Özel, "Partide tutan şerefsizdir" demişti, "yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen Yılmaz, CHP'den istifa etti

"Yenidoğan" çetesi soruşturmasında ismi yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP'den istifa etti.

"Yenidoğan" çetesi soruşturmasında adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP'den istifa etti. Bu istifa, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı açıklamalar sonrası geldi. Özel, yaptığı konuşmada, partide adının geçtiği iddia edilen kişilerin partide kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

Ahmet Atilla Yılmaz, Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nin başhekimi olarak görev yapmaktaydı ve adı, en az 12 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen bir suç örgütüyle ilişkilendirilen soruşturmada geçiyordu. Yılmaz, istifasında adının bu olayla anılmasından büyük üzüntü duyduğunu ve gerçeklerin ortaya çıkması için her türlü çabayı göstereceğini ifade etti.

Soruşturma kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) kazanç sağlamak için yenidoğan bebeklerin raporlarının değiştirildiği ve uygunsuz tedavilerle ölümlerine neden olunduğu iddia ediliyor. Bu soruşturmada, toplamda 47 şüpheli yer alırken, 22 kişi tutuklu bulunuyor. Şüpheliler arasında doktorlar ve sağlık çalışanları da yer alıyor.

İddianamede, şüphelilere "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan uzun hapis cezaları isteniyor. Suç örgütünün liderleri olduğu iddia edilen doktorlar ve diğer şüpheliler hakkında 177 yıldan 589 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

GÜNCEL Haberleri

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde şüphelilerin telefon konuşmaları da yer aldı
"Yenidoğan çetesi"nin örgütsel şeması ortaya çıkarıldı
"Yenidoğan çetesi", Sağlık Bakanlığının denetimine takılmamak için sahtecilik yaptı
"Yenidoğan çetesi"nin suç konuşmalarının yer aldığı "HTS" kayıtları kolluk fezlekesinde
MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde iki sorumlusunu Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi