MEB'den Kuran-ı Kerim'e tekme atan öğrencilerle ilgili açıklama: Soruşturma başlatıldı

MEB'den Kuran-ı Kerim'e tekme atan öğrencilerle ilgili açıklama: Soruşturma başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Antalya’nın Serik ilçesinde bir lisedeki gençlerin, sınıfta Kur-anı Kerim'e yönelik tepki toplayan görüntüleri hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, “Bir lisemizde öğrencilerin sınıfta Kur’an-ı Kerim'e yönelik kabul edilemez davranışlarda bulunduğuna ilişkin sosyal medyaya yansıyan olayla ilgili öğrencilere disiplin işlemleri başlatılmıştır. Bu konuda ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma süreci Bakanlığımızca yakinen takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Antalya Valiliği de olayla ilgili açıklama yayınladı:
“Bazı basın/yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ‘Serik’te Kuran-ı Kerim’e Tekme Atıldı’ başlıklı haberler ve paylaşımlar üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur. İlimiz Serik Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin Kuran-ı Kerim’e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma neticesinde öğrencilerin kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcılığınca işlemlere başlanmış ve adli süreç devam etmektedir. İdari olarak ise; öğrencilerle ilgili disiplin işlemleri başlatılmış, konuyla ilgili inceleme/soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Eğitim Müfettişi görevlendirilmiştir.”

GÜNCEL Haberleri

Uşak Eşme’den 200 ton arpa kaldırdı
Agrotech 2026 yılı arpa hasadını yaklaşık 200 ton üretimle tamamladı
Bornova Siyasetinde Sismik Harekete Geçiş: Başkan Ömer Eşki Dosyasında Gözler Yargıda
GÖKBÖRÜ OCAKLARINDAN BALKANLAR’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: TÜRK MİLLİ BİRLİK HAREKETİ PARTİSİ’NDE STRATEJİK İSTİŞARELER
4 YILDIR DEĞİŞMEYEN GELENEK