Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Kahramanmaraş, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Edremit Körfezi'nde sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevreleri ile Kahramanmaraş'ın doğusunda (Elbistan, Nurhak, Çağlayancerit, Pazarcık) saat 16.00 itibarıyla sağanak tahmin ediliyor.

Bu yağışların akşam saatlerinden itibaren sabah saatlerine kadar kuvvetli, gece ve sabah saatlerinde Malatya'nın dağlık ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Tunceli'nin yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

Ayrıca İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Çanakkale'nin Ege kıyıları ve Edremit Körfezi'nde sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

DOĞA-ÇEVRE Haberleri

Meteoroloji'den 'Gökyüzünden boşalırcasına yağmur yağacak' uyarısı: Sessiz sessiz yaklaşıyor, 'Yağmur değil, afet var'
Ülkeler tek tek açıklandı, Türkiye’nin en kirli ve en temiz havalı şehirleri belli oldu: Buralarda nefes almak tehlikeli
Meteoroloji'den kritik alarm: Saat vererek uyardı, İstanbul dahil pek çok şehir sağanak yağışa teslim olacak
Meteoroloji’den kritik uyarı: Sıcaklıklar 20 dereceyi aşıyor ancak bu bölgelerde kar ve yağmur bekleniyor
Yüksekova'da göç etmeyen leylekler karlı arazide görüntülendi