.

Programda belediye meclis üyeleri Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni birlikte okudu.

Ödemiş ilçesinde de fener alayı gerçekleştirildi. Hükümet konağı önünde bir araya gelen katılımcılar Türk bayrakları ve meşalelerle salı pazarı pazar yerine kadar yürüdü.

Yürüyüş ardından konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılına kavuşmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Etkinliğe Kaymakam Fatih Aksoy da katıldı.

Daha sonra konser düzenlendi.

İZMİR Haberleri

Bergama’da Su Yönetimi ve Tarımsal Dönüşümü
Alaçatı Ot Festivali, Çeșme ekonomisine yine can suyu olacak: Hedef 750 milyon TL’lik hacim
Karşıyaka Belediyesi’nde çalışanlar güne sporla başlıyor
Gaziemir Belediyesi Boccia Takımı yine zirvede
Buca’da gençliğin buluşma noktası: Üzüm Cafe