Organize suç örgütü lideri Binali Camgöz, Karadağ'dan Türkiye'ye iade edildi

Camgöz, Türkiye'de çeşitli suçlardan, aralarında yaralama, yağma, işyerine zarar verme ve cinayetin de bulunduğu birçok suçtan aranıyordu.

Aleyhinde birçok suçtan yakalama kararı bulunan ve organize suç örgütü lideri olan Binali Camgöz, MİT tarafından düzenlenen operasyonla Karadağ'dan Türkiye'ye getirildi.

Organize suç örgütü lideri Binali Camgöz, Karadağ'dan Türkiye'ye iade edildi. 2018 yılında Türkiye'den kaçan ve İzmir merkezli bir suç örgütünün lideri olan Camgöz, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yürütülen uzun ve yoğun bir istihbarat diplomasisi sonucunda yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

İnterpol tarafından ağır suçlar nedeniyle kırmızı bültenle aranan Camgöz, Karadağ'da yakalanmış ve 2023 yılı Nisan ayında Karadağ yargısı tarafından Türkiye'ye iadesi onaylanmıştı.

Karadağ Adalet Bakanı Bojan Bozovic ve Karadağ polisinin Suçla Mücadele Dairesi Başkanı Lazar Scepanovic, iade sürecinde alınan yoğun güvenlik önlemlerini ve sürecin detaylarını açıkladı.

Camgöz, Türkiye'de çeşitli suçlardan, aralarında yaralama, yağma, işyerine zarar verme ve cinayetin de bulunduğu birçok suçtan aranıyordu.

Gürcistan üzerinden sahte kimlikle Balkanlara geçen Camgöz, 2022 yılı Temmuz ayında Karadağ'da yakalanmış ve Türkiye’nin hapsedilmesini ve iadesini talep ettiği Camgöz’ün iadesi, Karadağ yargısı tarafından 2023 yılı nisan ayında onaylanmıştı.

Öte yandan Camgöz'ün İzmir'de önceki dönemlerde bazı belediye başkanları ile irtibatlı olduğu belirtiliyordu!

GÜNCEL Haberleri

Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem
Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 24 terör hedefi imha edildi
Burdur ve Karabük'te idare mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete'de
8 yıl süren Nurcan Arslan cinayeti davasında karar
Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşler davasında müştekilerin ifadesi alındı