Ödemiş'te Kiraz ve Fidancılık Festivali düzenlendi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 53. Kiraz ve 20. Fidancılık Festivali düzenlendi. Etkinlikte müzisyen Fatma İşcan konser verdi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 53. Kiraz ve 20. Fidancılık Festivali düzenlendi.

Bademli Mahallesi'nde gerçekleştirilen festivalin açılışında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, festivalde yaptığı konuşmada, yörenin kültürel değerlerine sahip çıkıp gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirterek, "Bizler, dünyanın en güzel coğrafyasında, en güzel memleketinde, o memleketin de en güzel, yaşanabilir, bolluk, bereket dolu yöresinde yaşıyoruz. Kiraz ve Fidancılık Festivalimizin ürünümüzün bereketine bereket katmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Festival kapsamında düzenlenen kiraz teşvik yarışmasında Melih Kırbaş 1'inci, Ecdar Cezayirli 2'nci, Sezgin İri 3'üncü oldu.

Meyve fidanı teşvik yarışmasında da Ferhat Yararlı, Halil Solmaz ve Ali Kapı dereceye girdi.

Kiraz güzeli yarışmasında ise Evin Akdeniz, Melda Yaman ve Meyve Baturay ilk üçe seçildi.

Belediye Başkanı Turan yarışmada 1. olan Akdeniz'e kirazdan yapılan tacı ve çeşitli hediyeleri takdim etti. Diğer dereceye girenlere de hediyeleri verildi.

Etkinlikte zeybek gösteriminin yanı sıra Fatma İşcan ve Ali Çakar da konser verdi.

İZMİR Haberleri

CHP’li Güç’ten sel eleştirilerine yanıt: İklim krizinden siyaset üretiyorlar!
Büyükşehir'den taşkın değerlendirmesi: Altyapı yetersiz değil!
Soyer’den gözaltılar için açıklama: Hiçbirinizin kılına zarar verecek bir şey yapmadım!
Tarih verildi... Bir ilçe diken üstünde!
İşçilerden sonra memurlar iş bırakacak... Buca'da yeni ödeme krizi!