Saraçhane protestolarında 7 tutuklama!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Saraçhane'de düzenlediği miting sonrası gözaltına alınan kişilerden 7'si tutuklandı.

CHP'nin 1 Temmuz'da Saraçhane Meydanı'nda düzenlediği miting sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edip güvenlik güçlerine mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 34 kişiden 26'sının hakimlikteki işlemleri tamamlandı.

Sulh Ceza Hakimliği, 7 kişinin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik, 19 kişinin ise "yurt dışı çıkış yasağı" ve" imza atma" şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

"Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan tutuklanmaları talep edilen 8 kişinin ise hakimlikteki işlemleri ise sürüyor.

Kaynak: AA

GÜNCEL Haberleri

CHP’de "Helallik" Depremi: Kazanoğlu’ndan Cemil Tugay İçin İhraç Çağrısı!
AYVALIK’TA 19 MAYIS COŞKUSU
Manisa Gastronomi Panayırı Mesir Festivali Kapsamında Açıldı
Temizlik İşleri Filosu Güçleniyor…
Manisa’da Romanlar Gecesi Coşkusu