Merih Demiral’ın heykeli Bolu’ya dikildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sözünü tuttu

Bolu’ya Melih Demiral heykeli dikildi. Euro 2024 Son 16 Turu’nda “Bozkurt” işareti yaptığı için UEFA’nın 2 maç ceza verdiği milli futbolcunun heykelini Bolu’ya diken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Biz gerçek Türk milliyetçisiyiz. Melih Demiral kardeşimin bu hareketi Bozkurt’u bir partinin siyasi hareketi olmaktan çıkartacaktır. Bozkurt simgesi Türk dünyasının simgesidir.” dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) Son 16 Turu’nda A Milli Takımı’nın kazandığı maçın ardından “Bozkurt” işareti yaparak sevinen Merih Demiral’a UEFA’nın 2 maç men cezası verilmesine tepki gösteren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, milli futbolcunun heykelinin Bolu’ya dikeceğini açıklamıştı.

Demiral Heykeli şehre dikildi

Başkan Özcan verdiği sözü tutarak, Merih Demiral’ın “Bozkurt işareti” yaptığı anı temsil eden heykeli yaptırdı. Karaçayır Mahallesi Şehit Selen Paşa Caddesi’nde dönel kavşağa yerleştirilen heykel için bugün açılış töreni düzenlendi.

“En büyük tepkim Avrupa’ya, emperyalizme!”

Açılışta heykeli yapma amacından bahseden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Avusturya maçında çeyrek finalde 2 gol atan ve gol sevincinde ‘bozkurt’ işareti yapan Merih Demiral kardeşimizin yarı finalde oynamasını engellemişti. Biz de buna tepki gösterdik ve Merih Demiral kardeşimin heykelini yapacağız demiştim. Sonra kendisiyle konuştum, çok mutlu olduğunu ve böyle bir şey yaparsak çok mutlu olacağını iletti. Bunun üzerine şuan açacağımız heykeli yaptık.” dedi. Merih Demiral heykeli ile emperyalizme tepki gösterdiğini söyleyen Özcan, “Buradaki en büyük tepkim Avrupa’ya, emperyalizme. Hep çifte standartlılar. İspanyol sporcu gol atıyor, boğa işareti yapıyor buna ceza yok. Çünkü boğa İspanyolların simgesi. Türk dünyasının simgesi de bozkurt. Bu hareketi yapınca niye ceza veriliyor? Hükümet niye bu konuda kayıtsız kalıyor? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.” diye konuştu.

“Türklüğün, Türk dünyasının simgesi bu”

Özcan, Bozkurt işaretinin bir siyasi partinin değil, Türklüğün ve Türk dünyasının simgesi olduğunu vurgulayarak, “Bu hareket, MHP’lilerin, ülkücülerin simgesi falan da değil. Bu büyük bir yalan! Bunu açıkça söyleyeyim. Orta Asya Türklerinde, Arnavutluk Türklerinde, Anadolu’da, İran-Azerbaycan Türklerinde yüzlerce yıldır kullanılan bir simge bu. Türklüğün, Türk dünyasının simgesi bu. O anlamda bir partinin simgesi olduğunu ben kabul etmiyorum.” dedi.

Milli futbolcunun Bozkurt işareti yaptığı heykelden bazılarının rahatsızlık duyduğunu da belirten Özcan, “Şimdi bu heykelden kimler rahatsız oldu? Bu heykelden üniter devletin ne olduğunu anlamayan, Türk milliyetçiliğini ırkçılık olarak gören tatlı su solcuları rahatsız oldu. Bir de milliyetçiliğin ‘m’sini anlamadıkları halde milliyetçiliği adam dövmek, adam kaldırmak ve tehdit etmek olarak gören tuzlu su milliyetçileri rahatsız oldu. Bunların rahatsız olması beni fevkalade memnun etti.” şeklinde konuştu.

“Biz sözde değil, özde milliyetçiyiz”

“Bakın biz milliyetçilik anlayışımızı Bolu’nun meydanına koyduk” diyen Özcan, son olarak şunları söyledi:

“Biz birileri gibi darbeci dediği kişilerin eline ayağına sarılmak için yanlarına gitmedik. Biz katil dediğimiz veliahtların yanına gitmedik. Biz gerçek Türk milliyetçisiyiz. Etnik milliyetçi değiliz. Üst kimlik milliyetçisiyiz. Melih Demiral kardeşimin bu hareketi Bozkurt’u bir partinin siyasi hareketi olmaktan çıkartacaktır. Tekrar ediyorum bozkurt simgesi Türk dünyasının simgesidir. Bunu hiçbir partinin sahiplenmeye çalışmasını ben hazmedemiyorum. Kimsenin de hazmetmesini istemiyorum. Dolayısıyla biz sözde değil, özde milliyetçiyiz. Öyle Birleşmiş Milletler’den, Grup Toplantıları’ndan atıp tutan, herkese hain diyen ama hiçbir icraat yapmayanlardan değiliz. Bak, verdiğimiz sözü tuttuk aslanlar gibi.”

Kaynak: Bolu Belediyesi Basın

GÜNCEL Haberleri

Cem Garipoğlu’nun mezarından çıkan naylon poşet için harekete geçtiler: 'Kuşku uyandırdı'
Banaz'da 60 yaşındaki kişi inşaatta ölü bulundu
"Narkoçelik-42" operasyonlarında 1 ton 971 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 47 şüpheli yakalandı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de