Savcılıktan medyaya ‘şaibeli kurultay’ yazısı: Tüm görüntüleri istedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, CHP kurultayında 'şaibe' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ANKA Haber Ajansı ve Halk Tv'ye yazı gönderdiği ortaya çıktı. Savcılık, ANKA ve Halk Tv'den kurultay boyunca kaydettiği tüm görüntüleri talep etti.

CHP’nin 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayında ‘para karşılığı oy kullandırıldığı’ iddialarına ilişkin soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Veryansın Tv’nin edindiği bilgilere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ANKA Haber Ajansı’ndan ve Halk Tv’den kurultay boyunca kaydettiği tüm görüntüleri talep etti. Savcılığın, daha önce de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) kurultaya ilişkin yayın kayıtlarını istediği, ancak RTÜK’te görüntüler olmadığı için ANKA ve Halk Tv’ye de yazı gönderdiği belirtildi.

Savcılığın yazısında “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte soruşturmaya esas olmak üzere; 04-05/11/2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonunda yapılan Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Olağan Kurultayına ilişkin olarak, kurultay boyunca kaydedilen tüm görüntülerin (ham verilerin ve canlı yayında paylaşılmayanlar dahil) temin edilerek bir nüshasının ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi hususunda bilgilerinize rica olunur” ifadeleri kullanıldı.

GÜNCEL Haberleri

Paşa Han Çorba Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı
İnsan En Çok Açamadığı Kapıları Hatırlar
Melamilik Kültürünü Yaşatma Derneği’nden Çağdaş ve Kurumsal Vizyon: "Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz"
GÖKYÜZÜ ONUN DELİ SEVDASIYDI: ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI HAYYAM ALİYEV
BELEDİYELERDE BİLİMSEL YÖNETİM DEVRİMİ: İSRAF BİTECEK, HİZMET HIZLANACAK!