Remzi Baka’nın İBB ve İETT’de 2019 başlayan dillere desten ihaleleri ve milyarların kifayetsiz kaldığı başarıları!

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasıyla bahtı "Kabak Çiçeği" gibi açan İkitelli Sanayide "Tamirci" olarak tanınan/anılan Remzi Baka’nın, İBB ve İETT’deki ciro başarılarında “MİLYARLIK” ihaleler havalarda uçuşuyor!

ERTAN YILDIZ

"Ekrem İmamoğlu ve ekibi, yandaşına kıyakta sınır tanımıyor!" demeniz için, analiz haber dizimizi başından sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz...
Bunun adına nasıl "belediyecilik" denir orasını da bilemiyoruz ama, İmamoğlu gelecek yıl da İBB'nin başında kalabilmeyi başarabilirse; Remzi Baka'ya gidecek olan ihaleler 10-15 Milyardan aşağıya düşmez gari diyebilirsiniz!
Ayrıca İBB kaynakları, gelecek yıl çıkılacak milyarlık otobüs onarım-bakım ihalelerinin çift haneli ve 10 milyarın üstünde olacağını iddia ediyor çünkü!

Remzi Baka bu ihale ile İBB ve İETT'ye yelken açıyor!

İETT Genel Müdürlüğü Satın Alma Daire Başkanlığı’nın Eylül 2019 ayında çıktığı “531 ADET OTOKAR KENT 290LF MODEL OTOBÜSÜN BAKIMI, ARIZA VE HASAR ONARIMI, SERVİSE HAZIRLANMASI, YOL YARDIMI VE GARAJ İŞLETİMİ” ihalesi ile ULAŞIM İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ve Remzi Baka, İBB ve İETT'ye “Merhaba” diyor... 
Remzi Baka, bu ihalede öylesine şanslıdır ki; ilk ihalesini bile piyasa diliyle “Adrese Teslim” 21B’den kazanıyor!
İETT ihale hazırlayıcıları da iş sağlam olsun dercesine 21B'den Davet Usulü çıktıkları ihaleye Remzi Baka’nın Ulaşım şirketinin dışında zahmet edip bir şirket daha davet ettikleri anlaşılıyor!
Hal böyle olunca; Remzi Baka'nın şirketi ihalede girende bir çıkanda bir oluvermiş!
İşte belgesi:


İETT, Remzi Baka’ya 531 otobüsün bakım ve onarımı için 3 aylığına 9 Milyon 761 Bin 107 Lira 50 Kuruş ödüyor ve başka bir deyişle; Remzi Baka, her bir otobüsün bakım ve onarımı KDV’siz 18 Bin 328 Lira 50 Kuruşa yapmış/yapacak oluyor!

Tesadüfler Remzi Baka’nın yakasından düşmüyor!

İBB Kaynakları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul MV Özgür Karabat’ın sıkı bir dost olduklarını, dostluklarının İmamoğlu’nun Beylikdüzü belediye başkanlığı dönemine kadar uzandığını öne sürdüler… Tesadüf bu ya; kaynaklar da mesleği mali müşavirlik olan Özgür Karabat’ın Ulaşım şirketinin sahibi Remzi Baka ile dost olduklarını hatta Baka’nın defterlerini tuttuğunu belirttiler!
İşte Ticaret Sicili Gazetesinin belgesi: 


Remzi Baka’nın tesadüfler zinciri yakasından düşmeye dursun, biz devam edelim ihale başarılarına…
İETT yönetimi, Remzi Baka’nın Ulaşım şirketine verdiği 531 otobüsün bakım ve onarım işindeki çalışmalarından memnun kalmış olacak; 3 gün sonra “385 ADET CİTARO SOLO OTOBÜSÜN BAKIMI, ARIZA VE HASAR ONARIMI, SERVİSE HAZIRLANMASI” ihalesine çıkmışlar!

Baka, 2. İhalede zamlı tarifeye geçiyor!

Remzi Baka, birinci 21B’den “Merhaba” ihalesini 20 Eylül 2019 tarihinde girenin de çıkanında bir olduğu ihale ile almıştı ya; İETT, 3 gün sonra 23 Eylül 2019 tarihinde yine 21B'den girenin de çıkanın da bir olacağı şekilde 2. ihaleye çıkıyor ve bu defa 3 aylığını 8 Milyon 295 Bin 210 Liradan veriyor.

Remzi Baka, 1. İhalede her bir otobüsün 3 aylık bakımı için İETT’den 18 Bin 328 Lira 50 Kuruş tahsil ederken; 2. İhalede zamlı tarifeye geçiyor: 21 Bin 546 Lira. 
Remzi Baka, 1. İhale çerçevesinde yaptığı/yapacağı işlere 2. İhalede otobüs başına 3 Bin 217 Lira 50 Kuruş zam yapmış oluyor!
İşte ihale belgesi:   


İETT KM üzerinden açık ihalelere çıkıyor!

İETT, Remzi Baka’ya verdiği 21B’den ihalelerden sonra KM üzerinden otobüs bakım onarım ihalelerine çıkmaya başlıyor. 
İşte belgesi: 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; Remzi Baka’nın bir türlü “TESADÜFLER” yakasından düşmüyor!
İETT’nin “24.258.000 KM. OTOBÜS BAKIM VE ONARIMI” şeklinde açık usulden çıktığı ihale için 32 şirket dosya alıyor… Hepi topu 2 şirket İETT’nin bu ihalesine teklif veriyor!
Tesadüf bu ya; 21B’den iki ihalede olduğu gibi bu ihalede de tek GEÇERLİ TEKLİF Remzi Baka’nın Ulaşım şirketinden geliyor!
Bu durumda; Remzi Baka'da zahmet bu zahmet bu deyip İETT ile ihale sözleşmesine imza atıveriyor!
KM Üzerinden çıkılan bu ihale çerçevesinde Remzi Baka, otobüslerin bakım ve onarım işlerini KM başına 2 Lira 39 Kuruştan yapmaya başlıyor! Başka bir deyişle; Remzi Baka, İETT’nin solo ve körüklü otobüslerinin yapacağı 24 Milyon 258 Bin KM’deki bakım ve onarım işini 1 yıllığına üstlenmiş oluyor!

İETT’nin 21B’den çıktığı ve “Remzi’den başkası almaz” ihaleleri!

İETT ile Remzi Baka’nın Ulaşım şirketi ile araları öylesine sağlamlaşıyor ki; top atsanız yıkamazsınız! 
Ayrıca; İETT'nin 2020 ve 2021 yıllarında dönem dönem ihale verme iştahı öylesine kabarıyor ki; “Bu ihaleleri Remzi’den başkası almaz, Remzi’den başkasını da çağırmayalım” şekline dönüşüyor!
İhale belgelerine bakıldığında; insan ister istemez İETT ihale hazırlayıcılarına da seslenmek istiyor ve “Alooo… Bu kadar küçük rakamlarda ihaleye mi çıkılır arkadaş? İhaleyi vereceğiniz adamın boyuna posuna, kilosuna bakılmaz mı? Böylesine diş kavuğuna sığacak rakamda ihaleler Remzi Baka Bey'e vermek yakışır mı arkadaş?” diyor!
Şu ihalelerin güzelliklerine bir bakar mısınız?
İETT ihale hazırlayıcıları, sadece Remzi Baka’nın şirketi Ulaşım A.Ş.’ye “LÜTFEN İHALEYE KATILIR MISINIZ” davetiyesi çıkarıyor! Yoksa, ihaleye katılan çıkmayacak! 
Ne ihaleyi duyan var ne de ortalıkta Remzi Baka'nın şirketinden başka davetiye çıkarılacak şirket! 
Buyurun o zaman belgelerine:

Bereket versin İETT ihale hazırlayıcıları yukarıdaki 2 ihale için Remzi Baka'nın şirketinin yanına 2. bir şirkete davetiye çıkartmayı akıl edebilmişler!
Öbür iki ihaleye bakıldığında; ortalıkta ne dosya alan şirket var ne de Remzi Baka'nın Ulaşım şirketinin dışında teklif veren ve ihaleyi alacağım diyen 2. şirket var! 
Ne hoş değil mi "garanti pastra" misali ihaleleri toplayabilmek? 
Görüldüğü gibi; İETT’nin 21B’den Adrese Teslim çıktığı 4 ihalede tek davet edilen ve tek tercih edilen Remzi Baka’nın Ulaşım A.Ş. şirketi oluyor ve 100 ila 150 Bin TL arasında değişen rakamlarda indirim yapılarak (Her halde usulden indirim yapılıyor) ihalelerin de yanlış adrese gitmemesi garanti kapsamına alınmış olunuyor! 

Peki, bu ihaleler Devletin Yetkili Kurumlarının gözünden kaçar mı?
Biz, asla kaçmayacağını/kaçmamış olduğunu düşünüyoruz!

İETT, Ulaşım A.Ş.'yi iki rakamlı milyonluk ihalelerinden üç rakamlı milyonluk ihalelere terfi ettiriyor!

Remzi Baka'nın Ulaşım şirketi, İBB BİT'i İETT'de 21B'den ihaleler toplayarak yoluna devam ederken; üstün başarılarını ve rüştünü KM bazında çıkılan ihalelerde de ispat etmişti... 
İBB kaynakları, güzel hazırlanan ihalelerde yancı şirketlere de çok büyük görevlerin düştüğü hatırlatarak; Şubat 2021 ayında 271 Milyon yaklaşık maliyet üzerinden çıkılan ihaleyi işaret etti!
İşte ihale belgesi: 

Remzi Baka'nın bu ihale başarısı analiz edildiğinde; 22 şirketin dosya aldığı görülüyor... 22 Şirketten 5 tanesi teklif sunuyor... 2 Şirketin teklifi geçerli bulunuyor... İhaleyi Remzi Baka'nın Ulaşım A.Ş. şirketi kazanıyor?
Peki, 2. teklif veren şirketin teklifi nasıl "OF" oluyor?
Bilindiği üzere; EKAP ortamında ihalelerin yaklaşık maliyetleri, iki aralıklı rakam verilerek ilan ediliyor... Temsil, yaklaşık maliyeti 210 Milyon TL olan bir ihalenin ilanı, üstünde ve altında olmak üzere net olmayan yaklaşık maliyete yakın rakamlarda veriliyor...
Başka bir yolla; ihaleye katılmak üzere dosya hazırlayacak şirketler için de içeriden yaklaşık maliyeti öğrenmek "çocuk oyuncağı" bir iş diyebilirsiniz!
Türkçesi, ciddi ciddi ihaleye katılacak, senaryo gereği ihaleye takılmayacak şirketler, anında yaklaşık maliyeti öğrenebilirler ve adam gibi ihale dosyası hazırlamış olurlar! 
Yukarıdaki ihaleye bakıldığında; 

Remzi Baka'nın Ulaşım A.Ş. şirketi ile birlikte ikinci geçerli teklifi sunan şirket, ihale yaklaşık maliyetinin üstünde bir rakamla dosyayı hazırladığı görülüyor... 
Başka bir deyişle; yaklaşık maliyetin üstünde geçerli teklif sunan şirketin ihaleye "SENARYO GEREĞİ" teklif sunarak katılmış olduğu akıllara düşebilir! Ya da "Ben bu ihaleyi almayacağım. Kim alırsa alsın" mantığı da yürütmüş olabilir! 
Fakat, kesin olan şu ki; Remzi Baka'nın Ulaşım A.Ş. şirketinin İETT'de ihale başarılarına bir yenisini daha ekliyor oluşu!

Remzi Baka, bu ihalede KM bazında bakım onarım fiyatlarına zam yaptı mı?

İşte belgesi: 

Remzi Baka, bu 262 Milyonluk ihale kapsamında İETT otobüslerine 18 aylık dilimde 51000000 KM'lik bakım onarım gerçekleştirecek!
Peki, KM'si kaçtan? 
Remzi Baka, otobüslerin her bir KM için bakım ve onarımına 5 Lira 13 Kuruş İETT'den alacak!
Remzi Baka, 2020 yılının 12 ayında (Belgesi yukarıda) otobüslerin her bir KM'de bakım ve onarım işlerini 2 Lira 39 Kuruştan yaparken; Mart 2021 ayından başlayıp, Eylül 2022 ayında bitecek olan bu ihale için KM başına 2 Lira 74 Kuruş ZAM yapmış görünüyor!
Remzi Baka, İETT ihalelerini Ulaşım A.Ş. şirketinin repertuvarına tespih tanesi gibi dizerken; 21B ihalelerde olduğu gibi; açık usulden KM bazında kazandığı ihalelerde de yüzde yüz ZAM yapmayı ihmal etmediği anlaşılıyor!
Devam edeceğiz... 
Daha durun 3 rakamlı milyonluk ihalelerdeyiz... 
Milyarlık ihalelere geldiğimizde asıl sinema başlayacak ve şenlikler çıkacak...
Remzi Baka'nın sattığı otobüslere de daha çok sıra var...
Mesela, bu otobüslerin yüzde kaçı yürüyor?
a) Yüzde 5
b) Yüzde 10
c) Yüzde 15
d) Yüzde 20
g) Hepsi de yatıyor!
(...)
Remzi Baka'nın kazandığı ihaleler ulusal medyada nasıl yer aldı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen otobüs bakım ihalelerinde 732 milyon liralık yolsuzluk olduğunu belirterek, "Tarihin en büyük yolsuzluğu. Sadece 7 ihale. 1993'teki İSKİ skandalı bunun yanında devede kulak kalır."

Bakalım bu 7 ihale neyin nesi olarak karşımıza çıkacak?

Bizi izlemeye devam ediniz... 
Her bir yeni haberimizde yeni yeni ihale senaryoları ile buluşacaksınız... 

GÜNCEL Haberleri

Hatay'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 5 zanlı tutuklandı
DEAŞ'ın bomba eğitimi verdiği belirlenen şüpheli İstanbul'da yakalandı
Yargıtay "midesiz" sözcüğünü hakaret saymadı
Adana'da gökyüzü TEKNOFEST'teki hava gösterileriyle renklendi