MUTLU MUSUNUZ?

Mutlu musunuz Sayın Cemil Tugay siz bu duruma sebebiyet verdiniz Yıldız Hanımda çorbaya adeta tuz atmıştır.

Bu saate ihbarı gelen inanılmaz OLAY!

“iyi aksamlar
karsitaka belediyesinin eylem yapan iscerinden birisi biraz once kent balik restoranti basarak , silahla havaya 3 el ateş edip silahi kafasina dayadi. belediye baskani buraya gelecek dedi ikna edip simdi elinden silahi aldilar Karsiyakada bıçak kemiğe dayanmıs durumda …”

Edindiğimiz bilgiye göre İNTİHAR GİRİŞİMİNDE bulunan işçinin adı Koray Aydilek. Bu işçi Kent AŞ de gece bekçisi olarak çalışırken maaşını sürekli geç almasından dolayı ödemelerini yapamadığından bunalıma girmiştir. Arkadaşlarının maaşlarımızı geç yatırma eylemine destek vermiş bu eylem gündüz yapılmıştır.

Gecede de işine gitmesine rağmen iş akdi fesih edilmiştir.

İş akdi KOD 46 dan fesih edilmiştir.

Koray Aydilek’in işe gitmemesi gibi bir eylem söz konusu değildir.

İş Yasasındaki maaşını zamanında alamayan( 3 yıldır) işçilerin Yasal hakkı olan iş bırakma eylemini desteklediği için iş akdi fesih edilmiş tabiri caizse sokağa atılmıştır.

Mutlu musunuz Sayın Cemil Tugay siz bu duruma sebebiyet verdiniz Yıldız Hanımda çorbaya adeta tuz atmıştır.

Bakın İş Kanunu ne diyor;

ÜCRETİN GÜNÜNDE ÖDENMEMESİ

Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.

Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.

Ücretin gününde ödenmemesi

Madde 34 – Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.

Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.

Bu işciler YASAL HAKLARINI KULLANMIŞLAR!

YILDIZ HANIM İSE İŞ KANUNUNA AYKIRI HAREKET ETMİŞTİR!

Çok merak ediyorum yataklarınızda nasıl rahat uyuyorsunuz?

Özgür Özel SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELERİNİZDE NELER OLUYOR GELİN BAKIN!

İZMİR Haberleri

İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 22 hükümlü ve şüpheli yakalandı
İzmir'de yol verme kavgasında gözaltına alınan kişi tutuklandı
İzmir'de yasa dışı silah ticareti iddiasıyla 3 şüpheli tutuklandı
İzmir Körfezi Bilim Kurulu, körfezde ve karada incelemelerde bulundu
Çocuğu kucağında yürüyen kadını taciz etmişti: Başka bir kadına da tacizde bulunduğu ortaya çıktı